Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele Jitta Mat

Nikol Kudrnáová: já dávám pod fondán vždy tenkou vrstvu krému, jde pak lépe vyhladit. Dort s krémem dejte na hodinku vychladnout do ledničky a pak dejte fondán. Vanilkovým krémem myslíte výše uvedený základní máslový?
Nevidím problém. I když dělám krém s jinou chutí, chuť fondánu ani tvar to nezkazí.
Pro pobavení: pouze jednou jsem si naběhla a dala do kokosového strouhaný kokos, přičemž s těmi kousky bych fondán nikdy nevyhladila. :-D

Recept: Club sušenky
ivana: je to bez prášku do pečiva

Lenka: zkušenost s tím zatím špatnou nemám. Jen počítejte, že krém je nadýchanější, tudíž vyhlazování potahu musí být opatrnější. (Nejjednodušeji řečeno: nelepí - klouže). Vyvarovala bych se složitěji tvarovaným dortům. Jinak v pohodě.

Korbelka:použijte do základního krému banánový puding místo vanilkového

Co já jsem se takového receptu nahledala. A vubec mě nenapadlo podívat se odspodu na krabičku s trubičkami. :-D

Rychlé, skvělé, nemají chybu! Použila jsem kokos Poex Vel.Mez., co mají v Kauflandu, pekla uprostřed trouby (konvenční pečení bez vzduchu, spodní i horní ) 30 minut na 100°C a pak jsem zesílila na 180°C a hlidala barvu. Po vytažení jsem okamžitě předělala na hlubší plech a zakryla fólií do vychladnutí. Tím neztratily vlhkost a neztvrdly. Povrchová křupavost zůstala.
:-K:-K:-K Ukládám, dávám bod a sdílím :yes: víc chvály prokázat nemohu. :-K

casino::-K diskuze - str.2 - 4.fórum od shora - 4. komentář od shora. ;-) Osvěžte si paměť, věkem slábne.

Uf! Co se týče lineckého (recept mám poměrně odlišný), přidávám zásadně skořici. Někdy vyzkoušejte. ;-) Máčím v čokoládě třené linecké.
Kdybych byla detailista, každou sušenku bych chytla kleštičkami a spodní stranu v té čokoládě namočila. To už mi přijde rychlejší to opravdu natřít. A pokud je mi známo, tak kupované Zlaté jsou také polité pouze ze spodní strany, takže mám dojem, že si opět a tradičně (pro smích většiny) pouze zvedáte ego, pane.

K tipům: já recept nekopírovala, je to opravdu moje alchymie, takže pokud se nebojíte experimentovat, budu ráda, když to dotáhneme k dokonalosti třeba i bez té chemie. Něco tam dat chce, úplně bez příchutě je to víceméně jako namáčené linecké. Takže zkoušejme, na tipy a zlepšováky se těším :-K