Celerová polévka jednoduchá

magdalenka Kuchař:

Polévky 18 názorů

511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

1/2 celeru
2-3 brambory
sůl
1,5 l vody
olej
mouka (na jíška)
mletá červená paprika
Vegeta
libeček
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očistený omytý zeler nastrúhame na slzičkovom strúhadle, dáme variť spolu s kockami zemiakov, osolíme.

  2. Na oleji osmažíme 2 plievkové lyžice hladkej múky, po vypnutí pridáme pol kávovej lyžičky červenej pariky, zamiešame, rozšľaháme s vodou a vlejeme do polievky. Povaríme, dochutíme sekaným ligurčekom, prípadne Vegetou.

  3. Môžeme vhodiť trochu mrveničky - strouhání, ktorú máme stále nasušenú v pohotovosti.

Poznámka

Doporučujem odolať pokušeniu a nepridávať iné druhy zeleniny, nechajme vyniknúť aromatickú chuť zeleru. Polievka zachutí iba tým, ktorí majú zeler v obľube.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Celerová polévka jednoduchá

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Majda:máš pravdu - zeler aj ligurček to ochutia dostatočne.

    Odpovědět

  • Majda Majda(neregistrovaná)

    určitě uvařím máme rádi celer,ale žádný masox nebo ty hrozné bujony tam nikdy nedávám.Když má býti celerová,tak má chutnat po celeru.:-*:-p:-)):-D

    Odpovědět

  • Markéta Markéta(neregistrovaná)

    Vážně dobrota,moc chválím":-))

    Odpovědět

  • Marča Marča(neregistrovaná)

    Opravdu mňamka :)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka

    Spagi, představ si, že to jde i bez libečku;-):-!

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Ivulinko, musím tě pokárat, tak základní a Mńamková bylinka jako libeček a ty ji nemáš? :-O Jak můžeš existovat a vařit? :-D:-D:-D¨
    Tyhle talíře mám po babičce a cením si jich... jsou parádně těžký a držej teplo.
    Jo recept bych měla ohodnotit - :yes::yes::yes: a jedině s libečkem :-D:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka

    Maris-Maruško, děkuji za pochvalu, opět potěšila. Ten talíř mám jen jediný, zůstal tady v domě po jedné staré babičce, když jsme domek koupili, mám tady i jiné, hlavně na nich není zlaté zdobení, takže je v klidu používám i do mikrovlnky.

    Odpovědět

  • maris maris

    Ivulinko - krásné fotky, máme stejné talíře, já je tedy mám na chatě, před lety je sousedka vyhazovala, tak jsem si je okamžitě vzala a chovám je jako oko v hlavě. Dnes už se takové nekoupí.:-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka

    Magdalenko;-), dnes jsem uvařila tvoji polévku k obědu a musím ti ji strašně moc pochválit, byla opravdu jednoduchá, rychlá a především úžasně dobrá, jen libeček jsem nesehnala, a tak jsem si musela vystačit s petrželkou. Děkuji za recept:-K:-!
    Přidávám ti bodíka a fotečky.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Petrusa4, mám radosť, že chutila.

    Odpovědět

  • Petrusa4 Petrusa4

    :-KPrave jsem polevku dovarila a je opravdu vybornaaaaaa diky za receptik:-K

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Magdalenko, tak dnes jsme měli polévku k obědu a musím říct že byla opravdu moc dobrá, pravá celerová, určitě jí budu dělat častěji a ode mě máš bodík:yes::yes:
    Tak koukám, že s tou jíškou je to asi jedno, každý to dělá jinak, no já se i nadále budu řídit odborníkem a dávám studenou jíšku do vřelé polévky:yes::-D

    Odpovědět

  • allis allis

    magdalénko, jíšku dávám zásadně vařící do horké polévky, nikdy neředím vodou ani nerozšlehávám, žádné žmolky. Důležité je, aby bylo obojí vřelé, jíška i polévka musí "bublat" Zdravím
    Allis

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Magdaleno, určitě jí vyzkouším:yes:
    Viděla jsem v TV pořad, kde se vařilo, už si nevzpomenu, je to dost dlouho a právě tam kuchař sděloval divákům, že jíška se má dávat studená do vroucí polévky, od té doby se tím řídím a nikdy žmolky v polévce nemám:yes: Někdo je ale v polévce miluje, viď Vašku:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Já si také někdy předvařím zásmažku dopředu a pak ji jen rozředím a dám do polévky :-) Většinou ale ji zaliji studenou vodou, rychle rozmíchám a dám do polévky. Viděla jsem ale i kuchařky, které ji hned po zasmažení bez ředědí pomalu vlívaly do polévky při stálém míchání. A žmolky tam nebyly. Já bych je tam asi měla :-):yes:+ 2.

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo