Krémy do dortů

Jitta Mat Kuchařka:

Dorty 34 názorů

532

Suroviny

(MÁSLOVÝ krém (základní)):
2 balíčky vanilkového pudinku
1/2 l mléka
120 g másla (půl kostky)
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 kapky rumové tresti (nemusí být)
(ČOKOLÁDOVÝ krém):
6 dcl mléka
2 čokoládové pudinky
200 g másla
100 g čokolády na vaření
moučkový cukr
(OŘECHOVÝ krém):
1 dcl mléka
100 g hrubě mletých ořechů
2 lžíce rumu
2 lžíce medu
100 g jemného krystal cukru
3 vejce
250 g másla
(KOKOSOVÝ krém):
2 dcl mléka
1 žloutek
1 vanilkový pudink
50 g strouhaného kokosu
100 g másla
moučkový cukr
(PAŘÍŽSKÝ krém):
2 dcl smetany na šlehání
200 g čokolády na vaření
200 g moučkového cukru
200 g másla
(KÁVOVÝ krém):
2 balíčky vanilkového pudinku
1/2 l mléka
120 g másla (půl kostky)
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 kapky rumové tresti (nemusí být)
lžíce mleté černé kávy
(ANANASOVÝ krém):
2 balíčky vanilkového pudinku
1/2 l mléka
120 g másla (půl kostky)
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 kapky rumové tresti (nemusí být)
lžíce nakrájeného ananasového kompotu
Recept si zatím oblíbilo 32 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. MÁSLOVÝ krém (základní):
    2 balíčky vanilkového pudinku
    1/2 l mléka
    120 g másla (půl kostky)
    100 g moučkového cukru
    1 vanilkový cukr
    (2 kapky rumové tresti)
    Z pudinků a mléka uvaříme hustou kaši, dobře provaříme a do vychlazené po částech přidáváme máslo střídavě s cukrem a vanilkovým cukrem. Asi 2 minuty šleháme el. šlehačem.
    TIP: dejte místo vanilkového pudingu banánový a máte jemný BANÁNOVÝ krém.

  2. ČOKOLÁDOVÝ krém:
    6 dcl mléka
    2 čokoládové pudinky
    200 g másla
    100 g čokolády na vaření
    moučkový cukr
    Do vychladlé kaše uvařené z mléka a pudinků postupně vmícháme rozměklé máslo. Čokoládu rozehřejeme v kastrolku ve vodní lázni a za stálého šlehání ji přiléváme do krému. Osladíme podle chuti moučkovým cukrem a šleháme asi 2 minuty.
    TIP: použijte puding Amylon Retro edice s příchutí Čokoláda-višeň! Do čokoládových dortů je pak náplň úžasná.

  3. OŘECHOVÝ krém:
    1 dcl mléka
    100 g hrubě mletých ořechů
    2 lžíce rumu
    2 lžíce medu
    100 g jemného krystal cukru
    3 vejce
    250 g másla
    Mléko svaříme, nalijeme na sekané ořechy, zalijeme rumem a necháme zchladnout. V rendlíku nad párou svaříme med, cukr a vejce, mícháme, až hmota zhoustne, vychladíme, přimícháme ořechy s rumem a hmotu zašleháme po částech do utřeného másla.

  4. KOKOSOVÝ krém:
    2 dcl mléka
    1 žloutek
    1 vanilkový pudink
    50 g strouhaného kokosu
    100 g másla
    moučkový cukr
    Z mléka, žloutku a a pudinku uvaříme hladký hustý krém a za častého míchání jej vychladíme. Vyšleháme v jemný krém za postupného přidávání rozměklého másla. Nakonec přidáme kokos a moučkový cukr dle chuti.

  5. PAŘÍŽSKÝ krém:
    2 dcl smetany na šlehání
    200 g čokolády na vaření
    200 g moučkového cukru
    200 g másla
    Smetanu, čokolád a moučkový cukr za stálého míchání uvaříme a necháme vychladnout. Pak přidáme máslo a dobře vyšleháme (4 minuty na nejvyšší stupeň ručního šlehače).

  6. KÁVOVÝ krém:
    2 balíčky vanilkového pudinku
    1/2 l mléka
    120 g másla (půl kostky)
    100 g moučkového cukru
    1 vanilkový cukr
    (2 kapky rumové tresti)
    lžíce mleté černé kávy
    Po odstavení pudinkové kaše z plotny přidáme po lžících černou kávu a mícháme až do vychladnutí. Máslo s cukrem utřeme do pěny a pak po lžících přidáváme vychladlý pudink.

  7. ANANASOVÝ krém:
    2 balíčky vanilkového pudinku
    1/2 l mléka
    120 g másla (půl kostky)
    100 g moučkového cukru
    1 vanilkový cukr
    (2 kapky rumové tresti)
    lžíce nakrájeného ananasového kompotu
    do základního Máslového: přidejte asi lžíci (na drobno nakrájeného) ananasového kompotu. Hodí se zejména na Ananasové řezy, kdy šťávu z kompotu používáme na vaření želatiny.

  8. Všechny uvedené krémy dejte tak na 20 minut do chladu, než jimi začnete plnit korpus dortu. Nezapomeňte, že ten musí být vychladlý! Aby korpus příliš nenasákl krém, potřete spodní vrstvu plátu rybízovým džemem, na nějž dejte krém. Postup opakujte u každé vrstvy.

Poznámka

Toto jsou základní předpisy. Pokud hledáte další, dejte vědět.

Krémy do odpalovaného těsta:

http://www.toprecepty.cz/recept/42500-kremy-do-odp...

Náplně do buchet a závinů:

http://www.toprecepty.cz/recept/42443-poctive-napl...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 370 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krémy do dortů

  • JANA HOMOLKOVÁ JANA HOMOLKOVÁ(neregistrovaný)

    výroba dortu pro voučka.

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    casino: jj děkuju opravdu to začalo tuhnout sice asi až po 2 hodinách ale už to je v pořádku. Příště to vyzkouším tak jako vy děkuji:yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    :-) Dana:
    No, bych se divil, kdyby máslo tou rozehřátou čokoládou nezřidlo..., ale pokud jste nic nezvojtila, tak by to mohlo po vychlazení zhoustnout:-)
    (já vařím pudink (nebo moučnou kaši) společně s čokoládou a cukrem)

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    Super recepty díky jen holky poraďte když jsem dělala ten čokoládový je poměrně řídký pomůže když přidám máslo? jsem začátečník díky předem

    Odpovědět

  • Jitta Mat Jitta Mat(autorka receptu)

    Nikol Kudrnáová: já dávám pod fondán vždy tenkou vrstvu krému, jde pak lépe vyhladit. Dort s krémem dejte na hodinku vychladnout do ledničky a pak dejte fondán. Vanilkovým krémem myslíte výše uvedený základní máslový?
    Nevidím problém. I když dělám krém s jinou chutí, chuť fondánu ani tvar to nezkazí.
    Pro pobavení: pouze jednou jsem si naběhla a dala do kokosového strouhaný kokos, přičemž s těmi kousky bych fondán nikdy nevyhladila. :-D

    Odpovědět

  • Nikol Kudrnáová Nikol Kudrnáová(neregistrovaný)

    Dobrý den, můžu dát vanilkový krém pod fondán a nezničím ho? Děkuji N.K.

    Odpovědět

  • Jitta Mat Jitta Mat(autorka receptu)

    Lenka: zkušenost s tím zatím špatnou nemám. Jen počítejte, že krém je nadýchanější, tudíž vyhlazování potahu musí být opatrnější. (Nejjednodušeji řečeno: nelepí - klouže). Vyvarovala bych se složitěji tvarovaným dortům. Jinak v pohodě.

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Myslite, ze se da pouzit parizsky krem i na potahovany dort, ktery budu potahovat K2? Diky

    Odpovědět

  • Jitta Mat Jitta Mat(autorka receptu)

    Korbelka:použijte do základního krému banánový puding místo vanilkového

    Odpovědět

  • Korbelka Korbelka

    Díky, recepty jsou super. Mám objednávku od vnuka na banánový krém do dortu. Můžeš mi poradit, jak bys jej udělala. Děkuji.

    Odpovědět

  • tonda tonda(neregistrovaná)

    Zdenka Skalkova:zdenko ve všech albertech jsou jak čokoládovovišňový tak i vanilkový nebo banánovokaramelový a stojí pár korun dnes budu dělat dort na 70tiny

    Zdenka Skalkova:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Monika:podobným způsobem dělávala krém do dortu moje babička. A ja to dělala taky. Vejce s cukrem nad parou. Udělá to hustý základ. Takže celé vejce naprosto v pohodě ;-)

    Odpovědět

  • Jitta Mat Jitta Mat(autorka receptu)

    Monika: Ano, skutečně celá vejce;-) Dorty dělám i pro přátele "na zakázku" a ořechové jsou po čokoládových nejžádanější. Na to, že jsem se cukrářkou neučila mám samé pozitivní ohlasy.

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    k tomu ořechovému krému, skutečně se tam dávají celá vejce a nikoliv jen žloutky? Ořechový dort mám moc ráda a chci se o něj pokusit doma, tak aby se mi povedl:-)

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Marcela Říhová:S maskarpone to zní zajímavě,i když to pak je asi o dost větší kalorická bomba, něž s pudinkem:-) Ale zajímalo by mne, jak se to chová k potahovacím hmotám, tj. zda by šel tento krém použít do potahovaného dortu?

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo