Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Středozemní vábení

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 089 kJ /
499 kcal
Bílkoviny26,30 g
Tuky31,09 g
Vláknina12,36 g
Cholesterol 135 mg
Sodík 3,02 g
Sůl7,50 g
Sacharidy25,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilky omyjeme a nakrájíme na centimetrová kolečka. Opečeme z obou stran na pánvi na olivovém oleji dočervena a jednu vrstvu naklademe do zapékací misky. Krok 2: Na stejné pánvi opečeme dozlatova na větší kolečka nakrájenou cibuli, kterou položíme na lilky. Lehce osolíme, posypeme tymiánem, přidáme polovinu rozdrceného česneku a polovinu sýra. Postup opakujeme, jen si trochu sýra schováme, a nahoru položíme sterilovaná rajčata, která jemně osolíme, posypeme typiánem a trochou balkánského sýra. Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut při 190°C.

Zveřejněno 16. 5. 2013

Poznámka autorky danielle72

Můžeme přikořenit špetkou skořice.

Podáváme s rýží, kuskusem, pečivem (i na topinkách). Já jsem si k této zelenině dala placičky z červené čočky http://www.toprecepty.cz/recept/34044-cervena-cock... :-)

Mladé lilky, které mají světlá semínka, nemusíme nechávat vypotit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Středozemní vábení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kjlE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Středozemní vábení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kjlE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Rozhodně využiji!!!:yes:

Toto bych si nechala libit..:yes::yes:

Recept i fotodokumentace se mi moc líbí:-K:-p:yes:

Marsi Mesi: Marsi Mesi: Díky moc:-K, já na něm taky slušně ujížídm :-D:-D:-D

Tak baklažán mohu v jakékoliv podobě:-p dělám podobně, jen já to z rozežranosti ještě prokládám kolečky brambor:-D ukládám a bodíkuju:-)):yes:

Děkuji Vám všem za krásné připomínky :-K:-K:-K

:-p:-pmňamka :yes::yes::-K

V tvém podání to vypadá úžasně, je tam vše, co můžu:-)):yes:

Pěkné a jistě velmi zdravé, líbí se mi to +6 ;-):-K

rebeka: :-) Ovšem daleko od Posázaví, Jouzo :-D:-D:-D:-D

krásný talíř plný zdraví:-K;-):-):yes::yes:

Takéto veci môžem...:yes:

Mesic: ;-) Tak to je fajn;-)
Já si zase uložila ty Tvé "jerky". Děláš je ještě? A šlo by to v elektrické troubě?

danielle72: nebojta, vypadá to skvěle a i já jako velká masožroutka bych si hned jednu porcičku dala :-)
Lilet už máme na zahrádce, tak aspoň mám inspiraci

spagetka: Nojo, ale to jsem ještě nevěděla, co z toho bude:-D A teď už jen stačí počkat na komentáře typu že tomu chybí maso, případně že to vypadá, jako by to už někdo jedl :-D

Tématické fráze:
salát středozemního typu, recepty středozemní kuchyně, středozemní kuchyně recepty, středozemní kuchyně, středozemní kuchařka, zeleninový salát středozemního typu, stredozemni salat, středozemní jídla, zeleninové salaty stredozemniho typu, středozemní brambory, recepty na saláty středozemního typu, recepty středozemní rychlá zdravá jídla, středozemní salát s bramborem, stredozemni brambory recept, středozemní brambor, středozemní salát s kuskusem, salát středozemnhího typu, salaty středozemního typu, středozemní recepty s rajčat

Suroviny:
lilek, cibule, česnek, rajče sterilované, sýr feta, olej olivový, tymián, sůl, petrželka zelená

Přidat fotografie receptu