Bůček Hungaria se zelným salátem

Jana Dorazinová-Remková Kuchařka: Jana…

Doba přípravy: 6 hodin 2 porce Pomalý hrnec 14 názorů

Suroviny

400 g vepřového bůčku vcelku
2 lžičky koření Hungaria
1 lžičku celého kmínu
1 větší cibule
4 stroužky česneku
sůl
Na zelný salát:
2 hrsti kysaného zelí
1 menší cibule
olivový olej
půl kusu červené, nebo oranžové kapie
1 feferon
cca 5 cm salátové okurky
sůl, pepř
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z koření Hungaria, utřeného česneku, soli a kmínu umícháme pastu, kterou potřeme celý bůček a necháme jej tak hodinu odležet v lednici.

  2. Cibuli nakrájíme a vložíme do pomalého hrnce. Na ni uložíme naložený bůček, přidáme cca 1/2 dcl vody, hrnec uzavřeme a vaříme na LOW 6 hodin

  3. Zelí překrájíme a dáme do misky. V kastrůlku orestujeme na olivovém oleji nakrájenou cibuli. Nerestujeme déle, než 1 minutu a přidáme ji k zelí. Kapii, feferon a okurku nakrájíme nadrobno a přidáme do misky se zelím a cibulí. Vše promícháme a můžeme podávat s nakrájeným bůčkem

Poznámka

Koření Hungaria je od Rojíka, je velmi pikantní a určitě ho každý nemá, proto dodávám složení:

Sůl, paprikové floky, hořčice, cibule, sl. paprika, koriandr, pepř černý, saturejka, oregano.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 633 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bůček Hungaria se zelným salátem

  • Izabella929 Izabella929

  • Frantiska Frantiska

    Blanka Dostalova: tady je odkaz na eshop https://www.rojikovokoreni.cz/hungaria/p24

    Odpovědět

  • Blanka Dostalova: :-D:-D, ne, není z Maďarska, ale z Hurgady.. Egypt. Opravdu nevím, jetli lze koupit i v ČR. Já si ráda v různých zemích kupuji jejich, zase jiné koření. Určitě by stačilo nějaké hodně pikantní :-)

    Odpovědět

  • Blanka Dostalova Blanka Dostalova

    Kde prosím koupím koření Hungaria,...nemusím doufám do Maďarska ;-);-):-):-)

    Odpovědět

  • Marie Švarcová : Tak ten neznám;-), ale určitě bude taky skvělý :-)

    Odpovědět

  • Marie Švarcová Marie Švarcová (neregistrovaný)

    :yes::yes::yes::yes::yes: nemám pomalý hrnec ale mám Ultra Pro, ve kterém se maso peče bez podlévání a je naprosto fantastické, dělám v tom všechna masa i guláš, svíčkovou, ptáčky apod. Tento recept je skvělý i to koření je výborné.
    Díky :-K

    Odpovědět

  • Ivosisko: No, nevím, jaká teplota je v pomalém hrnci, nemám k němu teploměr. Každopádně se v něm maso nespálí. Do klasického pekáče je pochopitelně nutné přidat víc vody a podle potřeby přilévat, dokud není bůček měkký.

    Odpovědět

  • Ivosisko Ivosisko

    Jani: děkuji za informace, pokusím se toho přidržet a současně budu spoléhat na svůj nos, že mě včas bude varovat :-D:-K

    Casino: jo, máš recht, ale já nechtěl hýbat s receptem....jen pro mne doplnit - zajímalo mě, jaká teplota odpovídá době vaření 6hod (abych mohl PH nasimulovat) :-8

    Odpovědět

  • Ivosisko: V klasickém pekáči lze pochopitelně taky upéct bůček.. Takže zhruba 80 minut na 180 stupňů, ke konci bych přidala na výkonu na 220 stupňů. Záleží, jak velký bůček pečeme, podle toho dobu zkrátíme, nebo prodloužíme.

    Odpovědět

  • casino casino

    Ivosisko:
    PH nemám, IQ neznám:-D ale rcp je v kategorii PH, tak to nechte bejt:-D
    No, bůček snad udusíte či upečete i bez receptu, že;-)
    Za složení oného koření:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivosisko Ivosisko

    Dost mě to zajímá, ale nemaje PH a v poslední době ani IQ :-D, mohl by mi někdo nápovědět základní parametry pro OH (obyčejný hrnec)? :-O :-?

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    to bude dobré...:yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59

  • Elina Elina(neregistrovaná)

Tématické fráze: egypt hungaria hungaria jak upéct výborný bůček ovarový bůček búček na kmíně zelný salát z kysaného zelí bůček v pomalém hrnci egypt hungarda bucek se zelim v pomalem hrnci koření hungaria recepty výborný bůček koření od rojíka výborný bůček ultrapro hrnec hungaria koreni kysané zelí salát po čínsku jaká je teplota v pomalém hrnci egypt-hungarda svíčková z ovarového masa recepty na vaření v ultra pro

Zapomněl/a jsem heslo