Hrátky s pudinkem

Monca.H. Kuchařka: Monca.H.

velký plech Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Řezy 14 názorů

Suroviny

TĚSTO:
4 vejce
200 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
100 ml vody (horké)
100 ml oleje
200 g polohrubé mouky
1/2 kypřicího prášku do pečiva
2 lžíce práškového kakaa
PUDINK:
750 ml mléka
2 lžíce krupicového cukru
2 vanilkové práškové pudinky
KRÉM:
2 zakysané smetany
2 lžíce krupicového cukru
NA DOHOTOVENÍ:
granko
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uvařte z mléka, cukru a vanilkového pudinkového prášku standardním způsobem pudink. Bude světlý, takže piškot musí být tmavý. Ušlehejte vejce s oběma cukry (případně samotné žloutky a z bílků vytvořte sníh, ten vmíchejte do těsta až jako poslední), do pěny zašlehejte horkou vodu a olej a jakmile náležitě zhoustne, zapravte do ní směs mouky s kypřicím práškem a kakaem.

  2. Vymíchejte řidší tmavé těsto, nalijte ho a rozetřete na plech s pečicím papírem. V této fázi naložte do těsta polévkovou lžící řady oddělených kopečků světlého pudinku - jeden vedle druhého (jako ovoce na bublaninu). Zůstanou na hnědé hladině, ale v průběhu pečení se ponoří.

  3. Takto připravený základ vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte ho asi 20-25 minut podle vlastní trouby.

  4. Po vychladnutí potřete plát na plechu zakysankami vymíchanými s cukrem.

  5. Povrch uhlaďte a posypte silnou vrstvou granka. Dezert pak nechte v lednici několik hodin (nejlépe však přes noc) odležet.

  6. Můžete kombinovat tmavý pudink se světlou buchtou a naopak. Můžete zkusit i světlý piškot s pudinkem růžovým(malinový nebo jahodový). Fantazii se meze nekladou! Ale čokoládové variace jsou rozhodně nejvýraznější a podle časopisu i chuťově nejlepší. Nemůžu to posoudit, protože jsem zatím jiné varianty nedělala.

  7. BEZVA FINTA: Vrstva granka na zakysankách vytvoří po několika hodinách v chladu efekt klasické čokoládové polevy. Granko totiž nasaje z podkladu vláhu, takže se rozpustí a částečně i rozteče. Ovšem povrch se nakonec neslije do zrcadlově hladkého lesku jako v případě rozehřáté čokolády – uchová si specifickou zrnitou strukturu, jíž žádnou jinou cestou nedocílíte.

Poznámka

Zdroj: Knihovnička RECEPTY Sladké jaro 2012 – Nejlepší domácí řezy

Řezy jsou nepřeslazené a šťavnaté, vychlazené chutnají naproto LUXUSNĚ! Jen se mi nepovedly tak pěkně, jako byly v časopise. Doufám, že někdo šikovnější vyzkouší a přidá tu správnou fotku ;)

Pudink má být vidět ve všech rozích řezu!-Tak se mi povedl jen na 3.fotce,není moc hezká,ale přidávám ji pro představu,jak mají řezy vypadat :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 786 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hrátky s pudinkem

  • Monca.H. Monca.H.(autorka receptu)

    Vladka123: Díky :-):-)
    Marsi Mesi: Právě..hledala jsem,ale špatně :-D. Jen pečte :yes:, doufám, že si hodně pochutnáte ;-):-)

    Odpovědět

  • Marsi Mesi Marsi Mesi

    Vypadá to hezky:-) nevadí, že už jich tu pár je, člověk nemá čas a trpělivost stále hledat, takže mně se to hodí;-)o víkendu peču:-)):yes:

    Odpovědět

  • Vladka123 Vladka123

    Opravdu luxusní recept :)

    Odpovědět

  • Monca.H. Monca.H.(autorka receptu)

    Barbusa: Opravdu jsi mě mooooc potěšila;-):-):-K Díky!

    Odpovědět

  • Barbusa Barbusa

    tak jsem jí dnes upekla a můžu říct je to delikatesa opravdu vynikající všem jí moc doporučuji :-K:-)):yes:

    Odpovědět

  • Monca.H. Monca.H.(autorka receptu)

    Moc vám oběma děkuji:-):-):-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Monca.H.: nevadí, že jsi špatně hledala;-) dobře jsi upekla;-):-D:-D:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-Kkrásný recept a vůbec nevadí ,že již tady podobné jsou,alespoň si oživíme a připomeneme dobroty co máme rádi.;-);-)posílám bod i za krásnou fotku :yes:

    Odpovědět

  • Monca.H. Monca.H.(autorka receptu)

    Barbusa: Děkuju!! :-) Fakt mě mrzí,že jsem se teda nedívala lépe:-)):-/ Jsem ráda,že chcete vyzkoušet..dělala jsem řezy včera večer a dnes ráno se snědly na posezení-stane se z nás tlustá rodina:-8:-D:-D

    Odpovědět

  • Barbusa Barbusa

    Já si myslím i kdyby tu bylo deset receptů tak každá bude chutnat jinak vyzkouším a napíšu :-D

    Odpovědět

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    Mně se taky hodně líbí a vůbec mi nevadí,že je tu více takových receptů:-):-K

    Odpovědět

  • Monca.H. Monca.H.(autorka receptu)

    Jéé,moc se omlouvám,nevěděla jsem,že tu je tolik podobných receptů, hledala jsem,ale nic tak podobného jsem nenašla:-O:-(:-( Asi jsem teda hledala hóódně špatně!

    Odpovědět

  • Monca.H. Monca.H.(autorka receptu)

    Barbuša:Děkuji ;-)

    Odpovědět

  • Barbuša Barbuša(neregistrovaná)

    Buchta vypadá krásně dnes určitě vyzkouším:-))

    Odpovědět

Tématické fráze: pečení s pudinkem recepty s pudinkem bábovka s vařeným pudinkem s pudinkem buchta s vařeným pudinkem horké maliny s pudinkem pečený piškot s pudinkem recepty.cz moučníky s pudinkem piškot pečený s pudinkem kopeckova buchta buchtami s pudinkem piškot s vařeným pudinkem pečený dezert s pudinkem čokoládová poleva s pudinkem kopečkový koláč sladké recepty s pudinkem recept s pudinkem domácí puding ze žloutků recept recepty z pudinku piškotový kolač s pudinkem

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít