Křimický řízek

terezicka1 Kuchařka: terezicka1

Vepřové maso 23 názorů

Suroviny

4 plátky vepřové pečeně
500 g bílého zelí
sůl
pepř
4 vejce
6 stroužků česneku
hladká mouka dle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso si osolíme a opepříme. Orestujeme krátce na pánvi. Odložíme stranou a připravíme těsto.

  2. Zelí vyjmeme ze sklenice a vymačkáme šťávu. Dáme do mísy, osolíme, opepříme a přidáme česnek. Promícháme a zalijeme rozvrdlanými vejci. Vymícháme a zahustíme moukou dle potřeby. Těsto by mělo být hustější jako na bramborákové těsto.

  3. Na pánvi ve větším množství oleje pomalu smažíme. Malá rada kdo moc nezná jakým zpusobem, položíme si na ruku maso, potřeme směsí a opatrně překlopíme do oleje. Na pánvi pak doděláme hořejšek směsí pomocí lžící.

  4. Podáváme s bramborem a zeleninou. Je vhodná i tatarka, kdo má rád.

Poznámka

Další mé recepty najdete zde: http://www.vareniapeceni.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 019 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křimický řízek

  • Milo1 Milo1

    Na Křimický řízek jsem chodil v Plzni do "Řemeslnické besedy". Tam jsem se seznámil s šéfkuchařem a ten mi prozradil, že do těstíčka přidává asi deci a půl (na 4 porce) plzeňského Prazdroje, který jemně vmíchá do těstíčka. Je potom více "nadýchané"... :yes:

    Odpovědět

  • terezicka1 terezicka1(autorka receptu)

    Omlouvam se, dopsala jsem, ze maso přijde mezi těsto na pánvi. Je to na způsob ondráše.

    Odpovědět

  • aidaho aidaho(neregistrovaný)

    ivana:je to odfláknuté:-p

    Odpovědět

  • ivana ivana(neregistrovaná)

    několikrát jsem recept přečetla,ale pořád nechápu,kam se dá to odložené maso.hodně podivný recept:-D

    Odpovědět

  • kutil25 kutil25(neregistrovaný)

    terezicka1:každý má jinou chut a názor.když mě to nechutná tak to nedělám.krytyzovat je lehké.:yes:

    Odpovědět

  • terezicka1 terezicka1(autorka receptu)

    V pohodě, radsi pro klid jsem se zeptala. Vidam tu rajskou a nebo veprove na paprice na milion způsobů..hezky vecer.

    Odpovědět

  • casino casino

    spagetka: "Adminům nevadí podobné recepty..."
    No, maminka a administrátor má vždy pravdu;-)
    Od administrátorů je to výborný komerční počin:yes: od uživatelů "zločin" :no::-*:-D:-))
    Jsem žádostiv těch zase "nových" receptů, až zase bude probíhat nějaká soutěž zase o něco:-O

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    spagetka:omlouvám se,asi jsem to napsala nesrozumitelně...
    Mě nevadí tento recept,ani to,když někdo přidá podobné recepty;-)Jen jsem navázala na komentář od jarda Kadic::-)Jednou větou-když někdo nemá například sladkou papriku,nahradí ji pálivou a jídlo přidá jako nový recept.
    Takže u Terezčiného receptu tak jako Jarda v žádném případě nevidím důvod,aby ho nechala smazat:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Anna Kocikova: a proč by to mělo vadit? Adminům nevadí podobné recepty a každý z nás si za tím svým, když je podobný (ne totožný) stojí, ty sama máš také podobné a výborné !!!!!!! recepty, a nejen ty, každý má nějak uzpůsobené své vaření, ale na tom přece nic není.
    Navíc osobně podobné recepty vítám:yes::yes:, protože si můžu vybrat, nemám špenát, můžu dát mangold? Ejhle, můžu, tak proč ne ;-);-);-);-)
    Prostě admini nastolili míru tolerance a možnost výběru.
    P.S. - s tím kořením s tebou souhlasím, protože, okořenit si to můžeme dle sebe a není to hned nový recept, pokud zvolím ale stejné suroviny a stejný postup. Pokud ale vařím jinak, dám jiné, i když podobné suroviny hlavní, už je to podobný recept.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Terezka, v žiadnom prípade nič nemaž. ;-);-) Recept je pekný, nenechaj sa odradiť. Povznes sa nad niektoré komentáre a ideš ďalej. ;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    terezicka1: Nenech se odradit, recept je moc hezký a to, že Paprika připomněla svůj podobný, nebylo jistě myšleno zle. :yes:

    Odpovědět

  • terezicka1 terezicka1(autorka receptu)

    Dekuji za podporu, uz jsem občas schytala nehezke komentáře. Co se da delat, kazdemu se nezavdecim :-S

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Terezko,takové jídlo jsem ještě nikdy nezkoušela:-8Recept se mi líbí,díky za něj:-K:-p:yes:

    Teda Vážení,co se tady v poslední době děje,tak to je vážně smutné;-(
    Kdejaký jiný recept s přidáním drceného kmínu,místo celého,sladké papriky,místo pálivé,mangoldu,místo špenátu a dalších jiných podobných surovin...že to nikomu nevadí:-S

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    terezicka1:Podle mně nic nemazat, například dýňových polévek je tady 50, a nikdo nic nemaže.;-)

    Odpovědět

  • terezicka1 terezicka1(autorka receptu)

    Aha, děkuji za za komentáře. Takže jak to tady chodí? Když je podobný recept, má se smazat? Tento recept znám jako křimický řízek, pod tímto názvem zde žádný recept nebyl. Pokud tu je pod jiným názvem, tak tedy smažu. A radu pro začátečníky jsem tedy taky smazala, když je k smíchu.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: řízek křimický kuřecí řízek křimický vepřový řízek kremicky rizek jednoduchý recept na bramborový salát křemický řízek recept řízek recepty krimickyrizek řízek z krůtího masa křimícký vepřový řizel křimický řízek-v těstíčku ze zelí jak na řízek rizek recepty recepty na řízek recept na řízek rizky recept řízek recept 10 receptů na řízky berry řízek kruti rizek diplomat

Zapomněl/a jsem heslo