Krémy do dortů

Jitta Mat Kuchařka: Jitta Mat

Dorty 35 názorů

Suroviny

MÁSLOVÝ krém (základní):
2 balíčky vanilkového pudinku
1/2 l mléka
120 g másla (půl kostky)
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 kapky rumové tresti (nemusí být)
ČOKOLÁDOVÝ krém:
6 dl mléka
2 čokoládové pudinky
200 g másla
100 g čokolády na vaření
moučkový cukr
OŘECHOVÝ krém:
1 dl mléka
100 g hrubě mletých ořechů
2 lžíce rumu
2 lžíce medu
100 g jemného krystal cukru
3 vejce
250 g másla
KOKOSOVÝ krém:
2 dl mléka
1 žloutek
1 vanilkový pudink
50 g strouhaného kokosu
100 g másla
moučkový cukr
PAŘÍŽSKÝ krém:
2 dl smetany na šlehání
200 g čokolády na vaření
200 g moučkového cukru
200 g másla
KÁVOVÝ krém:
2 balíčky vanilkového pudinku
1/2 l mléka
120 g másla (půl kostky)
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 kapky rumové tresti (nemusí být)
lžíce mleté černé kávy
ANANASOVÝ krém:
2 balíčky vanilkového pudinku
1/2 l mléka
120 g másla (půl kostky)
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 kapky rumové tresti (nemusí být)
lžíce nakrájeného ananasového kompotu
Recept si zatím oblíbilo 36 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. MÁSLOVÝ krém (základní):
    Z pudinků a mléka uvaříme hustou kaši, dobře provaříme a do vychlazené po částech přidáváme máslo střídavě s cukrem a vanilkovým cukrem. Asi 2 minuty šleháme el. šlehačem.
    TIP: dejte místo vanilkového pudingu banánový a máte jemný BANÁNOVÝ krém.

  2. ČOKOLÁDOVÝ krém:
    Do vychladlé kaše uvařené z mléka a pudinků postupně vmícháme rozměklé máslo. Čokoládu rozehřejeme v kastrolku ve vodní lázni a za stálého šlehání ji přiléváme do krému. Osladíme podle chuti moučkovým cukrem a šleháme asi 2 minuty.
    TIP: použijte puding Amylon Retro edice s příchutí Čokoláda-višeň! Do čokoládových dortů je pak náplň úžasná.

  3. OŘECHOVÝ krém:
    Mléko svaříme, nalijeme na sekané ořechy, zalijeme rumem a necháme zchladnout. V rendlíku nad párou svaříme med, cukr a vejce, mícháme, až hmota zhoustne, vychladíme, přimícháme ořechy s rumem a hmotu zašleháme po částech do utřeného másla.

  4. KOKOSOVÝ krém:
    Z mléka, žloutku a a pudinku uvaříme hladký hustý krém a za častého míchání jej vychladíme. Vyšleháme v jemný krém za postupného přidávání rozměklého másla. Nakonec přidáme kokos a moučkový cukr dle chuti.

  5. PAŘÍŽSKÝ krém:
    Smetanu, čokolád a moučkový cukr za stálého míchání uvaříme a necháme vychladnout. Pak přidáme máslo a dobře vyšleháme (4 minuty na nejvyšší stupeň ručního šlehače).

  6. KÁVOVÝ krém:
    Po odstavení pudinkové kaše z plotny přidáme po lžících černou kávu a mícháme až do vychladnutí. Máslo s cukrem utřeme do pěny a pak po lžících přidáváme vychladlý pudink.

  7. ANANASOVÝ krém:
    do základního Máslového: přidejte asi lžíci (na drobno nakrájeného) ananasového kompotu. Hodí se zejména na Ananasové řezy, kdy šťávu z kompotu používáme na vaření želatiny.

  8. Všechny uvedené krémy dejte tak na 20 minut do chladu, než jimi začnete plnit korpus dortu. Nezapomeňte, že ten musí být vychladlý! Aby korpus příliš nenasákl krém, potřete spodní vrstvu plátu rybízovým džemem, na nějž dejte krém. Postup opakujte u každé vrstvy.

Poznámka

Toto jsou základní předpisy. Pokud hledáte další, dejte vědět.

Krémy do odpalovaného těsta:

http://www.toprecepty.cz/recept/42500-kremy-do-odp...

Náplně do buchet a závinů:

http://www.toprecepty.cz/recept/42443-poctive-napl...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 261 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krémy do dortů

  • Misa Misa(neregistrovaná)

    Včera jsem dělala čokoladový krém, měla jsem strach ,aby se při zašlehávání čokolady nesrazil,ale super.:yes: a opravdu jedlý. Díky a zakládám .

    Odpovědět

  • JANA HOMOLKOVÁ JANA HOMOLKOVÁ(neregistrovaný)

    výroba dortu pro voučka.

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    casino: jj děkuju opravdu to začalo tuhnout sice asi až po 2 hodinách ale už to je v pořádku. Příště to vyzkouším tak jako vy děkuji:yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    :-) Dana:
    No, bych se divil, kdyby máslo tou rozehřátou čokoládou nezřidlo..., ale pokud jste nic nezvojtila, tak by to mohlo po vychlazení zhoustnout:-)
    (já vařím pudink (nebo moučnou kaši) společně s čokoládou a cukrem)

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    Super recepty díky jen holky poraďte když jsem dělala ten čokoládový je poměrně řídký pomůže když přidám máslo? jsem začátečník díky předem

    Odpovědět

  • Jitta Mat Jitta Mat(autorka receptu)

    Nikol Kudrnáová: já dávám pod fondán vždy tenkou vrstvu krému, jde pak lépe vyhladit. Dort s krémem dejte na hodinku vychladnout do ledničky a pak dejte fondán. Vanilkovým krémem myslíte výše uvedený základní máslový?
    Nevidím problém. I když dělám krém s jinou chutí, chuť fondánu ani tvar to nezkazí.
    Pro pobavení: pouze jednou jsem si naběhla a dala do kokosového strouhaný kokos, přičemž s těmi kousky bych fondán nikdy nevyhladila. :-D

    Odpovědět

  • Nikol Kudrnáová Nikol Kudrnáová(neregistrovaný)

    Dobrý den, můžu dát vanilkový krém pod fondán a nezničím ho? Děkuji N.K.

    Odpovědět

  • Jitta Mat Jitta Mat(autorka receptu)

    Lenka: zkušenost s tím zatím špatnou nemám. Jen počítejte, že krém je nadýchanější, tudíž vyhlazování potahu musí být opatrnější. (Nejjednodušeji řečeno: nelepí - klouže). Vyvarovala bych se složitěji tvarovaným dortům. Jinak v pohodě.

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Myslite, ze se da pouzit parizsky krem i na potahovany dort, ktery budu potahovat K2? Diky

    Odpovědět

  • Jitta Mat Jitta Mat(autorka receptu)

    Korbelka:použijte do základního krému banánový puding místo vanilkového

    Odpovědět

  • Korbelka Korbelka

    Díky, recepty jsou super. Mám objednávku od vnuka na banánový krém do dortu. Můžeš mi poradit, jak bys jej udělala. Děkuji.

    Odpovědět

  • tonda tonda(neregistrovaná)

    Zdenka Skalkova:zdenko ve všech albertech jsou jak čokoládovovišňový tak i vanilkový nebo banánovokaramelový a stojí pár korun dnes budu dělat dort na 70tiny

    Zdenka Skalkova:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Monika:podobným způsobem dělávala krém do dortu moje babička. A ja to dělala taky. Vejce s cukrem nad parou. Udělá to hustý základ. Takže celé vejce naprosto v pohodě ;-)

    Odpovědět

  • Jitta Mat Jitta Mat(autorka receptu)

    Monika: Ano, skutečně celá vejce;-) Dorty dělám i pro přátele "na zakázku" a ořechové jsou po čokoládových nejžádanější. Na to, že jsem se cukrářkou neučila mám samé pozitivní ohlasy.

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    k tomu ořechovému krému, skutečně se tam dávají celá vejce a nikoliv jen žloutky? Ořechový dort mám moc ráda a chci se o něj pokusit doma, tak aby se mi povedl:-)

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: krémy do dortů krém do dortů dortový krém dortove kremy krém na dort náplně a krémy do dortů pudinkový krém na dort krémy a dortové náplně recepty krém na dort recept náplně a krémy do dortů recepty dorty od mamy náplň do dortu pudinkový krém do dortů krémy na dorty krém do dortu recepty čokoládový dortový krém recepty na krémy do dortů náplně do dortů krémy a dortové náplně z pudinku maslovy krem z pudinku

Zapomněl/a jsem heslo