

Zelí s křenem
Postup přípravy receptu
Zelí a cibuli pokrájíme, dáme do větší mísy a přidáme strouhaný křen a promícháme. Ocet, deko, olej a cukr přivedeme k varu a necháme chvíli povařit.
Nachystáme si zavařovací sklenice do kterých budeme dávat zelí, sklenice nacpeme zelím a zalejeie nálevem. Zavařujeme na 80°C 15minut.
Poznámka od kuchařky
Nemusíme ani zavařovat,stačí když se nechá zelí ve sklenicích uležet.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zelí s křenem
-
Dešťovko, myslím, že fotka od Ivako je doby letní soutěže, takže možná ani nebyla dělána přesně podle receptu, ale hlavně šlo o body za vložení fotky k receptu
-
Moniko v te smesi jsou take okurky??
-
Toto zelíčko si zavařím.Zkusím z menší dávky.
Po zkušenostech s plněnými paprikami zelím, které se údajně také nemusely zavařovat a nakonec po nějaké době zelí začalo kvasit a tak, že mi začalo vytékat ze sklenic, tak raději doporučuji zavařit. Nevím, co jsem udělala špatně, kamarádce nevykvasily, nebo mi napsala špatně recept.
Nakonec jsem nic nevyhodila a prostě použila na dušené kyselé zelí i s těmi paprikami, které jsem jen pokrájela, k masu a knedlíkům, protože samostatně to bylo hodně kyselé a nedalo se to jíst jako salát. Uvařené zelí s paprikami mělo ale dobrou a zajímavou chuť.