Krémy do dortů

Suroviny

MÁSLOVÝ krém (základní):
2 balíčky vanilkového pudinku
1/2 l mléka
120 g másla (půl kostky)
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 kapky rumové tresti (nemusí být)
ČOKOLÁDOVÝ krém:
6 dl mléka
2 čokoládové pudinky
200 g másla
100 g čokolády na vaření
moučkový cukr
OŘECHOVÝ krém:
1 dl mléka
100 g hrubě mletých ořechů
2 lžíce rumu
2 lžíce medu
100 g jemného krystal cukru
3 vejce
250 g másla
KOKOSOVÝ krém:
2 dl mléka
1 žloutek
1 vanilkový pudink
50 g strouhaného kokosu
100 g másla
moučkový cukr
PAŘÍŽSKÝ krém:
2 dl smetany na šlehání
200 g čokolády na vaření
200 g moučkového cukru
200 g másla
KÁVOVÝ krém:
2 balíčky vanilkového pudinku
1/2 l mléka
120 g másla (půl kostky)
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 kapky rumové tresti (nemusí být)
lžíce mleté černé kávy
ANANASOVÝ krém:
2 balíčky vanilkového pudinku
1/2 l mléka
120 g másla (půl kostky)
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 kapky rumové tresti (nemusí být)
lžíce nakrájeného ananasového kompotu

Postup přípravy receptu

  1. MÁSLOVÝ krém (základní):
    Z pudinků a mléka uvaříme hustou kaši, dobře provaříme a do vychlazené po částech přidáváme máslo střídavě s cukrem a vanilkovým cukrem. Asi 2 minuty šleháme el. šlehačem.
    TIP: dejte místo vanilkového pudingu banánový a máte jemný BANÁNOVÝ krém.

  2. ČOKOLÁDOVÝ krém:
    Do vychladlé kaše uvařené z mléka a pudinků postupně vmícháme rozměklé máslo. Čokoládu rozehřejeme v kastrolku ve vodní lázni a za stálého šlehání ji přiléváme do krému. Osladíme podle chuti moučkovým cukrem a šleháme asi 2 minuty.
    TIP: použijte puding Amylon Retro edice s příchutí Čokoláda-višeň! Do čokoládových dortů je pak náplň úžasná.

  3. OŘECHOVÝ krém:
    Mléko svaříme, nalijeme na sekané ořechy, zalijeme rumem a necháme zchladnout. V rendlíku nad párou svaříme med, cukr a vejce, mícháme, až hmota zhoustne, vychladíme, přimícháme ořechy s rumem a hmotu zašleháme po částech do utřeného másla.

  4. KOKOSOVÝ krém:
    Z mléka, žloutku a a pudinku uvaříme hladký hustý krém a za častého míchání jej vychladíme. Vyšleháme v jemný krém za postupného přidávání rozměklého másla. Nakonec přidáme kokos a moučkový cukr dle chuti.

  5. PAŘÍŽSKÝ krém:
    Smetanu, čokolád a moučkový cukr za stálého míchání uvaříme a necháme vychladnout. Pak přidáme máslo a dobře vyšleháme (4 minuty na nejvyšší stupeň ručního šlehače).

  6. KÁVOVÝ krém:
    Po odstavení pudinkové kaše z plotny přidáme po lžících černou kávu a mícháme až do vychladnutí. Máslo s cukrem utřeme do pěny a pak po lžících přidáváme vychladlý pudink.

  7. ANANASOVÝ krém:
    do základního Máslového: přidejte asi lžíci (na drobno nakrájeného) ananasového kompotu. Hodí se zejména na Ananasové řezy, kdy šťávu z kompotu používáme na vaření želatiny.

  8. Všechny uvedené krémy dejte tak na 20 minut do chladu, než jimi začnete plnit korpus dortu. Nezapomeňte, že ten musí být vychladlý! Aby korpus příliš nenasákl krém, potřete spodní vrstvu plátu rybízovým džemem, na nějž dejte krém. Postup opakujte u každé vrstvy.

Poznámka od kuchařky

Toto jsou základní předpisy. Pokud hledáte další, dejte vědět.

Krémy do odpalovaného těsta:

http://www.toprecepty.cz/recept/42500-kremy-do-odp...

Náplně do buchet a závinů:

http://www.toprecepty.cz/recept/42443-poctive-napl...

Komentáře k receptu Krémy do dortů

  • hanekjanek hanekjanek

    Ahojky, chci moc poděkovat za krásně popsané postupy!! Vždy jsem hledala a málokdo to má tak parádně, jednoduše a srozumitelně popsané.
    Úžasné:-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Lenka.karhanova: Lenko, do krémů se dělá pudink hustý, čili méně vody než při běžném použití.

    Odpovědět

  • Lenka.karhanova Lenka.karhanova

    Misa: ahoj, chtěla bych se zeptat dělám poprvé ten čokoládový. A jak tam je udělat kaši z pudingu tak normálně že dvou sáčku se dává litr mléka ale tady je jen 2 sáčky a 600 mléka mám to tak udělat . Jen jsem zmatena. Děkuju za odpověď . Lenka

    Odpovědět

  • Lenka.karhanova Lenka.karhanova

    Misa:

    Odpovědět

  • Katyc Katyc

    Zdravím, muzu se zeptat jestli s timto krémem jde obtírat cely dort nebo je to vyloženě náplň do dortu? Děkuju:-8

    Odpovědět

  • Misa Misa(neregistrovaná)

    Včera jsem dělala čokoladový krém, měla jsem strach ,aby se při zašlehávání čokolady nesrazil,ale super.:yes: a opravdu jedlý. Díky a zakládám .

    Odpovědět

  • JANA HOMOLKOVÁ JANA HOMOLKOVÁ(neregistrovaný)

    výroba dortu pro voučka.

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    casino: jj děkuju opravdu to začalo tuhnout sice asi až po 2 hodinách ale už to je v pořádku. Příště to vyzkouším tak jako vy děkuji:yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    :-) Dana:
    No, bych se divil, kdyby máslo tou rozehřátou čokoládou nezřidlo..., ale pokud jste nic nezvojtila, tak by to mohlo po vychlazení zhoustnout:-)
    (já vařím pudink (nebo moučnou kaši) společně s čokoládou a cukrem)

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    Super recepty díky jen holky poraďte když jsem dělala ten čokoládový je poměrně řídký pomůže když přidám máslo? jsem začátečník díky předem

    Odpovědět

  • Jitta Mat Jitta Mat(autor receptu)

    Nikol Kudrnáová: já dávám pod fondán vždy tenkou vrstvu krému, jde pak lépe vyhladit. Dort s krémem dejte na hodinku vychladnout do ledničky a pak dejte fondán. Vanilkovým krémem myslíte výše uvedený základní máslový?
    Nevidím problém. I když dělám krém s jinou chutí, chuť fondánu ani tvar to nezkazí.
    Pro pobavení: pouze jednou jsem si naběhla a dala do kokosového strouhaný kokos, přičemž s těmi kousky bych fondán nikdy nevyhladila. :-D

    Odpovědět

  • Nikol Kudrnáová Nikol Kudrnáová(neregistrovaný)

    Dobrý den, můžu dát vanilkový krém pod fondán a nezničím ho? Děkuji N.K.

    Odpovědět

  • Jitta Mat Jitta Mat(autor receptu)

    Lenka: zkušenost s tím zatím špatnou nemám. Jen počítejte, že krém je nadýchanější, tudíž vyhlazování potahu musí být opatrnější. (Nejjednodušeji řečeno: nelepí - klouže). Vyvarovala bych se složitěji tvarovaným dortům. Jinak v pohodě.

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Myslite, ze se da pouzit parizsky krem i na potahovany dort, ktery budu potahovat K2? Diky

    Odpovědět

  • Jitta Mat Jitta Mat(autor receptu)

    Korbelka:použijte do základního krému banánový puding místo vanilkového

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: krémy do dortů krém do dortů krém na dort dortový krém dortove kremy krémy na dorty náplně a krémy do dortů krém na dort recept pudinkový krém na dort krémy a dortové náplně recepty kremy na dort náplně a krémy do dortů recepty pudinkový krém do dortů dorty od mamy náplň do dortu krém do dortu recepty recepty na krémy do dortů maslovy krem na dort náplně do dortů čokoládový dortový krém