Pikantní medová žebra

Eliza Kuchařka: Eliza

Vepřové maso 69 názorů

Suroviny

1,5 kg vepřových žebírek
150 ml tekutého medu
100 ml sladké chilli omáčky
5 lžic octa
3 lžíce tmavé sójové omáčky
2 lžíce granulovaného česneku
2 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce hrubozrnné soli
Recept si zatím oblíbilo 69 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin vyšleháme marinádu, do které vložíme naporcované maso a necháme marinovat.

  2. Marinovaná žebra vložíme do trouby, přelijeme zbylým nálevem a pečeme při 200 °C nejméně hodinu a půl.

  3. Vypečenou šťávu můžeme zahustit.
    Podáváme s dobrým pečivem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 659 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní medová žebra

  • Lukasenko Lukasenko

    Pecka!:yes:

    Odpovědět

  • Petr Linhart Petr Linhart(neregistrovaný)

    Skvělý recept a žebra výborný :yes:

    Odpovědět

  • klarence klarence

    super, výborné :-K

    Odpovědět

  • marek marek(neregistrovaný)

    Mám dotaz. Můžou žebra s takovou to marinádou na gril? Děkuji

    Odpovědět

  • Daniel Daniel(neregistrovaný)

    Zkusil jsem a.bylo to výborné!!! :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Mirkin Mirkin(neregistrovaný)

    Ještě to potřebuje pár maličkostí - na žebírkách se na kostech nachází jemná blanka kterou je dobré sloupnout nemte to pak narváno mezi zuby a ušetříte na párátkách a před marinováním je důležité maso umýt limetkovou nebo citrónovou sťávou je pak mnohem jemnější jinak co dodat prostě žebra - :-p

    Odpovědět

  • Mesic Mesic

    Naprosto vynikající, přidala jsem trochu sušeného chilli, mám ráda sladké a zároveň pikantní a takhle to byla pecka. Když už bylo měkké, tak jsem zbytek marinády svařila v kastrůlku na sirup a tím jsem žebírka ještě potřela, aby byla žebírka opravdu lepkavá. Jsem milovnice žebírek a tohle byla nejlepší úprava jakou jsem kdy jedla, včetně mnoha pokusů v restauracích.

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Už jen ta marináda na ochutnání super! Zatím marinuju ale těším sec :-O

    Odpovědět

  • Míša Míša(neregistrovaná)

    Přidávám ještě trochu pikantní chilli omáčky a je to výborné. Jen poprvé se mi nepovedlo pečení, pekla jsem podle receptu a po hodině byla žebra skoro černá a přitom nešla od kosti. Nyní peču na 180 v horkovzduchu přikryté alobalem, který asi po hodině a půl sundám a pak tomu nechám tak 15 minut na zezlátnutí a jsou skvělá

    Odpovědět

  • Anna Anna(neregistrovaná)

    Žebra jsme upekli přesně podle receptu a jsou vynikajicí. Děkuji za výborný recept :-K

    Odpovědět

  • Katastrophe Katastrophe

    Včera jsem poprvé dělala žebra a tohle byla skvělá volba, moc jsme si pochutnali :yes:

    Odpovědět

  • Pulc. Pulc.(neregistrovaný)

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se žebra pečou po celou dobu odkrytá či část po alobalem.. Moc děkuji.

    Odpovědět

  • babetko babetko

    Naprosto vynikající recept. Moc jsme si pochutnali :-K Ještě dlouho po obědě jsem poslouchala samou chválu na toto jídlo :-8 Posílám zasloužený bodík ;-)

    Odpovědět

  • nikka nikka

    tak včera na Silvestra velký úspěch. ze 3kg zbyli 2 malé kousky (jedli jsme to ve 4 :-) ). :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • jankohrasko jankohrasko

    místo chilli-kečup i tak výborné.

    Odpovědět

1 2 3 4 5

Tématické fráze: marinovana žebra marináda na žebra jehněčí žebra vepřová žebra na medu naložená žebra pečena žebra na medu žebra recept marinovana veprova zebra kanči zebra marinovaná žebra recept jehněčí zebra nejlepší recept jak nalozit zebra jehněčí žebra recept naložené žebra marinované žebra grilovaná žebra na medu marinada na veprova zebra pecena zebra srnčí zebra srnčí žebra recept

Zapomněl/a jsem heslo