Tento recept u nás velice rychle zdomácněl. Každý víkend namáčím a peču tyto kuličky. A stále zvyšuji dávku Jsou naprosto dokonalé, žádné brambůrky ani oříšky již nekupujeme
Vypadá to skvěle, bodíka máte jasného a prosím o radu. Mám teď cca 5. den kousek panenky naloženou dle vás a našla jsem i recept od emanuela a ten dělá panenku cca 2 týdny. Jak dlouho máte v soli takový kus krkovičky? Píšete, že po 8-12 dnech směs měníte a na obr. 5 je krkovička po 10ti dnech a na prvním po 4 měsících. To je počítané i s uskladněním nebo ji máte v soli 4 měsíce? To už mi příjde, že by musela být jak beton. Děkuji za radu
Naprosto vynikající, přidala jsem trochu sušeného chilli, mám ráda sladké a zároveň pikantní a takhle to byla pecka. Když už bylo měkké, tak jsem zbytek marinády svařila v kastrůlku na sirup a tím jsem žebírka ještě potřela, aby byla žebírka opravdu lepkavá. Jsem milovnice žebírek a tohle byla nejlepší úprava jakou jsem kdy jedla, včetně mnoha pokusů v restauracích.
Zdravím, musím souhlasit s milans13, sice zkouším první demižon, mám poprvé staženo z kalu a příští víkend budu plnit do lahví. Když se stahovalo z kalů, tak to víno bylo již úplně čisté.
Co jsem četla na internetu příspěvky od vinařů, tak klasické kvasinky nedoporučují, za prvé je to cítit po kvasnicích a za druhé nejsou kvasinky odolné alkoholu, takže brzy umírají a nedokvasí nápoj úplně dokonale. Já použila vinařské kvasinky a živnou sůl (balíček po 7 Kč - a do 5ti litrového demižonku stačí půlka. Jinak vše jako milans13, jen jsem přidala půlku oloupaného grepu a hrstku brusinek, četla jsem, že si lidi hrají s kombinacemi sušených meruněk, ananasu atd. Určitě taky vyzkouším. Toto víno má hodně alkoholu - po malým zkušebním panáčku to člověk cítil v hlavě, četla jsem, že se dá dosáhnout cca 16procent. Je fakt čistý, ve skleničce se nedá rozeznat od vína, které má zlatavější barvu. Mě vyšel litr na cca 30 kč, což je bomba, teď nám kvasí ještě šípkové a bude i trnkové, tak dobrou chuť.
Ještě chci podotknout, že se nejedná o nějakej utrejch, víno je opravdu lahodné a má výbornou kořeněnou chuť (jako metropol), ale je silnější
Tak jsem je taky zkusila, přes komplikace, že švestky nešly od pecky a že naše obstarožní trouba špatně peče to dopadlo na 1* Dávala jsem jen půlku koření a rumu jsem se nebála Nechala jsem je trochu dýl, aby byly hustší a trochu jsem to přehnala, ale aspoň se nimi budou dobře plnit listové šátečky. Když jsem o receptu vykládala mamce, tak kroutila hlavou, že to nemůže vyjít a vyšlo Takže jděte do nich, jsou opravdu bez práce
Dělala jsem ji dle Emanuela - téměř totožný recept, jen na konec dával ještě petržel a bazalku a bylo to moc dobré. A ještě jsem na ni udělala krutonky, fakt výborná!! Bod letí
danielle72: nebojta, vypadá to skvěle a i já jako velká masožroutka bych si hned jednu porcičku dala
Lilet už máme na zahrádce, tak aspoň mám inspiraci
Já teda na skladký moc nejsem, ale tohle mě málem skolilo
Já zbožňuju kaštanové pyré a to jsem ho ještě ani neochutnala. Až se mi to podaří, tak mi určitě nebude chutnat, jak ho mám ve svých představách zidealizované
Doporučuji vyzkoušet místo tvarohu a másla jako základ vykapaný jogurt (viz zde na topkách domácí lučina).
Já tuto pomazánku jako dítě milovala, ale vadilo mi, že je suchá, i když se tam kaplo trochu mlíka, z jogurtu je dietní a jemňounká!!
Tak u nás již taky odkapáno
Původně jsem si na tento recept vzpomněla v obchodě, když jsem řešila čím naplnit sterilované papričky a musím říct, že se to osvědčilo. Nebudu zde hodnotit jestli je to podobné lučině víc nebo míň, ale pro mě je to ideální základ pomazánek, kde se dává tvaroh. Tohle je jemňunký, nadýchaný, prostě bomba... pomazánky z tvarohu drhnou v krku, ale tohle rozhodně ne... Zbytek smíchaný s pažítkou, medvědem, petrželkou, solí a pepřem už čeká na zítra na snídani a už teď se moc těším. Tento recept mohu vřele!! doporučit
fakt jo, zjistila jsem to až po letech vaření tohoto receptu od kamošky, v první chvíli jsem myslela, že si dělá srandu, on se tam dává kousíček na "propojení chutí" - ať to znamená cokoli, nijak mě tam neruší, ale ani nemám pocit, že by to jídlo nějak mooooc vylepšila
Ale nedá mi to, ta příloha vypadá božsky, taky zkouším takové placky, ale hrozně se mi pálí a když snížím teplotu tak zas nevyskočí. Prozraď nám jak je děláš ty... jinak chilli con carne bude zítra, díky za inspiraci
šťouchadlem na brambory se maso rozmělňuje fakt skvěle, ale pokud člověk koupí kvalitu nebo si sám namele, tak to jde i vařečkou
A ještě dodám, že by tam měl patřit čtvereček kvalitní hořké čokošky
jééé,tak to vypadá na podařenou pomazánečku nějak furt točím těch 5 svých dokola. A navíc, ač máme dýni rádi, taky ji moc upotřebit neumím a tohle je fajn kombinace obojího Zatím jen klíčí v pařeništi, ale už teď se těším na podzim
Co jsem četla na internetu příspěvky od vinařů, tak klasické kvasinky nedoporučují, za prvé je to cítit po kvasnicích a za druhé nejsou kvasinky odolné alkoholu, takže brzy umírají a nedokvasí nápoj úplně dokonale. Já použila vinařské kvasinky a živnou sůl (balíček po 7 Kč - a do 5ti litrového demižonku stačí půlka. Jinak vše jako milans13, jen jsem přidala půlku oloupaného grepu a hrstku brusinek, četla jsem, že si lidi hrají s kombinacemi sušených meruněk, ananasu atd. Určitě taky vyzkouším. Toto víno má hodně alkoholu - po malým zkušebním panáčku to člověk cítil v hlavě, četla jsem, že se dá dosáhnout cca 16procent. Je fakt čistý, ve skleničce se nedá rozeznat od vína, které má zlatavější barvu. Mě vyšel litr na cca 30 kč, což je bomba, teď nám kvasí ještě šípkové a bude i trnkové, tak dobrou chuť.
Ještě chci podotknout, že se nejedná o nějakej utrejch, víno je opravdu lahodné a má výbornou kořeněnou chuť (jako metropol), ale je silnější
Lilet už máme na zahrádce, tak aspoň mám inspiraci
Já zbožňuju kaštanové pyré a to jsem ho ještě ani neochutnala. Až se mi to podaří, tak mi určitě nebude chutnat, jak ho mám ve svých představách zidealizované
Já tuto pomazánku jako dítě milovala, ale vadilo mi, že je suchá, i když se tam kaplo trochu mlíka, z jogurtu je dietní a jemňounká!!
Původně jsem si na tento recept vzpomněla v obchodě, když jsem řešila čím naplnit sterilované papričky a musím říct, že se to osvědčilo. Nebudu zde hodnotit jestli je to podobné lučině víc nebo míň, ale pro mě je to ideální základ pomazánek, kde se dává tvaroh. Tohle je jemňunký, nadýchaný, prostě bomba... pomazánky z tvarohu drhnou v krku, ale tohle rozhodně ne... Zbytek smíchaný s pažítkou, medvědem, petrželkou, solí a pepřem už čeká na zítra na snídani a už teď se moc těším. Tento recept mohu vřele!! doporučit
A ještě dodám, že by tam měl patřit čtvereček kvalitní hořké čokošky
1 2 3 Další