Krémy do odpalovaného těsta

Jitta Mat Kuchařka: Jitta Mat

Moučníky , Krémy, polevy, náplně 17 názorů

Suroviny

(KRÉM DO VĚNEČKŮ):
3/4 litru mléka
2 vanilkové pudinky
250 g másla
200 g moučkového cukru
(ŽLOUTKOVÝ KRÉM DO VĚNEČKŮ):
1/2 litru sladké smetany
4 žloutky
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
40 g škrobové moučky
(POLEVA NA VĚNEČKY):
130-150 g moučkového cukru
1 lžíce horkého mléka
(KRÉM DO VĚTRNÍKŮ I):
1 litr mléka
4 balíčky vanilkového pudinku
100 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
6 vajec
(KRÉM DO VĚTRNÍKŮ II):
10 dkg kostkového cukru
3 lžíce solamylu
250 ml mléka
20 dkg másla
(KRÉM DO BANÁNŮ):
5 dcl mléka
80 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
50 g hrubé mouky
2 vejce
20 g jemného krystalového cukru
(ZÁKLADNÍ ODPALOVANÉ TĚSTO (i pro začátečníky)):
1/2 l vody
1 Hera
1/4 kg hrubé mouky
1 lžička kypřící prášek do pečiva
6 vajec
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. KRÉM DO VĚNEČKŮ:
    3/4 litru mléka
    2 vanilkové pudinky
    250 g másla
    200 g moučkového cukru
    Z mléka a pudinků uvaříme hustý pudink, který za stálého míchání necháme zchladnout. Zvlášť třeme změklé máslo s prosátým cukrem a po částech vtíráme vychladlý pudink.
    Tip: přidejte lžící rumu.

  2. ŽLOUTKOVÝ KRÉM DO VĚNEČKŮ:
    1/2 litru sladké smetany
    4 žloutky
    100 g moučkového cukru
    1 vanilkový cukr
    40 g škrobové moučky
    Ve smetaně rozšleháme žloutky, cukr a vmícháme škrobovou moučku. Dáme do vodní lázně a šleháme tak dlouho, až krém zhoustne.

  3. POLEVA NA VĚNEČKY:
    130-150 g moučkového cukru
    1 lžíce horkého mléka
    Prosátý moučkový cukr třeme s horkým mlékem, dokud není poleva hladká.

  4. KRÉM DO VĚTRNÍKŮ I:
    1 litr mléka
    4 balíčky vanilkového pudinku
    100 g cukru moučka
    1 vanilkový cukr
    6 vajec
    Mléko svaříme s pudinky, cukrem a žloutky. Do vychladlého opatrně vmícháme sníh z bílků.

  5. KRÉM DO VĚTRNÍKŮ II:
    10 dkg kostkového cukru
    3 lžíce solamylu
    250 ml mléka
    20 dkg másla
    Kostkový cukr nasucho upražit. Rozmíchat solamyl v mléce a vmíchat do karamelu. 2 minuty povařit a do prochladlého zamixovat 20 dkg másla.

  6. KRÉM DO BANÁNŮ:
    5 dcl mléka
    80 g moučkového cukru
    1 vanilkový cukr
    50 g hrubé mouky
    2 vejce
    20 g jemného krystalového cukru
    Ve 2/3 mléka svaříme moučkový a vanilkový cukr. Ve zbylém mléce rozmícháme mouku a žloutky, vše smícháme a za stálého míchání vaříme, až krém zhoustne. Bílky s krystalovým cukrem ušleháme a zamícháme do horkého krému.

  7. ZÁKLADNÍ ODPALOVANÉ TĚSTO (i pro začátečníky):
    1/2 l vody
    1 Hera
    1/4 kg hrubé mouky
    1 lžička PDP
    6 vajec
    Voda + Hera se uvede do varu, rychle se přimíchá mouka a stále mícháme, dokud se na dně kastrolu neudělá bílý povlak. Pak ještě mícháme 2 až 2 a půl minuty. Předělá se do mísy a do vlažného se PO JEDNOM zamíchá 6 vajec. Nakonec pr.do peč. Pořádně mícháme, až se nechytá vařečky. Pečeme v roztopené troubě na 200 °C přímo na plechu (nepodmazáváme) nebo na peč.papíru dozlatova.

Poznámka

TIP na větrníky: Karamel nebo čokoláda? Nebojte se kompromisu! Vrchní část větrníků zevnitř potřete karamelem (stačí i karamelizované Salko) a nahoru dejte čokoládovou polevu. Před léty jsem toto poprvé ochutnala v jedné malé cukrárně a od té doby je dělávám. Obzvlášť je to vynikající do drobnější varianty "mini větrníčků".

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 45 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krémy do odpalovaného těsta

  • Jitta Mat Jitta Mat(autor receptu)

  • Chmarska Eva Chmarska Eva

    Super recepty:-K

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody

    3xnádhera ,kromě odpalovaného a dortového jsem si našel ještě do buchet .Děkuji mnohokrát a mohu jen říct ještě jednou děkuji vše uloženo a obodováno .:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • NADEI NADEI

    :yes: ukládám ,neb se takové krémy můžou kdykoliv hodit :-p a ještě malá pozn. pro Casino : ne každý vaří doma podle norem :-D

    Odpovědět

  • casino casino

    Jitta Mat:
    Káva?
    Hoďte očko do naší staré známé Sandtnerky, heslo Banány (u mě str. 361):-)

    Odpovědět

  • Jitta Mat Jitta Mat(autor receptu)

    casino: jéje, super a díky. Zítra se s tím poperu. :-K Zatím je bezva, že jsou tu ty vaše odkazy.
    Káva do banánů? Já si je i tu a tam koupím (těžké doznání) a žádný z nich kávu neviděl. Ani v mých kuchařkách není. :-// Ale určitě by se tam hodila. :yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    Jitta Mat:
    Já a souhlasit? To bych přece nebylo já, že:-D
    *****
    Pamatuji doby, kdy se větrníky dělaly podle norem...
    Plnily se karamelovou šlehačkou a žloutkovou ŠLEHAČKOU:yes: a bylo by fajn, pokud by na TOP byly na jednom místě, tedy ZDE! :yes:
    Karamelovou máte tady a naložte s ní, jak uznáte za vhodnéhttp://www.labuznik.cz/recept/karamelova-slehacka/ a ta žloutková je ze Základního krému se šlehačkou v poměru 1 : 1
    http://www.labuznik.cz/recept/vanilkovy-cukrarsky-... (na TOP jsem našel taky jeden cukrák, ale dost mizerně napsaný)
    P.S.
    No a do banánů, do banánů už se nedává káva? Samozřejmě žádná instantní, ale poctivá pražená, mletá;-)
    Gggdysi se dávala...:-D

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    ukládám :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jitta Mat Jitta Mat(autor receptu)

    Casino: No, já se do toho s tou šlehačkou totiž zamotala, ta by tu nemusela být vůbec. Zaslouží si vlastní recept a ten Váš konkrétně je skvělý!
    Co se týče profiteroles, tak jsem vložení zvažovala, ale je to také na samostatný recept, který tu je ( a hezky rozepsán).
    A parazitovat bez svolení cizími odkazy, to jsem rozhodně nechtěla.
    Tyto krémy jsou opravdu jen ty základní, protože zde jsou pozitivní ohlasy, když je to všechno v jednom. (viz náplně do buchet a dortové krémy). Shrnout úplně vše nemohu, to je na samostatnou knihu, to je jasné.
    Návrh: Já tady tu šlehačku "v kostce" smažu, je pravda, že je to pro laika absolutně zavádějící! Souhlasíte, Casino?:-K

    Odpovědět

  • casino casino

    KARAMELOVÁ ŠLEHAČKA:
    No podle toho jak je to napsáno, tak kdo nezná postup, tak neudělá...
    Nechcete to trošku rozepsat? Třeba krok za krokem tak jak to děláte;-)
    ...a profiteroles jsou taky z odpalovaného:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jitta Mat: Dej, bude to po kupě ;-):yes:

    Odpovědět

  • Jitta Mat Jitta Mat(autor receptu)

    Tak já nevím...a nemám sem dát tedy ještě i dortové, když už jsou tu do buchet i do odpalovaného těsta? :-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • d d(neregistrovaný)

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Krémy jsem si taky uložila, určitě se budou hodit, né jenom do věnečků.:-p:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: krem do věnečků vanilkový krém do věnečků krem do odpalovanych venecku krem do venecku z odpalovaneho testa pudinkovy krem do venecku vanilkový krém do větrníku krem do vetrniku žloutkové věnečky z odpalovaného těsta video odpalované těsto náplň do věnečků krém na venecky náplň do věnečku z odpalovaného těsta recept na odpalované těsto dort z odpalovaného těsta větrniky odpalovaného těsta krém do žloutkových věnečků krém do věnečků a větrníků pudinkový krém do větrníků pudinkovy krém na věnečky vanilkový krém se šlehačkou