Lečo jako polotovar

tejaja Kuchařka: tejaja

Zavařeniny 13 názorů

Suroviny

paprika
rajčata
sůl
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Papriku narežeme na rezance a pridáme narezané paradajky. Množstvo podľa vlastného uváženia, ale prevládať by mala paprika.

  2. Premiešame a osolíme. Na cca 3 kg dávam 1 lyžicu soli.

  3. Necháme 15 minút postáť, potom natlačíme jemne do fliaš, uzavrieme a sterilizujeme 20 minút od bodu varu.

Poznámka

Takto pripravené "lečo" má tú výhodu, že ho možno použiť nielen na prípravu leča, ale akéhokoľvek jedla, do ktorého potrebujeme papriky a paradajky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 144 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lečo jako polotovar

  • Klariska Klariska

    Praktický recept, který nemá chybu :yes:.

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Dělám taky takhle už hodně dlouho.

    Odpovědět

  • markussa markussa(neregistrovaná)

    vcera jsem udelala taky leco podle tohoto lehkeho receptu a super rychle a snadne;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Zeleninové lečo jsem si taky léta připravovala sama. Zeleninu jsem ale krátce nejprve podusila a pak sterilovala. Dávala jsem i cibuli.

    Odpovědět

  • evča evča(neregistrovaná)

    Ahojky,tak mám syna na procházce tak jdu skusit tvůj nejjednoduší recept na přebytek rajčat a papriky co se nám urodilo.:-D:-)):-)):-D

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    už mám 8 skleniček- zavařeno, věřím, že to vydrží:-D:-!:yes:posílám bodánka, je to moc jednoduché a věřím, že to bude i použito ke všemu papáníčku;-):-!:-D:yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Taky dělám, solím a hojně využívám. Vloni se něco stalo a všechny sklenky jsem vyhodila:-(, vůbec nevím, proč. Přitom je opravdu dělám každý rok a s úspěchem. Vždycky se hodí, třeba i do rizota. Je to asi rokem, protože i broskvě zavařuji každý rok a jeden rok dovezené nádherné broskve z Jižní Moravy i pro mé kámošky se nám taky všem pokazily. No, tak nevím, proč.:-S Každopádně, tejaja za lečo +:yes:

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    Také zavařuji,ale bez soli :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Robím tiež a bez soli. Alebo zmes dám do malých téglikov, nádob s vekom a zamrazím. Také množstvo, čo spotrebujem naraz v zime, napr. do guláša a pod.

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Já tohle taky dělám a jsem s tím ohromě spokojená. Ani to nesolím a pak to mohu bez problémů použít úplně na všechno. S tou cuketou to není špatný nápad, pár sklenic si tak udělám.

    Odpovědět

  • Hanalka344 Hanalka344

    Také toto lečo dělám léta, jen poslední dobou jak se rodí stále více cuket, přidávám i cukety nakrájené na kostičky.:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Laďka, teraz som pred chvíľou dozavárala, tak ma to napadlo, že tak jednoduchá záležitosť tu nie je. Mne sa osvedčilo práve takto zavárať kvôli tomu mnohostrannému použitiu.;-):-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    No prosím, opět naprosto obyčejný recept, nic moc, dělám ho už léta a jak to že ho sem dala Terezka ane já??? :-D:-D:-D:-D (Terezka mě zcela určitě pochopila, jak to myslím ;-))Jinak :yes: Jo já přidávám na sklenici ještě lžičku tymiánu.

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: lečo recept lečo příprava leča lečo zavařenina sterilizujeme lečo zavárané lečo lečo recepty zeleninové lečo zavarenina zavařenina lečo zavaranie leča zeleninové lečo do sklenic zavareniny leco sterilizovanie leca lečo ze sklenice lečo zavařit lečo recept na zavařování lečo do sklenic lečo ve sklenici lečo do sklenek jak zavařit zeleninové lečo

Zapomněl/a jsem heslo