Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele malaprdylka

Díky. Opravdu skvěle těsto. Moc dobře se s ním pracovalo, je krásně měkké a vůbec není třeba při vyvalování podsypat moukou. Jen jsem dala špetku soli, asi zbytečně. Super. Je nejvíc podobné tomu, které dělala moje babička a maminka.

Pajaja: Už se ti zadařilo udělat vlastní kvásek? Pokud máš zájem o pečení chleba a chodíš na Facebook, tak je tam skupina PečemPecen.cz a tam najdeš hodně zajímavostí kolem chleba a výborné rady ohledně kvásku a jeho udržování, protože není pravdou, že čím je starší tím je lepší - to je jen částečná pravda, protože kvásek se musí udržovat, aby byl neustále při síle a šel z něho péct chléb. Koukni na ten FB a nebo jsou na netu i jiné stránky, kde si počteš a nabereš dobré zkušenosti - např. www.pekarnomanie.cz/ www.mitrus.cz/ nebo www.maskrtnica.cz ta se profesionálně zabývá pečením a radami ohledně kvásku a chleba z něj - je to úspěšná blogerka.:-)

malaprdylka 7. 12. 2015 09:20
Fotoalbum: Naše klubovna
To byl skvělej nápad k nezaplacení. 100x lepší než sklep. Je pěkné, že máte tohle místo v domě a můžete se tam pěkně scházet s rodinou a s přáteli :yes:

malaprdylka 7. 12. 2015 09:17
Fotoalbum: Moje vnučky
Pěkné vnučky a určitě ti dělají radost :-):yes:

malaprdylka 7. 12. 2015 09:15
:yes: museli jste se úžasně bavit. Hned bych se k vám přidala. Vypadáte spokojeně a rozesmátě. Moc vám přeji ještě hodně takových setkání a krásné vánoce :-)všem zúčastněným.

Ani.sek:
Kvásek se zakládá jen ze žitné mouky. Ale vůbec se s ním nedělej a koukni se na kváskovou mapu. Někdo ti ho určitě rád dá zadarmo a nebo za nějakou maličkost. Najdeš si tam někoho v blízkosti svého bydliště a kontaktuješ ho - je tam @ nebo telefonní číslo. Pšeničný kvásek se dělá z kvásku žitného, on totiž nemá takovou trvanlivost jako žitný. Tak ať se ti daří s kváskem a pak i pečení.;-)

Petra Ku. podívej se na kváskovou mapu a tam najdeš určitě někde blízko svého bydliště človíčka, který má doma hotový a živý kvásek a rád ti část věnuje. A ještě ti dá pár dobrých rad k tomu, abys zdárně upekla dobrý chleba. Tu mapu najdeš na internetu - do vyhledavače napiš kvásková mapa a pak už klasicky hledej.

Pečem pecen ...:-!
Ahoj všem pekařům a pekařkám a všem příznivcům dobrého chlebíčku.


A pro opravdu zaruputilé pekaře je na facebooku nová skupina
pečem pecen :yes:

- je zde už docela dost lidiček a jsou zde zajímavosti o chlebu a jeho různých variantách a vůbec o všech věcech kolem pečení domácího kváskového chleba a různé jiné recepty z kvásku.
Tak neváhejte a podívejte se, určitě vám to udělá radost.;-)

Iness:Ahoj, taky jsem nevěřila a fakt to funguje. Už hodně pamatuju / jsem postarší/ a pekla jsem kachničku - osolit, okmínovat, nepodlívat, přiklopit - dát troubu na 120 a péci 4 hodiny - bez otvírání - prvně jsem nevěřila a podívala se za cca. 2,5 hodiny a byla v pohodě kachnička - pak po 4 hodinách odklopíš a zapneš gril a nebo zvýšíš teplotu na cca. 190 a více a necháš ještě lépe a více ztmavnout kůrčičku - kachnička je vynikající. Skutenčně to vyzkoušej a nemusíš jí vůbec podlívat. Rozpadá se a je nádherně šťavnatá - dokonce jí tak peče už i moje dcera /23 letá/ a maminka /té je 72let/. Taky nevěřily a už jinak nepečou a dokonce jsem tak pekla i husičku. Je to ňamka. :yes:

Taky dělám mandlové a ještě tam přidávám mezi ten krém trošičku rybízové marmelády. Je to pikantnější a není to tak sladké. Ale jinak je to báječné... :-p

Miluju ji už od dětství, kdy nám ji vaříval taťka a nedám na ní dopustit ani teď. Miluju ji s mlékem a ještě si jí přisladím. A nejraději k ní mám vánočku a nebo rohlík s máslem. Někdy, když to na mě přijde - myslím meltové období - tak ji piju i místo normálního kafča a pochutnám si úplně stejně ;-)

Taky je dělám, protože je miluju, ale kokosky dělám takové ty skoro bez práce - jenom kokos, 2 celá vejce a cukr a morkýma ruka dělám malé kuličky, které pak peču v troubě.

Taky nechápu komu kokosky ztvrdnou. Takhle je už peču hodně dlouho, protože kokosky miluju a koupit maličkej pytlíček kokosek za nějakých 25-30 korun mi přijde absolutně zbytečné, když tyhle jsou ještě lepší.
A to já z nich pak dělám klasické kokosky - na linecké kolečko dám čokoládový krém, doprostřed trošku rybízové marmelády, na to přitlačím kokosku a spodek máčím v čokoládě. Co říct - no prostě "žrádlo".

Moc pěkně nazdobené perníčky :yes:.
Fakt jsou hned měkké, taky je peču. Hlavně se tam nesmí dávat víc medu než je v receptu, jinak budou tvrdé!!!!

Naposledy jste si prohlédli