Těsto bylo lepivé, tak jsem ho dala na 20 min. do lednice. Konzistence ani pak nebyla na vyválení, a tak jsem udělala bochánky s jablečnými povidly a posypala drobenkou. Chuťově jsou excelentní! Jen bych ráda zkusila ŠÁTEČKY....
Buchta je vynikající...a to i přesto, že jsem vyměnila spoustu ingrediencí. Pekla jsem z polovičního množství (doma bylo poslední vejce), k polohrubé mouce jsem přidala celozrnnou, a podmáslí nekupuju(mám intoleranci laktózy a v obchodech se nevyskytuje), takže tvaroh s mlékem (bzl)v uvedeném množství a přiměřené konzistence. Ano, také se tvaroh propadl na dno, ale jinak, měkounké a velká MŇAMKA . Zaručeně budu opakovat
Rychlé a chutné jídlo.Dělávám se zelím (čerstvým), ale i s kedlubnou na nudličky. Při dušení posypu mletou paprikou. Pepř je samozřejmostí. Většinou používám menší těstoviny, flíčky nějak z obchodů vymizely . Jako vylepšení je možné na pánvi osmahnout pokrájenou uzeninu(ne moc tučnou) a na konci do směsi vmíchat
Nepostupoval jsem podle receptu, smíchala jsem tekuté suroviny, vč. rozmačkaných banánů, a pak přidávala suché. Navíc rozinky, sekané mandle a strouhaná čokoláda. Pekla jsem ve formě na malou bábovku. Možná příště(bude-li čas) poliju čokoládou. Ale i tak jsou mňamózní....ukládám
Z receptu jsem byla nadšená. Těsto nelepilo, dobře se s ním pracovalo. Zabalila jsem švestky a dala vařit podle návodu. Když vyplavaly na povrch, tak po třech minutách dalšího vaření jsem jeden knedlík vyzkoušela. Těsto bylo tuhé....prodloužila jsem o dalších 5 minut. Na talíři vypadaly moc pěkně, ale těsto zůstalo tuhé i nadále. Zkusím najít jiný recept na ovocné tvarohové knedlíky
Pekla jsem už potřetí. Tentokrát jsem měla jahodový pudink a ušlehala jsem zvlášť bílky. Taky jsem zkombinovala prášek do pečiva a sodu. Po upečení jsem pocákala čokoládou. Vychlazený je to luxusní záležitost
Těsto mám vyzkoušené. Tentokrát jsem použila napůl Heru a máslo a rozpustila je. Použila jsem robot, nejprve všechny tekuté přísady a pak mouku promíchanou s práškem do pečiva, špetkou soli a cukrem (a ve směsi s rozinkami a mandlemi - tak neklesnou v těstě). Mazanec jsem pekla v dortové formě, vyložené teflonovou fólií, ale tvar mazance jsem zachovala. Jen jsem se bála, aby se neroztáhl na placku. Dále podle receptu.
Dnes jsem znovu pekla tenhle super koláč, s celým práškem do pečiva...ale přidala jsem vychytávku: Opět vyšlehaný sníh (viz můj komentář), ale jablka jsem pokrájela na meší kousky a lehce vmíchala do těsta. Pak hustě posypala skořicovou drobenkou. Úžasný. Recept už jsem předala kamarádce
Těsto docela lepilo. Nejdřív jsem kousek těsta položila do hrubé mouky, a pak obalovala ovoce. Žádný knedlík se nerozvařil. Byly chutné, budu opakovat. Příště rozmíchám tvaroh ve vodě (ne v celém uvedeném množství) a ev. vodu po troškách doliju.
Do lívanců jsem použila bezlaktózový tvaroh (kvůli intoleranci laktózy). Byly vynikající, mírně navinulé. Se smetanovým jogurtem a dýňovým džemem mňamka. Mezi lívanci "top"
1 2 3 … 7 Další