

Povidlová omáčka s uzeným masem
Suroviny
- 20 dkg povidel
- citronová kůra
- pár kapek citronové šťávy
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- špetka soli
- cukr
- skořice
- můžeme přidat trochu strouhaného perníku
- 1/2 kg vařeného uzeného masa
- knedlík bramborový
Postup přípravy receptu
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku. Zalijeme vodou a vmícháme povidla. Přidáme citronovou kůru a skořici. Kdo chce, může přidat trochu nastrouhaného perníku.
Povaříme asi 15 minut. Přisladíme a přisolíme podle chuti a dáme pár kapek citronové šťávy. Podáváme s uzeným masem a tvarohovým knedlíkem nebo bramborovým.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Povidlová omáčka s uzeným masem
-
Dnes znovu repríza podle níže uvedeného scénáře...
***
Prošel jsem si všechny 4! rcp na povidlovou omáčku a v žádné, v žádné jsem nenarazil na RUM
To ale soudruzi dělají chybu
Nevědomost prý hříchu nečiní
No, ale v tomto případě ani neomlouvá! -
No, a když místo čisté jíšky použijete cibulovou zásmažku, tak se pak možná budete oblizovat kolem celé hlavy stejně jako já a když ještě místo čisté vody použijete vývar, třeba i jen z kostky, tak vám půjde hlava kolem
U nás bývá povidlová zpravidla s kusem uvařené kravky z polívky a knedlíkem, spíše s nekynutým "betonovým", ale někdy i s kupovaným "péřovým" -
Jakým množstvím vodu se má jíška zalít aby omáčka nebyla až moc řídká?
-
Jaruna18: přímo skvělé!!!
-
Jani,dík za fotku,povedla se ti a s krkovicí to bylo určitě mňam.
-
U nás velmi oblíbené jídlo, dnes na něj přišla řada
. jako přílohu jsem udělala vídeňské knedlíky od Bahuly a neměly opravdu chybu.
Přidávám foto s uzenou krkovicí
-
HM NAM NAM, dobry dbry.
-
Děkuji. Už jsem vařila a prý byla jiná než od maminky, jemnější :) Moc chutnala :)
-
Lucko,já myslím,že pro čtyři to stačí, a přeji ať se povede a chutná.Nemohla jsem hned odpovědět,protože mne dnes propustili z nemocnice.Díky za zájem,ahoj.
-
Ještě otázečka. V tomto poměru to je pro kolik lidí? Děkuji.
-
Toto je jedno z oblíbených jídel mého manžela. Jelikož vařím teprve 3 měsícem, ještě se bojím a zžívám se s tím. Ale tento recept mě překvapil, jak je jednoduchý. Dnes zkusím
a uvidíme, jestli bude jako od maminky
-
V Y N I K A J Í C Í. Dneska u nás premiéra, s pár sušenými švestkami navíc...
-
No tak o tomhle jidle jsem se dneska bavila v praci jak mam na ni chut
proste mnamka
-
Abych byl spravedlivý. Stejné platí jako u k.radulky a tobě dávám také + bodík č.9
-
Jo, myslím, že mezi ně také patřím...po dlouhé době jsem vlezla na tyto stránky a přítel o mě tvrdí, že jsem závodní kuchyně
. Když mu jídlo servíruji, tak spokojeně dlabe a mě to těší. Od zítra to končí, protože nastupuji do nové práce. Teď sem se prostě nudila, tak vařím
. Jak jsem říkala povidlovka je super a to nemám ráda povidla
.