Křehká kachna nadivoko s višňovým červeným zelím

Iness Kuchařka: Iness

Drůbeží maso 37 názorů

Suroviny

1 kachna
lžička drceného kmínu
2 lžičky majoránky
2 bobkové listy
4 hřebíčky
1 dcl červeného vína
700 g červeného sterilovaného zelí
1 dcl červeného vína
cibule
cukr
sůl
2-3 lžíce višňového džemu (nebo čerstvé či mražené vypeckované višně).
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu omyjeme, naporcujeme, osušíme, naskládáme na pekáč, dobře posypeme solí, kmínem a majoránkou.

  2. Mezi jednotlivé kousky masa vsuneme rovnoměrně bobkový list a hřebíček.

  3. Kachnu podlijeme vínem, pekáč dobře uzavřeme alobalem či druhým pekáčem nebo poklopem a vložíme do trouby předehřáté na 120°C a pečeme 5 hodin bez podlévání nebo otevírání trouby a zkoumání pekáče.

  4. Po pěti hodinách se nám objeví propečená kachnička s křupavou kůrkou, ležící ve směsici sádla a báječné šťávy.

  5. Zelí: Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme na tuku, zalijeme vínem, přidáme zelí a dusíme. V polovině dušení přidáme višňový džem, případně mražené či čerstvé vypeckované višně. Zelí dochutíme solí a cukrem a podáváme s bramborovým knedlíkem a kachnou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 884 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křehká kachna nadivoko s višňovým červeným zelím

  • Iness Iness(autorka receptu)

    pasovec:Děkuji:-8

    Odpovědět

  • pasovec pasovec

    Krásný recept ;-)posílám bodík a určitě vyzkouším :yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Kachnu sice nemusím, ale višňové zelí se mi moc líbí:yes:.Pěkný nápad.

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    na to se dá snad jen říci dobrou chuť:yes::-D ale i já dodržuji, že 1.1. se nemá jíst nic od peří, ale 2.1. to už neplatí:-p

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    rcp na zelí je moc zajímavý, kachnička krásně upečená:yes::yes::-p:-p:-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    malaprdylka: máš pravdu, dělala jsem ji letos, tak jak píšeš,končila jsem grilem, byla tak měkká, že jsem nevěřila:-K;-)

    Odpovědět

  • malaprdylka malaprdylka

    Iness:Ahoj, taky jsem nevěřila a fakt to funguje. Už hodně pamatuju / jsem postarší/ a pekla jsem kachničku - osolit, okmínovat, nepodlívat, přiklopit - dát troubu na 120 a péci 4 hodiny - bez otvírání - prvně jsem nevěřila a podívala se za cca. 2,5 hodiny a byla v pohodě kachnička - pak po 4 hodinách odklopíš a zapneš gril a nebo zvýšíš teplotu na cca. 190 a více a necháš ještě lépe a více ztmavnout kůrčičku - kachnička je vynikající. Skutenčně to vyzkoušej a nemusíš jí vůbec podlívat. Rozpadá se a je nádherně šťavnatá - dokonce jí tak peče už i moje dcera /23 letá/ a maminka /té je 72let/. Taky nevěřily a už jinak nepečou a dokonce jsem tak pekla i husičku. Je to ňamka. :yes:

    Odpovědět

  • Iness Iness(autorka receptu)

    Jenny:Já na tyhle pověry nevěřím...už dávno to není pravda:-).

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    Iness,uplně jsem polkla na prázdno:-p;-),ale dnes se nemá jíst peří,aby neuletělo štěstí:-O;-)

    Odpovědět

  • Iness Iness(autorka receptu)

    varilamyskakasicku:Jo jo, určitě je lepší ji péct déle na malou teplotu, aby nebyla tuhá:-). Ale to má určitě vyzkoušeno spousta kuchařek;-).

    Odpovědět

  • maris maris

    :-p moc zajímavé zelí, určitě vyzkouším:-):yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Vypadá do zajímavě, kachnu mám taky letos za s sebou, také jsem ji pekla pomalu 4,5 hodiny a byla výborná:-K:-p:yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Iness::-p

    Odpovědět

  • Iness Iness(autorka receptu)

    Děkuji všem za milé komentáře:-8:-K.
    Andrejko, ty višně v rumu vážně nééé:-D:-D.

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: višňové zelí kachní prsíčka se zelím křehká kachna po čínsku mražená kachna křehká a křupavá kachna recept na kachnu pěti chutí kachna s červeným zelím recept na krehkou kachnu kachna se zelím zelí s višněmi červené zelí s višněmi co jist 1.1. mrazená kachna recept krechka vonava kachna jak péci voňavou kachničku? povidlové červené zelí jak upéct křupavou kachničku recepty s visnemi v rumu marinovana kachna se zelím naložená kachna s cukrem

Zapomněl/a jsem heslo