Mohu být tak trochu hnidopych? Co to tam je to zelené? Řapíkatý celer?
Jinak fazolačka (stejně tak, jako zelňačka) patří mezi moji základní výbavu - vždy, když vařím uzené koleno či nějakou jinou uzenou část prasátka, tak vývar využívám na tyto dvě přesnídávkové polévky.
Ještě jsem sice nevyzkoušel, ale vzhledově na mě působí velmi příjemně. Snad jen ty rohlíky bych krájel na menší kostičky. Ale nejspíš si z té záplavy "karlovarských knedlíků" pro prvotní otestování vyberu právě tento "recepis" Díky
hosta: Tak dnes večer (rozuměj v sobotu) z Hollandie zaděláno a cca ve 22°° už z toho byla pomazánka - ráno to asi budu muset "vytěžit" zbíječkou
Z edukačních důvodů jsem tento prvotní pokus dělal pouze ze samotného jogurtu, ale zjistil jsem, že v Kaufu mají velkou Hollandii za 12,- Kč, tak to tam zajdu zítra "vyplenit" a budu experimentovat
Zjistil jsem, že na Ebay mají těch "silonových odkapavácích pytlíků" mraky, ale to bych musel měsíc čekat, než to sem připluje, tak jsem vyzkoušel obyčejný hustý plastový cedník a vypadá to, že se perfektně osvědčil
hosta: Děkuji Hosti za tipy na vylepšení "Lučiny". Jak jsem se již zmínil, mám rád všechny sýry bez vyjímky (ještě se mi nepoštěstilo ochutnat onen EU zakázaný sýr, v kterém "bydlí" chrobáčci ), tak jsem na Topu v "oddělení sýrů provedl exkurzi a narazil jsem zde na další Tvoji perlu "Čerstvý krémový sýr" - chci se zeptat, jaké je tento sýr konzistence? Je drobivý anebo s jeho mazáním na chléb nejsou žádné potíže?
A dovolím si ještě dotaz č.2 - kde se dá pořídit ten Tvůj plátěný pytlík se škrtící sponou či jak zní jeho název?
V jednoduchosti je krása Zdejší komentáře mi dávají naději, že to bude opravdu fungovat (u těch posledních se už sice vyskytly nějaké karamboly - že by v tom hrál rozdíl těch pěti let od uveřejnění receptu až po dnešní dobu a i zde deklarované jogurty už nejsou to, co bývaly? ) - budu muset vyzkoušet
Děkuji tedy Hostě za zveřejněný návod a rovněž chci vyjádřit poděkování Helli za její první počin tohoto typu ( https://www.toprecepty.cz/recept/16396-pomazanka-z... ), jako i všem diskutujícím za ověřené vychytávky.
Miluji jakékoliv sýry včetně všech Lučin a pomazánek podobného typu, ovšem dost často mě v jejich nákupu brzdí cena, jež bývá v dost velkém rozporu s obsahem mé peněženky, která má tu smůlu, že ji nosí v kapse český důchodce. Zde ale svítá naděje, že budeme oba spokojení (jak já, tak i moje šrajtofle)
Anděli, a tys ten zápach očekávala v souvislosti s přítomností oněch tvarůžků? Tak to je špatně pochopeno - tvarůžek je tak ušlechtilý zrající výrobek, že dostavit se mohla jedině líbezná vůně
Jani: děkuji za informace, pokusím se toho přidržet a současně budu spoléhat na svůj nos, že mě včas bude varovat
Casino: jo, máš recht, ale já nechtěl hýbat s receptem....jen pro mne doplnit - zajímalo mě, jaká teplota odpovídá době vaření 6hod (abych mohl PH nasimulovat)
Miluji prdelanku ....... samozřejmě, není nad tu pravou, autentickou, nabranou přímo z kotle, mrzne až praští, nad kotlíkem vystupují dva sloupce - jeden je kouř z přikladaného dřeva, druhý pak pára z kotle ..... ach jo, kde jsou ty časy?
Ale i dnes, při jakékoliv příležitosti (vaření kolena, ovaru nebo různých jiných vepřových pochutin) neopomenu následně ve vývaru zavařit prejt nebo jelitka a skvělou napodobeninu oné prdelačky si připravit
Děkuji Ti, Cathleen, za navození atmosféry času minulých
Maris, že Ty ses chtěla pochlubit těmi pěknými vidličkami?
Na nějaký aspik se už chystám delší dobu a protože s rybkami jsem kamarád, tak to vypadá, že do Nového roku asi vstoupím s tímto receptem
Do toho jdu - tyto jednoduché, rychlé a levné pokrmy mám v oblibě.......a všiml jsem si, že používáš granulovaný česnek - já s ním nemám zkušenost - nahrazuje plně čerstvý česnek anebo je v něčem jiný?
Karel: Nechci se paní Janě míchat do reakce (přesto tak činím ) - samozřejmě tento detail asi bude na libovůli každého, jenže - nespotřebované pečivo bude mít doma každý druhý (zde je příležitost ho upotřebit) a druhé jenže - kupovaná struhanka a doma "vyrobená" z opravdových rohlíků velký rozdíl jest
woman: ano, ano "ženo"......také jsem si zvykl je dělat a přesně, jak to popisuješ ve svém receptu pod uvedeným odkazem - je to v podstatě český lidový výtvor - ty "billacké" mě zajímaly jen pro jakési srovnání (působí na mě svým vzhledem a obalem spíše "taliansky" ). K těm "naším" jsem se uchýloval v případě pokrmů, jako je pečené vepřové se zelím nebo jen tak (podobně jako halušky) se slaninou a cibulkou či s bryndzou. Ale jak je vidět, tak i se sýrovo-smetanovou omáčkou mohou být vynikající
Jinak fazolačka (stejně tak, jako zelňačka) patří mezi moji základní výbavu - vždy, když vařím uzené koleno či nějakou jinou uzenou část prasátka, tak vývar využívám na tyto dvě přesnídávkové polévky.
Z edukačních důvodů jsem tento prvotní pokus dělal pouze ze samotného jogurtu, ale zjistil jsem, že v Kaufu mají velkou Hollandii za 12,- Kč, tak to tam zajdu zítra "vyplenit" a budu experimentovat
Zjistil jsem, že na Ebay mají těch "silonových odkapavácích pytlíků" mraky, ale to bych musel měsíc čekat, než to sem připluje, tak jsem vyzkoušel obyčejný hustý plastový cedník a vypadá to, že se perfektně osvědčil
A dovolím si ještě dotaz č.2 - kde se dá pořídit ten Tvůj plátěný pytlík se škrtící sponou či jak zní jeho název?
Děkuji za informace, Ivo
Děkuji tedy Hostě za zveřejněný návod a rovněž chci vyjádřit poděkování Helli za její první počin tohoto typu ( https://www.toprecepty.cz/recept/16396-pomazanka-z... ), jako i všem diskutujícím za ověřené vychytávky.
Miluji jakékoliv sýry včetně všech Lučin a pomazánek podobného typu, ovšem dost často mě v jejich nákupu brzdí cena, jež bývá v dost velkém rozporu s obsahem mé peněženky, která má tu smůlu, že ji nosí v kapse český důchodce. Zde ale svítá naděje, že budeme oba spokojení (jak já, tak i moje šrajtofle)
Hosti
Casino: jo, máš recht, ale já nechtěl hýbat s receptem....jen pro mne doplnit - zajímalo mě, jaká teplota odpovídá době vaření 6hod (abych mohl PH nasimulovat)
Ale i dnes, při jakékoliv příležitosti (vaření kolena, ovaru nebo různých jiných vepřových pochutin) neopomenu následně ve vývaru zavařit prejt nebo jelitka a skvělou napodobeninu oné prdelačky si připravit
Děkuji Ti, Cathleen, za navození atmosféry času minulých
Na nějaký aspik se už chystám delší dobu a protože s rybkami jsem kamarád, tak to vypadá, že do Nového roku asi vstoupím s tímto receptem
1 2 3 Další