Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní medová žebra

Žebírka jsou taková hospodská klasika, kterou si rádi jednou za čas dopřejeme. Připravit si je zvládnete i doma. Budou šťavnatější a hlavně marináda z medu a chilli nemá chybu. Pokud máte rádi pikantní jídla lehce nasladko, určitě je pro vás tato kombinace ta pravá.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava, bez doby odležení)

15. 1. 2010 18:20

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota7 769 kJ / 1 857 kcal
Bílkoviny79,60 g
Tuky160,60 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol225 mg
Sodík4 227 mg
Sůl9,75 g
Sacharidy21,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Kej7my

před 14 hodinami

Jsou dobrá, dělala jsem je prvně. Marinovala jsme přes noc, pak jsem pekla na plechu 20 min na 250 stupňů, aby se pěkně zatáhly. Pak jsem je dala do pekáče, navrch alobal a pekla jsem na 140° 3 hod. Kosti vypadávaly úplně samy. Nicméně, na nás by mohla být příště marináda méně výrazná.

Veronika.Hrozna

22. 3. 2021 23:10

Veronika.Hrozna

22. 3. 2021 23:10

janicel: doporucuji jen z mladeho kusu.:yes:

janicel

22. 3. 2021 22:15

Dobrý den,myslíte že bych tenhle recept mohla použít i pro kančí žebra??dík za tip:-8:yes:

wichova.makinka

14. 3. 2021 10:09

Vcera jsme delali a byly naprosto famozni???? dekujeme! <3

Lukasenko

30. 8. 2018 19:54

Pecka!:yes:

Petr Linhart

3. 12. 2017 16:06

Skvělý recept a žebra výborný :yes:

klarence

27. 11. 2017 17:18

super, výborné :-K

marek

20. 4. 2017 08:53

Mám dotaz. Můžou žebra s takovou to marinádou na gril? Děkuji

Daniel

25. 1. 2017 19:04

Zkusil jsem a.bylo to výborné!!! :yes::yes::yes:

Mirkin

21. 12. 2016 08:07

Ještě to potřebuje pár maličkostí - na žebírkách se na kostech nachází jemná blanka kterou je dobré sloupnout nemte to pak narváno mezi zuby a ušetříte na párátkách a před marinováním je důležité maso umýt limetkovou nebo citrónovou sťávou je pak mnohem jemnější jinak co dodat prostě žebra - :-p

Mesic

6. 11. 2016 13:19

Naprosto vynikající, přidala jsem trochu sušeného chilli, mám ráda sladké a zároveň pikantní a takhle to byla pecka. Když už bylo měkké, tak jsem zbytek marinády svařila v kastrůlku na sirup a tím jsem žebírka ještě potřela, aby byla žebírka opravdu lepkavá. Jsem milovnice žebírek a tohle byla nejlepší úprava jakou jsem kdy jedla, včetně mnoha pokusů v restauracích.

Martin

25. 10. 2016 16:01

Už jen ta marináda na ochutnání super! Zatím marinuju ale těším sec :-O

Míša

30. 5. 2016 16:32

Přidávám ještě trochu pikantní chilli omáčky a je to výborné. Jen poprvé se mi nepovedlo pečení, pekla jsem podle receptu a po hodině byla žebra skoro černá a přitom nešla od kosti. Nyní peču na 180 v horkovzduchu přikryté alobalem, který asi po hodině a půl sundám a pak tomu nechám tak 15 minut na zezlátnutí a jsou skvělá

Anna

6. 3. 2016 13:54

Žebra jsme upekli přesně podle receptu a jsou vynikajicí. Děkuji za výborný recept :-K

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: marinovana žebra marináda na žebra jehněčí žebra vepřová žebra na medu pečena žebra na medu naložená žebra žebra recept marinovana veprova zebra kanči zebra marinovaná žebra recept jehněčí zebra nejlepší recept jak nalozit zebra pecena zebra jehněčí žebra recept naložené žebra marinované žebra grilovaná žebra na medu marinada na veprova zebra recept na žebra srnčí zebra

Suroviny: žebra vepřová, med tekutý, omáčka chilli sladká, ocet, omáčka sojová tmavá, česnek granulovaný, hořčice hrubozrnná, sůl hrubozrnná

TopRecepty.cz

Pikantní medová žebra

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WLNW