

Lečo jako polotovar
Suroviny
- paprika
- rajčata
- sůl
Postup přípravy receptu
Papriku narežeme na rezance a pridáme narezané paradajky. Množstvo podľa vlastného uváženia, ale prevládať by mala paprika.
Premiešame a osolíme. Na cca 3 kg dávam 1 lyžicu soli.
Necháme 15 minút postáť, potom natlačíme jemne do fliaš, uzavrieme a sterilizujeme 20 minút od bodu varu.
Poznámka od kuchařky
Takto pripravené "lečo" má tú výhodu, že ho možno použiť nielen na prípravu leča, ale akéhokoľvek jedla, do ktorého potrebujeme papriky a paradajky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Lečo jako polotovar
-
Frantiska:
Nech sa darí.
-
nastal jeho cas, zrovna ho pripravuju, jen rajcata loupu, nemam moc rada slupky v lecu.
-
Robím lečo ako tu píšem. Nedávam do neho nič, lebo mám rada v leču cibuľku a klobásu čerstvo pripravenú. Okrem toho takto pripravené lečo nemusím použiť len na lečo, ale aj na akýkoľvek iný účel, napr. pod mäso.
-
1974andrea: mně to jednou vybouchalo, od té doby cibuli nedávám. Navíc - přijde mi chutnější čerstvě osmažená a na ni sklenici s lečem vyklopím. Ale je to asi o zvyku
-
Já docela hodně cibule usmažím do červena až světle hněda, dá leču sladkost a vůni. Rajčata dusím bez středů - bez bubáků, šťávy a zrníček. Výsledný produkt je pak hustý a použití je mnohostranné. Ještě nikdy se mi lečo nezkazilo. Pokud dobře drží víčko, není důvod.
-
hosta: Já cibuli do leča dávám, ale nejdřív ji zesklovatím,. přidám zeleninu, zlehka osolím a trošku podusím. Pak plním do sklenic a steriluju.
-
Lenka1991: cibuli určitě ne, mohlo by zkvasit. Ten recept z odkazu je velice "divný", podlévat vodou je zbytečné, míchání sladké papriky ve vodě je nesmysl... atd. Já mám dobrou zkušenost s tímto receptem https://www.toprecepty.cz/recept/11996-leco-poloto... nebo s tímto https://www.toprecepty.cz/recept/22359-leco-bez-za...
-
Tento víkend chcem ísť konečne na zavarane leco po domácky. Dávate všetci aj cibulu tak, ako tu: http://www.foodfest.sk/zavarane-leco/
Či predsa aj cibuľku? -
Praktický recept, který nemá chybu
.
-
Dělám taky takhle už hodně dlouho.
-
vcera jsem udelala taky leco podle tohoto lehkeho receptu a super rychle a snadne
-
Zeleninové lečo jsem si taky léta připravovala sama. Zeleninu jsem ale krátce nejprve podusila a pak sterilovala. Dávala jsem i cibuli.
-
Ahojky,tak mám syna na procházce tak jdu skusit tvůj nejjednoduší recept na přebytek rajčat a papriky co se nám urodilo.
-
už mám 8 skleniček- zavařeno, věřím, že to vydrží
posílám bodánka, je to moc jednoduché a věřím, že to bude i použito ke všemu papáníčku
-
Taky dělám, solím a hojně využívám. Vloni se něco stalo a všechny sklenky jsem vyhodila
, vůbec nevím, proč. Přitom je opravdu dělám každý rok a s úspěchem. Vždycky se hodí, třeba i do rizota. Je to asi rokem, protože i broskvě zavařuji každý rok a jeden rok dovezené nádherné broskve z Jižní Moravy i pro mé kámošky se nám taky všem pokazily. No, tak nevím, proč.
Každopádně, tejaja za lečo +