Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kváskový chléb podle Jany

Pečení vlastního chleba se nejdříve stalo módou, ale dnes je to již zcela běžný jev. I když soukromé pekárny úspěšně konkurují supermarketům a dobrý chleba je již možné si koupit, přece jen není nad domácí.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min Bez doby kynutí

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava, Bez doby kynutí)

23. 1. 2014 21:52

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie9 271 kJ / 2 216 kcal
Bílkoviny64,63 g
Tuky11,58 g
Vláknina36,06 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,00 g
Sacharidy445,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

SilviaD SilviaD

23. 6. 2020 07:33

Svirova: Máte ho prekysnutý. Ako dlho trvá kým cesto poprekladáte? Potom ešte 3 hodiny kysnutia v ošatke pri tomto teple už je naozaj dosť a v tomto recepte v pomere k múke je aj dosť kvásku. Tu by mohlo stačiť na finálne kysnutie v ošatke tak 1 1/2 hodiny.

zizala zizala (moderátorka)

23. 6. 2020 05:24

Svirova: Kvásek funguje trochu jinak než droždí. Podle mne je úplně zbytečně těsto 4x překládat, kvasinky se tím vyčerpají.. Proctete si recepty od naší cathleen, má přesne postupy, které se nemůžou nepodarit.

Dajda Dajda

22. 6. 2020 21:56

Svirova: Kde děláte chybu, nevím, ale doporučila bych najít si recept, kde se chleba peče v kastrolu - těsto se nechá pomalu vykynout a pak se nalije do kastrolu, opět se chvíli nechá, a pak se upeče.

Svirova

22. 6. 2020 21:53

Prosím o radu, snažím se péct kváskový chléb, rozkvas super, těsto hezky vykyne, 4x překládám, potom zpracuji, dám do ošatky, nechám 3 hod. kynout, těsto vykyne a jakmile ho vyklopím na rozpálený plech tak se rozjede a už nevykyne v troubě a je nízky :-(, kde dělám chybu?

janinapa

23. 4. 2020 11:59

apolca: Dobrý den, přidat mouku, těsto bude trochu lepit vždy.

apolca

23. 4. 2020 10:40

Jani, prosím Vás, jak vypracuji nelepivé těsto v bodě 2? Těsto se mi stále lepí. Děkujiii. Apolča

Eva

23. 1. 2017 08:55

V sobotu jsem poprvé zkusila a chleba je famózní. Mám za sebou mnoho pokusů o 100% kváskový chleba, ale až tento vyšel napoprvé. Díky za skvělý recept :-):-):-):-):yes::yes::yes:!!!!!!!

oriental.dancer

3. 7. 2014 20:19

zatím nejlepší recept na chleba...už jich mám pár odzkoušených, ale tenhle je zatím The Top ;)

pekař

19. 2. 2014 14:57

Petra Ku: Sušené kvásky stojí za h...o, sežeňte si poctivý "živý" kvásek.

jesterka74

1. 2. 2014 11:25

Ahoj
Pokouším se o kvásek doma,sice začíná pěkně bublinkovat,ale vyrostl zatím jen max. o 2cm do rána spadnul,tak jsem nakrmila...snad bude stoupat víc a víc po každým nakrmení,abych jej mohla použít na chleba.Položila jsem jej v plastovém kyblíku do misky a posadila na SEpTop Box,který mírně topí...
Pokud se zadaří vyzkouším tenhle Tvůj receptík,se mi zamlouvá ze všech nejvíc.Chlebík máš krásně vysoký

zizala zizala (moderátorka)

24. 1. 2014 19:00

Máš chléb krásně vysoký :yes:

malaprdylka

24. 1. 2014 13:17

Petra Ku. podívej se na kváskovou mapu a tam najdeš určitě někde blízko svého bydliště človíčka, který má doma hotový a živý kvásek a rád ti část věnuje. A ještě ti dá pár dobrých rad k tomu, abys zdárně upekla dobrý chleba. Tu mapu najdeš na internetu - do vyhledavače napiš kvásková mapa a pak už klasicky hledej.

janinapa

24. 1. 2014 11:39

janinapa

24. 1. 2014 11:39

Ahoj Petro, zkušenost se sušeným kváskem nemám, určitě je nutné ho omladit (návod na obalu?), což může trvat i déle než 24 hodin. Můžeš si založit i vlastní kvásek nebo přes kváskovou mapu sehnat čerstvý.

srettka

24. 1. 2014 10:12

Ježiš, ten je parádní:-p Práce s tím sice moc, ale finále nádherné a voní snad až sem. Mňam, miluju chleba:-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na kváskový chleba kváskový chléb recept kde sehnat sušený chlebový kvásek kváskový chléb recept na chleba recept chleba ze sušeného kvásku kvaskovy chleba recept recept na kváskový chléb kváskovy chleba top hecepty kvaskovy chleba chleb z kvasku kváskový chleba přes noc pomer vody a mouky na chleba chleba ze sušeneho kvásku kváskový chléb bez práce recept na poctivý kváskový chléb recept chléb z živého kvásku alemari kvaskovy chleba recept skvělý recept na kváskový chléb práce s kváskem

Suroviny: mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, sůl, kmín celý, kvásek, voda

TopRecepty.cz

Kváskový chléb podle Jany

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m6nn