Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lečo jako polotovar

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

13. 8. 2009 17:37

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Takto pripravené "lečo" má tú výhodu, že ho možno použiť nielen na prípravu leča, ale akéhokoľvek jedla, do ktorého potrebujeme papriky a paradajky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

tejaja

30. 8. 2021 21:25

Veronika.Hrozna: Dúfam, že to manžel oceňuje. :-):-K

Veronika.Hrozna

30. 8. 2021 20:52

tejaja: Já bych to taky nedělala, ale manželovi dělají slupky rajčat trávící problémy, takže radši část oloupu. Jen kvůli němu !

tejaja

30. 8. 2021 19:47

Veronika.Hrozna: Ja to tak presne nemeriam, dávam odhadom papriky a paradajky a nelúpem. L"en nakrájam a je to. Je to rýchle a použiteľné všade.;-)

Veronika.Hrozna

30. 8. 2021 18:45

tejaja: Moje tchýně dělala stejný recept a já dělám taky ! Papriku dávám 4/5 množství a rajčata 1/5 množství. Půl rajčat oloupu a zbytek dám celé. Velice dlouho vydrží, je chutné a svěží po celý rok! ;-)

tejaja

30. 8. 2021 18:34

prababa: Máte pravdu, nestalo sa mi, aby sa niečo pokazilo. Aj u nás to robila už babička, a ten spôsob sa dedí ďalej. ;-)

prababa

30. 8. 2021 18:08

Takto dělala lečo už moje maminka,letos by jí bylo sto let;-( a já ho tak dělám už let padesat,všem moc chutná,přidám cibuli,klobásku,kabanos a vejce...ještě se mi nikdy nezkazila ani jedna sklenice!!

tejaja

6. 8. 2018 18:27

Frantiska: :-K Nech sa darí.

Frantiska

6. 8. 2018 11:25

nastal jeho cas, zrovna ho pripravuju, jen rajcata loupu, nemam moc rada slupky v lecu.

tejaja

27. 7. 2018 19:30

Robím lečo ako tu píšem. Nedávam do neho nič, lebo mám rada v leču cibuľku a klobásu čerstvo pripravenú. Okrem toho takto pripravené lečo nemusím použiť len na lečo, ale aj na akýkoľvek iný účel, napr. pod mäso. ;-)

hosta

27. 7. 2018 17:06

1974andrea: mně to jednou vybouchalo, od té doby cibuli nedávám. Navíc - přijde mi chutnější čerstvě osmažená a na ni sklenici s lečem vyklopím. Ale je to asi o zvyku

hospodyne

27. 7. 2018 14:14

Já docela hodně cibule usmažím do červena až světle hněda, dá leču sladkost a vůni. Rajčata dusím bez středů - bez bubáků, šťávy a zrníček. Výsledný produkt je pak hustý a použití je mnohostranné. Ještě nikdy se mi lečo nezkazilo. Pokud dobře drží víčko, není důvod.

1974andrea

27. 7. 2018 13:58

hosta: Já cibuli do leča dávám, ale nejdřív ji zesklovatím,. přidám zeleninu, zlehka osolím a trošku podusím. Pak plním do sklenic a steriluju.

hosta

27. 7. 2018 13:46

Lenka1991: cibuli určitě ne, mohlo by zkvasit. Ten recept z odkazu je velice "divný", podlévat vodou je zbytečné, míchání sladké papriky ve vodě je nesmysl... atd. Já mám dobrou zkušenost s tímto receptem https://www.toprecepty.cz/recept/11996-leco-poloto... nebo s tímto https://www.toprecepty.cz/recept/22359-leco-bez-za...

Lenka1991

27. 7. 2018 13:14

Tento víkend chcem ísť konečne na zavarane leco po domácky. Dávate všetci aj cibulu tak, ako tu: www.foodfest.sk/zavarane-leco/
Či predsa aj cibuľku? :-)

Klariska

11. 9. 2010 11:34

Praktický recept, který nemá chybu :yes:.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: lečo recept lečo příprava leča lečo zavařenina lečo do mrazáku sterilizujeme lečo zavárané lečo zavaranie leča zavařenina lečo lečo recepty zeleninové lečo zavarenina zeleninové lečo do sklenic recept na leco zavareniny leco sterilizovanie leca leco zavaranie lečo ze sklenice lečo zavařit lečo recept na zavařování lečo do sklenic

Suroviny: paprika, rajče, sůl

TopRecepty.cz

Lečo jako polotovar

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OyGL