

Ořechové trubičky
Suroviny
- 35 dkg hladké mouky
- 15 dkg moučkového cukru
- 18 dkg Hery
- 1 menší celé vejce a 1 žloutek
- 7 dkg nastr.vlašských ořechů
- 1 zarovnaná lžíce kakaa
Postup přípravy receptu
Zpracujeme a dáme ztuhnout do lednice.
Ze ztuhlého těsta vyválíme plát o síle 2 mm (když jsem měla siln. plát, tak jsem spodky měla hodně rozteklé) a nakrájíme si obdélníky cca 4 x 6 cm, které namotáváme na pomazanou (máslem) trubičku.
Když konce těsta dobře spojíme, nemusíme je dávat přes sebe.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Jestliže jste trubičky dobře namazali, nemusíte je sundávat horké.
Konce hotových trubiček namočíme v čokoládě. Můžeme plnit pařížskou šlehačkou. (To je dobrota na rychlou konzumaci). Šlehačka vydrží 2 – 3 dny v lednici. Trubičky můžeme péct 3-4 týdny dopředu.
Poznámka od kuchařky
Můžeme plnit máslovým krémem. / Vydrží v chladnu tak dlouho, jaká byla trvanlivost použitého másla./
Krém: 20 dkg másla, 20 dkg moučkového cukru – utřeme , přidáme 14 dkg mletých vlašských ořechů a rum podle chuti.
Trubičky můžeme péct 3-4 týdny dopředu. Krémem plníme týden před Vánocemi a jsou proleželé za 1 den. Uchováváme v chladu.
Jiný krém: 200 ml vody, 150 ml sladkého kond. mléka, 7 dkg polohr. mouky. Mouku zamícháme do vlažného mléka s vodou a vaříme na mírném plameni asi minutku a stále mícháme. Do vychladlého zašleháme 20 dkg změklého másla a moučk.cukr podle chuti. Ochutíme to ještě rumem. Můžete tam zamíchat i oříšky nebo kokos. Je to dobré a ne tak máslové. Krém je po týdnu dobrý, ale trubičky jsou už hodně měkké.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Ořechové trubičky
-
Budu je pro velký úspěch péct znov
u, jen chci podotknout, že trubičky vůbec nemažu a upečené jdou krásně sundávat.
-
Co já jsem se takového receptu nahledala. A vubec mě nenapadlo podívat se odspodu na krabičku s trubičkami.
-
Letos jsem pekla a na úplně první pokus v životě to není zase až tak zlé
hodnotím bodem a dokládám fotem
-
Ahojky, kolik je z uvedeného množství trubiček? Letos se na ně chystám.Bodík
-
výborné
-
Letos jsem je dělala, u všech měly velký úspěch
Jen se mi některé otevřely na trubičkách
-
Betyna:Děkuji
-
Bahula:
ty jsou krásné!
-
Bodím už jsem dala, jsou opravdu výborné
, přidávám fotečky.
-
jsou moc dobré bodík+fotky
-
Dekuji pridavam si k oblibenym. S testem se dobre pracovalo i s formicek slo paradne.
-
Dnes jsem trubičky udělala a jsou vynikající. Těsto se dalo krásně vyválet i namotávat na trubičky. Jen jsem nedělala obdélníčky, ale vykrajovala jsem kolečka z hrníčku.
-
Trubičky dělám přesně podle tohoto receptu, je to recept z krabičky trubiček a je skvělý. Formičky nepotírám, aby se nerozjížděly, dělám je menší 4x5 cm, aby jich bylo více a velikost trubiček mi korespondovala s velikostí ostatního cukroví. Peču na plechu vyloženém pečícím papírem na 195´C asi 11minut. Plním čokoládovým krémem šlehaným nad párou
+
-
Trubičky se povedly
přidala jsem foto
+4
-
Holky jsou skvělé, dopekla jsem a nechala odležet a ted konce namáčím do čokolády a pak budu plnit krémem. Krásně se s tím dělalo, nic nelepilo, igelit jak píše níže jsem nemusela použít vůbec, fakt super!
joo a máslo jsem nedávla ale takové to obyč. na pečení za 7 korunek z tesca