Brambory s uzeninou z papiňáku

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: s přípravou a vařením 10 minut 3 velké Bramborová jídla 27 názorů

Suroviny

1 lžíce oleje
1 lžička celho kmínu
2 velké cibule na tenká půlkolečka
2 nožky klobásy na půlkolečka
7 středně velkých brambor na silnější půlkolečka
1/2 masité červené papriky na tenké proužky
zelené bylinky do hrnce i na ozdobu
sůl
mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V rozehřátém tuku v papiňáku (tlakovém hrnci) necháme minutku rozvonět kmín, přidáme cibuli a krátce orestujeme. Přidáme klobásu a cca 2 minuty necháme osmahnout. Dále přidáme brambory, osolíme, opepříme a přidáme papriku a zelené bylinky.

  2. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu, kdy ubereme plamen na minimum, vaříme 5 minut. Poté stáhneme z ohně a přibližně po 3 minutách, kdy se uvolní tlak, hrnec otevřeme.

  3. Hotové posypeme pokrájenými bylinkami (cibulovou natí) a podáváme se zeleninovým salátem, který jsme si připravili během vaření brambor.

Poznámka

Další rychlá varianta, když není moc času:-)

Do podobných přidávám pro inspiraci 3 další chutné recepty od děvčat z Topreceptů.

Suroviny si každý může upravit podle své chuti, nebo podle stavu ledničky:-) Já jsem měla kousek obyčejného zauzeného špeku cca 20 g, tak jsem ho přidala na drobné kostičky orestovat společně s cibulí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 461 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brambory s uzeninou z papiňáku

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    RomanK:Také děkuji:-K
    Tlak.hrnce od Tescomy nejsou žádná"levná záležitost"ale jsou opravdu velice kvalitní:yes:Přeji Vám hodně kulinářských úspěchů s tímto pomocníkem:-):-K

    Odpovědět

  • RomanK RomanK(neregistrovaný)

    Děkuji Vám za rady a informace.Tlakové hrnce Tescoma máme doma chvilku a teprve se s tím učíme. http://www.tescoma.cz/vareni/tlakove-hrnce/bio-exclusive/701710-tlakovy-hrnec-bio-exclusive-duo-4-0-a-6-0-l
    Včera jsem našel v návodu k uvedeným hrncům (opakovanou) výstrahu,že bez vody se používat nesmějí - minimum je 2,5dcl vody.
    Nicméně podle Vaší rady myslím stačí i ty 2 lžíce.
    Rád bych zkusil zde uveřejněné recepty pro tlak. hrnce,protože výsledky vypadají lákavě:-p,ale nerad bych je poškodil,asi by mi záruku neuznali,kdyby se s tím něco stalo.
    Děkuji.RK.

    Odpovědět

  • RomanK:S tlakovým hrncem Tescoma nemám žádné zkušenosti,ale u každého tlakového hrnce je návod k použití včetně orientačních časů pro vaření:-)
    Já používám nerezové tlak.hrnce Baquonet a Orion(různých velikostí-5,7a 9l)http://www.sdilej.eu/pics/a106ae7465c9efdd507407c4...
    U jiných receptů tekutinu přidávám,ale tady nedávám žádnou.Je tam lžíce oleje.Cibule,uzenina a paprika také pustí trochu šťávy.Díky tomu,že se nepřidá voda,tak se brambory malinko osmahnou,jako při osmažení na pánvi.https://www.toprecepty.cz/recept/39573-brambory-se...
    Těch 5minut bez vody ani hrnci,ani surovinám neuškodí.Ale pokud by jste měl přeci jen nějaké obavy,můžete přidat 2lžíce vody:-)https://www.toprecepty.cz/recept/39874-valassky-hr...
    Snad jsem Vám trochu pomohla:-8

    Odpovědět

  • RomanK RomanK(neregistrovaný)

    Dá se podle tohoto receptu vařit i v tlakovém hrnci Tescoma?V receptu se nezmiňuje přidání vody,bez vody by se myslím tlakový hrnec používat neměl,nehledě na to,že se to připálí?

    Odpovědět

  • tejaja:Terezko,děkuji za zastoupení:-K
    Já vařím na plynu,s elektrikou nemám zkušenosti,ale udělala bych to přesně,jak píšeš-jakmile začne hrnec jen slabounko syčet,ubrat stupně na sporáku,nebo malinko hrnec odsunout stranou:-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    nikdo: Musíš si odskúšať, na akom stupni ti začína kuchta syčať a podľa toho nastaviť stupeň varenia. Teplotu zmížiť musíš, inak ti hrozí výbuch hrnca. Ak to preženieš s teplotou a hrniec prudko syčí, opatrne potiahni hrniec nabok tak, aby nebol celou plochou na horúcej platni a zníž teplotu. To sa jednoducho musíš na vlastnom sporáku natrénovať, na aký stupeň zapínať tlakový hrniec. Znižuj teplotu už vtedy, keď ešte len začína ventil pracovať slabúčko, aby sa to stihlo nastaviť. ;-) Samotné varenie je stále počítané od začiatku varu ( syčania ) a nemení sa jeho dĺžka, je jedno, na čom varíš. ;-)

    Odpovědět

  • nikdo nikdo(neregistrovaný)

    Vařite někdo taky na elektrice ? Tam nejde tak rychle ubrat plamen, takže jak dlouho ?

    Odpovědět

  • Anastázia z Bratislavy Anastázia z Bratislavy(neregistrovaný)

    Ja pridávám lyžicu škorice.:-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    rihana:A jak Ti to chutná z toho papiňáku:-?Viď,že je to rychlá mňamka;-):-)Jak uvádím v poznámce...podle obsahu ledničky jsou možné různé kombinace:-pDíky za komentář:-K

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Tento oběd mívám s různými obměnami velice často.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    senky:Přijedu na obojí;-):-p:-p(neboj,kecááám:-D)Děkuji Janinko:-*:-K

    Odpovědět

  • senky senky

    Aninko, jako vždy:yes::yes: zítra se na ně chystám (bez uzeniny) jako přílohu ke kachním prsíčkům;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Děkuji:-K:-K

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    V jednoduchosti je krása:yes::yes:

    Odpovědět

  • jomaz jomaz

    Aničko jako vždy výborný,:yes:;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: zapečené brambory v papináku brambory s cibulí v papináku jak dlouho vařit brambory v papiňáku recepty z papiňáku brambory v papináku papinak tescoma jak dlouho se vaří brambory v papiňáku papiňák recepty oběd s uzeninou brambory z papiňáku doba vaření brambor v papiňáku jak vařit v tlakovem hrnci recepty i recepty pro tlakový hrnec tescoma tlakový hrnec bio exclusive+recepty brambory s uzeninou recepty pro tlakový hrnec tescoma jak pracovat s tlakovym hrncem brambory, paprika ,cibule v papiňáku jidla z papinaku,recepty zapečené brambory s uzeninou

Zapomněl/a jsem heslo