Rajská omáčka s hovězím masem a domácím houskovým knedlíkem

MiskaM Kuchařka: MiskaM

Doba přípravy: 80 minut Hovězí maso 12 názorů

Suroviny

800 g hovězí přední plece
150 g rozpuštěného másla
1 velká cibule
1 l rajského protlaku
koření (hřebíček, badyán, nové koření, bobkový list)
celá skořice
kousek másla
cukr
sůl
2 lžíce hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, omyjeme a pak ho ze všech stran opečeme na rozpuštěném másle, zalijeme vodou, přidáme přepůlenou cibuli, koření a sůl a pak maso pod pokličkou uvaříme doměkka, během vaření přiléváme vodu podle potřeby.

  2. Měkké maso vyndáme z vývaru, tekutinu slijeme. V kastrolu rozpustíme druhou polovinu másla, přidáme hladkou mouku a vymícháme světlou jíšku, zředíme ji vývarem a pak do něj vmícháme rajský protlak.

  3. Omáčku dochutíme cukrem, skořicí a solí a chvíli povaříme, ke konci vaření zjemníme kouskem másla, který v ní necháme rozpustit.

Poznámka

Podáváme s pokrájeným masem a knedlíkem :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 49 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rajská omáčka s hovězím masem a domácím houskovým knedlíkem

  • Milo1 Milo1

    Díky za inspiraci... Vyzkouším... :yes::-K

    Odpovědět

  • casino casino

    Anna Kocikova:
    :-O 17:41:04 a už máte rozostřené vidění :-O
    No, asi by bylo fajn něco s tím dělat, že :-8
    Nebo tu snad vidíte něco pod mým nickem, he:-?:-((

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    Anna Kocikova: koření jsem dala od oka takže ani málo a ani moc tak přiměřeně :-8

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    hosta: ano,souhlasím,také dělám podobně,nic proti receptu:yes:Jen jako začátečník bych asi trochu tápala.U některých kuchtíků vadí,když nemají napsaný přesný poměr surovin,u některých je to jedno...mě je to také jedno,já si poradím:-8

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Anna Kocikova: Dělám hodně podobně, počítám vždy s hovězí polévkou, protože všechen vývar do omáčky nespotřebuji. Protlak používám taky velký hustý ve skle (asi půl litru?) nebo passatu. Mám dost osvědčené také perníkové koření na ochucení. Maso neopékám, ale dávám ho až do vařící vody - pokud ho chci použít na omáčku ;-) Recept fajn:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Eja57: Nemám nic proti litru protlaku na 800g masa.Ale co s tím vývarem...nechci být urýpaná jako casino,ale být začátečník,tak v tom budu trochu tápat:-8

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    MiskaM: já myslím, že litr protlaku a 800 g masa je akorát, protože klasika - na talíři dojde omáčka, přidá se omáčka, pak dojde knedlík, přidá se knedlík, pak zase omáčka a zase ještě knedlíček.....a furt dokola.....:-D
    Ještě bych strouhla maličko citronové kúry, ale to je moje úchylka.....jinak mňam....:yes:

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Anna Kocikova: No právě - petrželka na rajské je nesmysl. Ano -mám ráda dobře prezentované jídlo, i doma. Jíme i očima. Ale podle mne to musí mít nějaký smysl - a to petrželka na rajské fakt nemá.

    Omlouvám se autorce - ta rajská vypadá fakt :yes::yes::yes::-K

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    aknel1: neni to moc je to akorát ;-) nemusíte se bát :-8

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Eja57: však to"lupení"není uvedené v surovinách:-)podle mě je to jen na potěšní oka-také to tak dělám(a nejen já);-)Jen to množství surovin mi nějak nesedí...

    Odpovědět

  • aknel1 aknel1

    Litr rajského protlaku mi na 800 g masa připadá trochu moc...

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Omáčka vypadá výborně, maso taky, hezká fotka. Hned bych si dala...:yes:
    Ale PROČ propánajána to zelené lupení - myslím tu petrželku....to už je skoro mánie, není lupení, není dobrá fotka. S jídlem nemá vůbec nic společného.

    Odpovědět

Tématické fráze: rajská omáčka rajská omáčka s hovězím rajská omáčka recept hovězí zadní s rajskou recepty hovezi zadni rajska omacka rajská omáčka s hovězím masem hovězí zadní rajská recept hovězí zadní plec rajská hovezi zadni s rajskou omackou hovězí zadní rajská rajská omáčka s dušeným hovězím masem hovězí maso s rajskou omáčkou rajska s dusenym masem jaké maso na hovězí guláš přesní nebo zadní rajska s hovězím masem hovezi rajska omacka rajska omacka s. hovězí guláš je hovezi plec zadní na rajskou omáčku recepty z hovězího masa omáčky hovězí maso recepty

Zapomněl/a jsem heslo