magdalenka:do vody, děkuji za upozornění ne nedostatečně důkladný popis přípravy. Pokud znáte polentu- kaši z kukuřičné mouky a vody, tak je to něco podobného, ale hustší konzistence, aby šly rukama "uzobávat" kousky a namáčet je do omáčky.
Hlušcovi, máte pravdu, občas je to tu jak v grandhotelu a každej na talíři něco úplně jiného. A jídlo z jednoho talíře je opravdu zvyk z manželovi domoviny a u jídel, u kterých to jde, se opravdu všichni (nebo jen někteří) sesedneme k jednomu talíři.
Vařím a peču každý den, všichni věčně hladoví, ale zase celkem vděční strávníci- nevybírají si. A za kompliment děkuju.
Hledala jsem tu jednoduchý guláš , nejblíž mu byl guláš z jazyka, jinak všude majoránka,česnek, rajský protlak. Tenhle guláš sází pouze na chuť a vůni masa. Ocením, pokud mi dáte odkaz na identický recept tady na top.
Paní Hlušcová, poměr klame, protože na tom talíři jsou 4 porce Je to takový rodinný talíř
Hlušec, ne, můj muž to nejí. Já nejím nigerijskou kuchyni, on českou. On vlastně nejí nic jiného než jejich domácí kuchyni.
Jardo, tenhle guláš má být mnohem hustější, než většina gulášů. Je určen k podávání s pečivem, které se do něj nemá namáčet, ale m se jím nabírat.
To je prostě pecka. Si říkám, jak šíleně nekreativní jsem, taková úžasná záležitost by mě vůbec nenapadla. Už se těším na nejbližší narozeniny někoho blízkého, až ho obdaruji hrncem zlaťáků.
Vypadá to moc hezky, jen si nejsem jistá, jestli zrovna miňonky a lentilky jsou pro děti to pravé. Co tak vím, tak u nás ve školce by to minimálně polovina dětí nesměla, maminky tu dost dbají na to, co děti dostávají.
Hned přidávám do oblíbených, úplně cítím tu vůni!!! Miluju jednoduchá jídla, vždyť v jednoduchosti je krása- a chuť taky!!!
Jitko, děkuji za tipy, jak to udělat ještě o vlásek lepší. Chci se zeptat, nemáte nějaký recept na domácí česnekové bagetky s parmazánem? Tady je prodávají v jedné pizzérii, když jdu kolem, tak mě ta vůně přímo vtáhne a nikdy neodolám. Kdybych si jich tak mohla napéct doma plný plech, jistě by to ocenili všichni
Jitkas: No ale tohle není italský recept. Navíc italský trh se tu týká jenom vás. V Africe je palmový olej k dostání všude a tady sice všude ne, ale zas taková vzácnost není.
Jitkas: Bílý i červený palmový olej je k dostání třeba v Tescu Palmový olej obsahuje velké množství vitamínu E a přírodních karotenů. Ale je pravda, že zanáší cévy. Ale my zdraví si jej občas můžeme dopřát, stejně jako se nezříkám ani sádla. Samozřejmě platí- Dobrého pomálu.
aisha: popravdě já z těchto důvodů moc nigerijské kuchyni neholduji, šneci, nahnilé ryby, kozí oči, kravská kopyta nejsou nic pro můj vybíravý jazýček, ale protože jsem deset let za Nigerijce vdaná, upravila jsem recepty tak, aby byly stravitelné pro všechny
Nonya:
ogbono se dělá z melounových jader. Maso, které se použije je naprosto irelevantní- použije se to, které zrovna je. Čím víc druhů masa je v omáčce, tím víc je "svátečnější". Bush meat(divočina), sušené ryby a krevety, uzené ryby, kozí maso, kuře, hovězí...
Jinak recept na tyhle národní omáčky má každá hospodyňka jiný- jiný postup, jiné koření. Hádat se, který je správný, je asi jako se hádat, co patří do bramborového salátu nebo do svíčkový. Nikdo vám nebrání sem vložit recept, jak připravujete okoro soup doma vy.
Vařím a peču každý den, všichni věčně hladoví, ale zase celkem vděční strávníci- nevybírají si. A za kompliment děkuju.
Brontiku: Ať Vám chutná!
Paní Hlušcová, poměr klame, protože na tom talíři jsou 4 porce
Hlušec, ne, můj muž to nejí. Já nejím nigerijskou kuchyni, on českou. On vlastně nejí nic jiného než jejich domácí kuchyni.
Jardo, tenhle guláš má být mnohem hustější, než většina gulášů. Je určen k podávání s pečivem, které se do něj nemá namáčet, ale m se jím nabírat.
Ale já bych ho klidně snědla celý sama.
Jitko, děkuji za tipy, jak to udělat ještě o vlásek lepší. Chci se zeptat, nemáte nějaký recept na domácí česnekové bagetky s parmazánem? Tady je prodávají v jedné pizzérii, když jdu kolem, tak mě ta vůně přímo vtáhne a nikdy neodolám. Kdybych si jich tak mohla napéct doma plný plech, jistě by to ocenili všichni
ogbono se dělá z melounových jader. Maso, které se použije je naprosto irelevantní- použije se to, které zrovna je. Čím víc druhů masa je v omáčce, tím víc je "svátečnější". Bush meat(divočina), sušené ryby a krevety, uzené ryby, kozí maso, kuře, hovězí...
Jinak recept na tyhle národní omáčky má každá hospodyňka jiný- jiný postup, jiné koření. Hádat se, který je správný, je asi jako se hádat, co patří do bramborového salátu nebo do svíčkový. Nikdo vám nebrání sem vložit recept, jak připravujete okoro soup doma vy.
1 2 3 Další