Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele Ivosisko

Mohu být tak trochu hnidopych? :-p Co to tam je to zelené? Řapíkatý celer? :-O

Jinak fazolačka (stejně tak, jako zelňačka) patří mezi moji základní výbavu - vždy, když vařím uzené koleno či nějakou jinou uzenou část prasátka, tak vývar využívám na tyto dvě přesnídávkové polévky. :-Q

Ještě jsem sice nevyzkoušel, ale vzhledově na mě působí velmi příjemně. Snad jen ty rohlíky bych krájel na menší kostičky. Ale nejspíš si z té záplavy "karlovarských knedlíků" pro prvotní otestování vyberu právě tento "recepis" :-Q Díky

hosta: Tak dnes večer (rozuměj v sobotu) z Hollandie zaděláno a cca ve 22°° už z toho byla pomazánka - ráno to asi budu muset "vytěžit" zbíječkou :-D

Z edukačních důvodů jsem tento prvotní pokus dělal pouze ze samotného jogurtu, ale zjistil jsem, že v Kaufu mají velkou Hollandii za 12,- Kč, tak to tam zajdu zítra "vyplenit" a budu experimentovat :-Q

Zjistil jsem, že na Ebay mají těch "silonových odkapavácích pytlíků" mraky, ale to bych musel měsíc čekat, než to sem připluje, tak jsem vyzkoušel obyčejný hustý plastový cedník a vypadá to, že se perfektně osvědčil :-8

hosta: Děkuji Hosti za tipy na vylepšení "Lučiny". Jak jsem se již zmínil, mám rád všechny sýry bez vyjímky (ještě se mi nepoštěstilo ochutnat onen EU zakázaný sýr, v kterém "bydlí" chrobáčci :-D ), tak jsem na Topu v "oddělení sýrů provedl exkurzi a narazil jsem zde na další Tvoji perlu "Čerstvý krémový sýr" - chci se zeptat, jaké je tento sýr konzistence? Je drobivý anebo s jeho mazáním na chléb nejsou žádné potíže?

A dovolím si ještě dotaz č.2 - kde se dá pořídit ten Tvůj plátěný pytlík se škrtící sponou či jak zní jeho název?

Děkuji za informace, Ivo

V jednoduchosti je krása :yes: Zdejší komentáře mi dávají naději, že to bude opravdu fungovat (u těch posledních se už sice vyskytly nějaké karamboly - že by v tom hrál rozdíl těch pěti let od uveřejnění receptu až po dnešní dobu a i zde deklarované jogurty už nejsou to, co bývaly? ;-) ) - budu muset vyzkoušet :-!

Děkuji tedy Hostě za zveřejněný návod a rovněž chci vyjádřit poděkování Helli za její první počin tohoto typu ( https://www.toprecepty.cz/recept/16396-pomazanka-z... ), jako i všem diskutujícím za ověřené vychytávky.

Miluji jakékoliv sýry včetně všech Lučin a pomazánek podobného typu, ovšem dost často mě v jejich nákupu brzdí cena, jež bývá v dost velkém rozporu s obsahem mé peněženky, která má tu smůlu, že ji nosí v kapse český důchodce. Zde ale svítá naděje, že budeme oba spokojení (jak já, tak i moje šrajtofle) :-D :-Q

Hosti :-K :-p

Anděli, a tys ten zápach očekávala v souvislosti s přítomností oněch tvarůžků? :-O Tak to je špatně pochopeno - tvarůžek je tak ušlechtilý zrající výrobek, že dostavit se mohla jedině líbezná vůně :-D :-p :-K

Jani: děkuji za informace, pokusím se toho přidržet a současně budu spoléhat na svůj nos, že mě včas bude varovat :-D:-K

Casino: jo, máš recht, ale já nechtěl hýbat s receptem....jen pro mne doplnit - zajímalo mě, jaká teplota odpovídá době vaření 6hod (abych mohl PH nasimulovat) :-8

Dost mě to zajímá, ale nemaje PH a v poslední době ani IQ :-D, mohl by mi někdo nápovědět základní parametry pro OH (obyčejný hrnec)? :-O :-?

Miluji prdelanku ....... samozřejmě, není nad tu pravou, autentickou, nabranou přímo z kotle, mrzne až praští, nad kotlíkem vystupují dva sloupce - jeden je kouř z přikladaného dřeva, druhý pak pára z kotle ..... ach jo, kde jsou ty časy?

Ale i dnes, při jakékoliv příležitosti (vaření kolena, ovaru nebo různých jiných vepřových pochutin) neopomenu následně ve vývaru zavařit prejt nebo jelitka a skvělou napodobeninu oné prdelačky si připravit :-Q :-p :-D

Děkuji Ti, Cathleen, za navození atmosféry času minulých :-K :-*

Recept: Ryba v aspiku
Maris, že Ty ses chtěla pochlubit těmi pěknými vidličkami? :-D
Na nějaký aspik se už chystám delší dobu a protože s rybkami jsem kamarád, tak to vypadá, že do Nového roku asi vstoupím s tímto receptem :-O

Do toho jdu - tyto jednoduché, rychlé a levné pokrmy mám v oblibě.......a všiml jsem si, že používáš granulovaný česnek - já s ním nemám zkušenost - nahrazuje plně čerstvý česnek anebo je v něčem jiný? :-)

Karel: Nechci se paní Janě míchat do reakce (přesto tak činím ;-) ) - samozřejmě tento detail asi bude na libovůli každého, jenže - nespotřebované pečivo bude mít doma každý druhý (zde je příležitost ho upotřebit) a druhé jenže - kupovaná struhanka a doma "vyrobená" z opravdových rohlíků velký rozdíl jest :-p

Andrejko, kdybych mohl, tak Ti dám bodů více - nejen za recept, ale stejně tak za tu krásnou žánrovou fotografii - :yes: :-K

woman: ano, ano "ženo"......také jsem si zvykl je dělat a přesně, jak to popisuješ ve svém receptu pod uvedeným odkazem - je to v podstatě český lidový výtvor - ty "billacké" mě zajímaly jen pro jakési srovnání (působí na mě svým vzhledem a obalem spíše "taliansky" ;-) ). K těm "naším" jsem se uchýloval v případě pokrmů, jako je pečené vepřové se zelím nebo jen tak (podobně jako halušky) se slaninou a cibulkou či s bryndzou. Ale jak je vidět, tak i se sýrovo-smetanovou omáčkou mohou být vynikající ;-) :yes: :-K