Srbské rizoto z mletého masa
Sypká rýže, mleté maso a kyselá okurka - pamatujete si tuto klasiku ze školní jídelny? Uvařte si srbské rizoto doma, podle našeho receptu. Trik je v dostatečném množství rajčatového protlaku a strouhaného sýru.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 052 kJ / 2 880 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 158,58 g |
Tuky | 88,99 g |
Vláknina | 22,75 g |
Cholesterol | 433 mg |
Sodík | 2,26 g |
Sůl | 5,51 g |
Sacharidy | 353,08 g |
Postup přípravy
Papriky nakrájíme nadrobno.
Česnek nasekáme nadrobno Krok 2: Cibuli orestujeme na sádle, zasypeme sladkou paprikou, zamícháme a přidáme mleté maso. Osmahneme a přidáme česnek. Krok 3: Do směsi přidáme nakrájenou červenou papriku, protlak, osolíme a opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme cca 20-25 min. Dochutíme cukrem. Krok 4: Rýži připravíme v troubě. V pekáčku nebo hrnci, který můžeme dát i do trouby, rozpustíme máslo, přisypeme suchou rýži a lehce osmahneme. Zalijeme horkou vodou, osolíme, přivedeme do varu, zaklopíme pokličkou (nebo alobalem) a vložíme do trouby na 200 °C asi na 15-20 min. Krok 5: Hotovou rýži smícháme s masovou směsí. Podáváme posypané sýrem.
Zveřejněno 28. 6. 2017 16:39
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srbské rizoto z mletého masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oBAK
Nejnovější recepty
Vinná klobása s jablky
Přidáno před 3 hodinami
Pečené kuřecí stehno a zeleninové pyré (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 4 hodinami
Dýňové rizoto se žampiony
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí prsní maso zapečené s bramborami
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí stehna na pivě s žampionovým bulgurem
Přidáno 7. 10. 2024 16:01
Podzimní salát z kapustiček s hruškou a jablkem
Přidáno 7. 10. 2024 15:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Velký test pražských jídelen: Na Žižkově je k mání skvělý řízek s bramborami za 120 Kč, nezklamala ani Havelská koruna
Halušky se zelím: Základem je výběr správných brambor i mouky a jejich poměr, dušené zelí dodá nový rozměr chuti
Výrobce kečupů chystá trik na podvodníky. Vykutáleným restauratérům tak zabrání falšovat své produkty
Retro okénko: Pochoutky s vystřihovacími panenkami Dana, Jana a Lena stávaly 3,90 Kčs a dělaly se ve třech příchutích
Pivní vrabci: Obměna klasiky překvapí výraznou šťavnatostí. Měkké masíčko chutná s tradičním knedlíkem a zelím
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka č. 3
IvanaK před 2 hodinami
Králík na česneku a hořčici
Danna před 3 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Zaneta24 před 4 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
xmirex před 4 hodinami
Turecké kynuté koláče
danava před 4 hodinami
Škvarkové uzlíky s karamelovou cibulkou
danava před 5 hodinami
Zelné placky se škvarky
Brumaire před 5 hodinami
Šlehačková buchta
RadobyPekar před 5 hodinami
Houbová omáčka z praváků
Slanky před 6 hodinami
Kefírový moučník
f-kikinka před 6 hodinami
Komentáře (23)