Kváskový chléb podle Jany
Pečení vlastního chleba se nejdříve stalo módou, ale dnes je to již zcela běžný jev. I když soukromé pekárny úspěšně konkurují supermarketům a dobrý chleba je již možné si koupit, přece jen není nad domácí.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 9 271 kJ / 2 216 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,63 g |
Tuky | 11,58 g |
Vláknina | 36,06 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 445,25 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 6. 2020 07:33
Svirova: Máte ho prekysnutý. Ako dlho trvá kým cesto poprekladáte? Potom ešte 3 hodiny kysnutia v ošatke pri tomto teple už je naozaj dosť a v tomto recepte v pomere k múke je aj dosť kvásku. Tu by mohlo stačiť na finálne kysnutie v ošatke tak 1 1/2 hodiny.
23. 6. 2020 05:24
Svirova: Kvásek funguje trochu jinak než droždí. Podle mne je úplně zbytečně těsto 4x překládat, kvasinky se tím vyčerpají.. Proctete si recepty od naší cathleen, má přesne postupy, které se nemůžou nepodarit.
22. 6. 2020 21:56
Svirova: Kde děláte chybu, nevím, ale doporučila bych najít si recept, kde se chleba peče v kastrolu - těsto se nechá pomalu vykynout a pak se nalije do kastrolu, opět se chvíli nechá, a pak se upeče.
22. 6. 2020 21:53
Prosím o radu, snažím se péct kváskový chléb, rozkvas super, těsto hezky vykyne, 4x překládám, potom zpracuji, dám do ošatky, nechám 3 hod. kynout, těsto vykyne a jakmile ho vyklopím na rozpálený plech tak se rozjede a už nevykyne v troubě a je nízky , kde dělám chybu?
23. 4. 2020 11:59
apolca: Dobrý den, přidat mouku, těsto bude trochu lepit vždy.
23. 4. 2020 10:40
Jani, prosím Vás, jak vypracuji nelepivé těsto v bodě 2? Těsto se mi stále lepí. Děkujiii. Apolča
23. 1. 2017 08:55
V sobotu jsem poprvé zkusila a chleba je famózní. Mám za sebou mnoho pokusů o 100% kváskový chleba, ale až tento vyšel napoprvé. Díky za skvělý recept !!!!!!!
3. 7. 2014 20:19
zatím nejlepší recept na chleba...už jich mám pár odzkoušených, ale tenhle je zatím The Top ;)
19. 2. 2014 14:57
Petra Ku: Sušené kvásky stojí za h...o, sežeňte si poctivý "živý" kvásek.
1. 2. 2014 11:25
Ahoj
Pokouším se o kvásek doma,sice začíná pěkně bublinkovat,ale vyrostl zatím jen max. o 2cm do rána spadnul,tak jsem nakrmila...snad bude stoupat víc a víc po každým nakrmení,abych jej mohla použít na chleba.Položila jsem jej v plastovém kyblíku do misky a posadila na SEpTop Box,který mírně topí...
Pokud se zadaří vyzkouším tenhle Tvůj receptík,se mi zamlouvá ze všech nejvíc.Chlebík máš krásně vysoký
Pokouším se o kvásek doma,sice začíná pěkně bublinkovat,ale vyrostl zatím jen max. o 2cm do rána spadnul,tak jsem nakrmila...snad bude stoupat víc a víc po každým nakrmení,abych jej mohla použít na chleba.Položila jsem jej v plastovém kyblíku do misky a posadila na SEpTop Box,který mírně topí...
Pokud se zadaří vyzkouším tenhle Tvůj receptík,se mi zamlouvá ze všech nejvíc.Chlebík máš krásně vysoký
24. 1. 2014 19:00
Máš chléb krásně vysoký
24. 1. 2014 13:17
Petra Ku. podívej se na kváskovou mapu a tam najdeš určitě někde blízko svého bydliště človíčka, který má doma hotový a živý kvásek a rád ti část věnuje. A ještě ti dá pár dobrých rad k tomu, abys zdárně upekla dobrý chleba. Tu mapu najdeš na internetu - do vyhledavače napiš kvásková mapa a pak už klasicky hledej.
24. 1. 2014 11:39
24. 1. 2014 11:39
Ahoj Petro, zkušenost se sušeným kváskem nemám, určitě je nutné ho omladit (návod na obalu?), což může trvat i déle než 24 hodin. Můžeš si založit i vlastní kvásek nebo přes kváskovou mapu sehnat čerstvý.
24. 1. 2014 10:12
Ježiš, ten je parádní Práce s tím sice moc, ale finále nádherné a voní snad až sem. Mňam, miluju chleba
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 1 hodinou
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 15 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 16 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 51 minutami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 56 minutami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 1 hodinou
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 1 hodinou
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 1 hodinou
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 1 hodinou
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 2 hodinami
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 5 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 13 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kynutí chlebového těsta v lednici zpomalí kvašení, zlepšuje chuť chleba a zabrání překynutí těsta
Co přidat do chleba, aby pěkně voněl. Poradíme, jaké koření se nejlépe hodí
Za chléb a pečivo platíme stále více. Jak je uchovat co nejdéle v dobrém stavu. Jak je skladovat a předcházet plesnivění
Další recepty
Tématické fráze: recept na kváskový chleba kváskový chléb recept kde sehnat sušený chlebový kvásek kváskový chléb recept na chleba recept chleba ze sušeného kvásku kvaskovy chleba recept recept na kváskový chléb kváskovy chleba top hecepty kvaskovy chleba chleb z kvasku kváskový chleba přes noc pomer vody a mouky na chleba chleba ze sušeneho kvásku kváskový chléb bez práce recept na poctivý kváskový chléb recept chléb z živého kvásku alemari kvaskovy chleba recept skvělý recept na kváskový chléb práce s kváskem
Suroviny: mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, sůl, kmín celý, kvásek, voda
Kváskový chléb podle Jany
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m6nn
16 názorů