Křimický řízek
Řízky se dají připravit na spoustu způsobů. Restované plátky vepřové pečeně obalíme v těstíčku ze zelí, vajec a mouky, které pořádně ochutíme česnekem. Pak už jen stačí je osmažit dozlatova a šťavnaté řízky v křupavém obalu jsou hotové.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 652 kJ / 634 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,24 g |
Tuky | 31,41 g |
Vláknina | 18,88 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 4,41 g |
Sůl | 10,84 g |
Sacharidy | 35,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso osolíme a opepříme. Orestujeme krátce na pánvi. Odložíme stranou a připravíme těsto.
Krok 2: Zelí vyjmeme ze sklenice a vymačkáme z něj šťávu. Dáme ho do mísy, osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Promícháme a zalijeme rozkvedlanými vejci. Vymícháme a zahustíme moukou dle potřeby. Těsto by mělo být hustější, asi jako na bramborákové těsto.
Krok 3: Rozpálíme olej na pánvi, plátek masa si položíme na ruku, potřeme ho zelnou směsí, potřenou stranou dolů ho překlopíme na pánev. Směs poté naneseme i na vrchní stranu pomocí lžíce tak, aby se směs na obou stranách spojila. Řízek osmažíme.
Krok 4: Podáváme s bramborem a zeleninou. Je vhodná i tatarka.
Zveřejněno 22. 10. 2015 21:13
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křimický řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yx2w
Nejnovější recepty
Tortilly s houbami
Přidáno před 55 minutami
Červená čočka se zeleninou a špenátem
Přidáno před 3 hodinami
Snadné mrkvové placičky
Přidáno před 4 hodinami
Pečený květák se sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Obrácený hruškový koláč
Přidáno před 4 hodinami
Zelné listy plněné houbami
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si články, které obsahují tento recept:
Přečtěte si
Nejnovější články
Farmář vysvětlil, jak správně skladovat dýně: Důležité je sucho, volte raději vnitřní prostory, pak vydrží klidně až do jara, říká
Bůček předem vařený a pečený: Na povrchu křupavé maso je uvnitř úžasně šťavnaté. Stačí jen dodržet postup při přípravě
Holka u plotny radí: Dýňové cupcakes jsou vláčné, voní kořením a s krémem z bílé čokolády chutnají božsky
Salát z červené řepy: Výborná příloha k masu nebo lehká svačinka má pikantní chuť a na její přípravu stačí jen tři ingredience
Houbové koření ze sušených bedel: Vynikající dochucovadlo se hodí do polévek, omáček nebo do houbového kuby
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkové kuřecí nudličky
pekarekroman před 31 minutami
Voňavá houbová omáčka se žampiony
Boxiska před 34 minutami
Houbová omáčka dle Jitky
RabaRoman před 1 hodinou
Ostrá směs z bedel na topinky
vladyk před 2 hodinami
Koláč hokkaido
Michaela8574 před 4 hodinami
Řízky v bramborovém obalu (retrorecept)
arabam před 6 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Cernousek před 14 hodinami
Jemné domácí houskové knedlíky
Ilabagr před 16 hodinami
Naše doma oblíbené špagety
miloslav.kafka před 16 hodinami
Komentáře (25)