Citronová buchta s tvarohem
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 17 037 kJ / 4 072 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,36 g |
Tuky | 148,87 g |
Vláknina | 11,25 g |
Cholesterol | 538 mg |
Sodík | 482 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 612,05 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 7. 2024 13:08
Těsto je velmi řídké, přidávala jsem další mouku, i tak tvaroh padá dolů. Měla jsem klasický měkký tvaroh (ne ve vaničce), vymíchanou směs jsem na první část těsta nastrouhala. Podmáslí jsem bohužel neměla - nahradila jsem ho hrnkem mléka s lžící citr. štávy. Ubírala jsem cukru i oleje. Chuťově ok, milovníci citrónu si pochutnají.
20. 4. 2024 14:48
Upekla jsem přesně podle receptu, jen jsem dala o vajíčko víc. (Měla jsem doma nějaké malé).
Buchta je skvělá, všem nám chutnala
Buchta je skvělá, všem nám chutnala
6. 4. 2024 13:32
Buchta je vynikající...a to i přesto, že jsem vyměnila spoustu ingrediencí. Pekla jsem z polovičního množství (doma bylo poslední vejce), k polohrubé mouce jsem přidala celozrnnou, a podmáslí nekupuju(mám intoleranci laktózy a v obchodech se nevyskytuje), takže tvaroh s mlékem (bzl)v uvedeném množství a přiměřené konzistence. Ano, také se tvaroh propadl na dno, ale jinak, měkounké a velká MŇAMKA . Zaručeně budu opakovat
4. 4. 2024 20:29
Těsto bylo tekutější, takže se mi tvaroh propadl na dno, ale chuťově dobré.
19. 3. 2023 16:10
Buchtu jsem pekl dnes odpoledne. A... Už jsem ji skoro sežral! Je VYNIKAJÍCÍ!!! Porvé v životě jsem koupil bio citrony takže kůra nádherně voňavá chemicky neošetřená. Citron byl menší takže byla použita kompletně vymačkaná šťáva. Podmáslí... Tak to snad ani netuším jestli se dá koupit. Na místo toho jsem použil 10% smetanu na vaření. Peču pravidelně každou sobotu či neděli a naučil jsem se používat papír na pečení. Odpadá vymazávání a vysypávání a poté i následné pracné mytí plechu. Trošičku jsem sice improvizoval ale základ receptu je super!
4. 11. 2022 16:02
Zdravím.Recept jsem vyzkoušela.Chuťově dobrý a chutný.Ale chtěla jsem se zeptat,v jak velké formě/plechu jste pekli?Pekla jsem v kulaté dortové,průměr 26cm a byl velmi nízký - 2cm a náplň potom docela tenká.Na fotce vypadá docela vysoký.Děkuji za odpověď,příp.doplnění do receptu
13. 11. 2020 15:03
rihana: klidně, množství co dává barvu ještě neovlivňuje chuť
13. 11. 2020 13:42
Kurkumou se to asi přibarvit nedá, že. Já s ní brarvím co se dá.
30. 10. 2020 18:13
pohoda.b@post.cz: děkuji určitě zkuste u nás byl hned pryč vejce jsem měla domácí tak proto je buchta tak pěkně žluté klidně pak dejte fotku budu ráda.
30. 10. 2020 11:40
Už od pohledu je krásný tak bude jistě i dobrý! Jsem vášnivá domácí pekařka tak hned vyzkouším! Jen se mi skoro nechce věřit že je ta dobrota z nepřibarvených vajec jakou má nádhernou barvičku. Mňam.
30. 10. 2020 10:06
Marie Svarcova: děkuji Maruško byl vynikající hned se po něm zaprášilo
30. 10. 2020 07:59
jednoduché, krásné a určitě výborné
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rýžový nákyp mého dětství
Přidáno před 11 hodinami
Hraběnčiny řezy s vlašskými ořechy
Přidáno před 12 hodinami
Tilápie s vejci a zeleninou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Cheesecake s dýní hokaido
Přidáno před 13 hodinami
Pečená brokolice s česnekem a pomerančovou šťávou
Přidáno před 13 hodinami
Pikantní kuřecí maso na zelenině
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Čokoládovo-banánové muffiny
kenzi.scissorhands uvařila před 4 hodinami
Zelený mechový dort
MamkaTerka uvařila před 5 hodinami
Kokosové sušenky (cookies)
káťa uvařila před 6 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Marketa777 uvařil před 7 hodinami
Hraběnčiny řezy s vlašskými ořechy
Moanka uvařila před 7 hodinami
Rýžový nákyp mého dětství
Moanka uvařila před 7 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
knihomolka uvařila před 7 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
Luc.in.a uvařila před 8 hodinami
Himaláje buchta
Luc.in.a uvařila před 8 hodinami
Polévka z dýně hokkaido
Luc.in.a uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Suroviny: vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, mouka polohrubá, prášek do pečiva, olej, podmáslí, šťáva citronová, tvaroh ve vaničce, cukr vanilkový, kůra citronová
Citronová buchta s tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vEoM
12 názorů