Ryba v aspiku

maris Kuchařka: maris

Ryby 13 názorů

Suroviny

400 g rybích filetů bez kostí ( měla jsem pstruha lososovitého )
1 mrkev
plátek celeru
malá petržel
1 cibule
3 zrnka nového koření
8 zrnek černého pepře
2 bobkové listy
ocet ( cca 3 lžíce )
sůl
citronová šťáva
1 sáček sypké želatiny ( 20 g )
sladkokyselá okurka
hladkolistá petržel na ozdobu
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme 3/4 litru vody s kořením, přivedeme k varu, osolíme a přidáme očištěnou zeleninu a ocet. Vaříme 10 minut, opatrně vložíme rybí filety, stáhneme oheň a necháme povařit na velmi mírném ohni cca 8-10 minut, podle tloušťky filetů.

  2. Rybu opatrně vyjmeme a rozdělíme do jednoporcových misek / nebo do jedné větší /. Vývar přecedíme, případně dochutíme solí a citronovou šťávou.

  3. Aspik připravíme podle návodu s použitím vývaru.

  4. Vlažným aspikem zalijeme rybí porce, doplníme kolečky uvařené mrkve a sladkokyselé okurky. Ozdobíme petrželkou a necháme v chladu ztuhnout.

Poznámka

Návod na připravu aspiku záměrně neuvádím, každý výrobce uvádí trochu jinak. Řídím se přesně podle návodu a ještě se mi nestalo, že by se nepovedl.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 55 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ryba v aspiku

Tématické fráze: ryba v aspiku ryby v aspiku kapr v aspiku rybí aspik pstruh v aspiku recepty kapr v aspiku recept kapr v aspiku ryba v aspiku recept recept ryba v aspiku recept kapr v rosolu ryby v aspiku recept ryba v rosolu recept recept na rybu v aspiku aspik z ryby rybi v aspiku ryby v rosolu recept uzená ryba v aspiku ryba vaspiku aspik recept recept na ryby v rosolu

Zapomněl/a jsem heslo