Laslava Jankovská janky3 : Ani netuším kam ten pekáč zmizel. Kdybych to byl býval tušil, že už ho neuvidím, tak bych ho zabavil hned jak babička odešla na věčnost a nikomu ho nedal. Bránil bych ho vlastním tělem...
Na Křimický řízek jsem chodil v Plzni do "Řemeslnické besedy". Tam jsem se seznámil s šéfkuchařem a ten mi prozradil, že do těstíčka přidává asi deci a půl (na 4 porce) plzeňského Prazdroje, který jemně vmíchá do těstíčka. Je potom více "nadýchané"...
janky3: Babička na tu pochoutku měla starý litinový pekáč ve tvaru lodě a já měl nejraději tu "vypečenou" špičku. Přidávala do těsta většinou i uzené, na drobno nakrájené, maso. Nikdy na tu fantastickou chuť nezapomenu. Jen čekám, až se přesuneme z "letního" pobytu v jižních Čechách, zpátky domů. Hned se do toho pustím a napíši, jak to dopadlo... Možná se pochlubím i fotečkou... (když se bude čím chlubit...)
1 2 Další