Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trhané vepřové po česku

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Snadný

Doba přípravy 190 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 90 min tepelná úprava syrového masa bude 240 minut

190 min (100 min příprava + 90 min tepelná úprava, tepelná úprava syrového masa bude 240 minut)

Trhané maso je vynikající! Šťavnaté kousky pečeného masa se rozplývají na jazyku a výborně se hodí do hamburgerových bulek. Pochutnáte si na nich ale i v kombinaci s vařenými nebo pečenými bramborami či se salátem. Určitě doporučujeme vyzkoušet.

Přidat do oblíbených 1974andrea 1974andrea Přečíst komentáře 10

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie878 kJ /
210 kcal
Bílkoviny3,56 g
Tuky0,28 g
Vláknina8,12 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy31,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kůži na koleni nakrájíme do mřížky, celé ho jemně osolíme (už je vařené v osolené vodě), okořeníme. Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo a vložíme do pekáče. Já jsem použila na tuto úpravu pomalý hrnec, který je bezva pomocník. Na cibuli s česnekem položíme koleno kůží nahoru, podlijeme pivem, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st.C. Necháme péct hodinu a půl. Pokud je maso syrové, pečeme při teplotě cca 150 st.C asi 4 hodiny. Krok 2: Poté odklopíme, zkusíme, zda je maso už dobře podušené a měkké tak, že jdou lehce vidličkou oddělovat vlákna. Pokud ne, ještě pečeme dál. V případě, že je měkké, vyjmeme ho na prkénko a dvěma vidličkami ho co nejvíce roztrháme na vlákna, případně posekáme . Vložíme zpět do pekáče, promícháme s výpekem, případně podlijeme trochou vody a již odkryté dopečeme.
Trhaným masem můžeme plnit bagety, sendviče, burgery nebo dát mezi dva chleby. Doplníme, čím máme rádi ... hořčicí, křenem, kyselou okurkou ...

Zveřejněno 16. 10. 2016 21:36

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhané vepřové po česku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LVrj

Marie

Komentáře (10)

Eja57: Díky :-K

:yes:
Hledala jsem něco úplně jiného a našla toto...krása...
Trhané pečené dobře okořeněné šťavnaté vyválené v sosu z pečení - vepřové, ale klidně kuřecí:yes: Doplněné zeleninou v sendviči, mezi dva chleby, s třeba čedarem zapečené ve vydlabaných půlkách uvařených brambor...nepřeberně možností...za mne "po česku" ( politím BBQ omáčkou to podle mne ztratí chuť MASA)

:yes::yes::yes::-K

To je lahůdka<3:yes:

Andrejko, kdybych mohl, tak Ti dám bodů více - nejen za recept, ale stejně tak za tu krásnou žánrovou fotografii - :yes: :-K

<3:-Dtak to asi bude velka dobrota pro manzela,zkousim v sobotu:-K:yes::yes:

nanny: , Ivosisko: , rozmarynaH: Díky ;-)

Nevím proč po česku, za tohle by se nemusela stydět pravlast trhaného vepřového (pulled pork).
Nezapomeň, na starou pravdu, kolik kuchařek tolik receptů.:-K
Bod ti samozřejmě přidám, zasloužený.

Drobek: Michale díky.:-K Jak píšu na blogu, po česku proto, že tam nejsou přidané žádné BBQ omáčky atd. Jsou to prostě takové trhané výpečky :-D

:yes::-K

Podobné recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Zobrazit více

Zobrazit více

Tématické fráze:
trhané vepřové, trhané vepřové recept, trhané vepřové maso, trhaná krkovice, trhaná vepřová krkovice, trhaná krkovice na pivu, trhané maso, recept na trhané vepřové, trhane veprove koleno, trhaný burger, burger z trhaneho masa, trhané maso po česku, trhané maso v bagete, trhane maso na pivu, trhane koleno, trhany vepřový burger, varene trhane maso, vepřový trhany, recepty trhané vepřové maso, burgery z trhaneho masa

Suroviny:
koleno vepřové, cibule, česnek, koření, pivo černé, sůl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhané vepřové po česku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LVrj

Přidat fotografie receptu