Středozemní vábení

Bezmasá jídla Doba přípravy: 60 minut 17 názorů

Bezmasá jídla Doba přípravy: 60 minut 17 názorů

Suroviny 4 porce

2 mladé lilky
2 větší cibule
2 stroužky česneku
1 konzerva sterilovaných rajčat
150 g nahrubou nastrouhané Fety (nebo balkánu)
olivový olej
2 lžičky tymiánu
sůl
zelená petrželka na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Lilky omyjeme a nakrájíme na centimetrová kolečka. Opečeme z obou stran na pánvi na olivovém oleji dočervena a jednu vrstvu naklademe do zapékací misky.

  2. Na stejné pánvi opečeme dozlatova na větší kolečka nakrájenou cibuli, kterou položíme na lilky. Lehce osolíme, posypeme tymiánem, přidáme polovinu rozdrceného česneku a polovinu sýra. Postup opakujeme, jen si trochu sýra schováme, a nahoru položíme sterilovaná rajčata, která jemně osolíme, posypeme typiánem a trochou balkánského sýra.

  3. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut při 190°C.

Poznámka od kuchařky

Můžeme přikořenit špetkou skořice.

Podáváme s rýží, kuskusem, pečivem (i na topinkách). Já jsem si k této zelenině dala placičky z červené čočky http://www.toprecepty.cz/recept/34044-cervena-cock... :-)

Mladé lilky, které mají světlá semínka, nemusíme nechávat vypotit.

Komentáře k receptu Středozemní vábení

Předchozí 1 2

Tématické fráze: salát středozemního typu recepty středozemní kuchyně středozemní kuchyně recepty středozemní kuchyně středozemní kuchařka zeleninový salát středozemního typu stredozemni salat středozemní jídla zeleninové salaty stredozemniho typu středozemní brambory recepty na saláty středozemního typu recepty středozemní rychlá zdravá jídla středozemní salát s bramborem stredozemni brambory recept středozemní brambor středozemní salát s kuskusem salát středozemnhího typu salaty středozemního typu středozemní recepty s rajčat