Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele Veroly

Recept: Výpečky
Pavlina: Knedlík z penny znáš asi velmi dobře. Já bohužel ne. Ale co na to reaguješ, když bys to nejedla. Jak už jsem psala k jinýmu receptu, sem bych nedala žádnej recept snad už tak dva roky. Půjčuju si recepty ráda, ale bohužel, když jsem recept přidala, tak se vždycky našel nějakej rejpal, co musel napsat něco nechutnýho. Vždy se dá říct kritika i tak, aby nikoho neurazila. Knedlík z penny? Proč? Co na něm máš? Je tak skvělej, že děláš reklamu?
A k těm výpečkům. Jsou zrovna vytažený z lednice a neohřátý, takže vypadají poněkud ztuhle. Tohle maso není vhodný na výpečky, je sušší samo o sobě. Mě by doma tučný maso bohužel nikdo nejedl. Asi proto MOJE KLASIKA!!!!! Takže sem už recepty nikdy!!! Moje chyba, ale co už. Víc se nemám co vyjadřovat. Ať si každej vaří co chce a z čeho chce.

Aja: Dort se dá upéct jak světlý, tak tmavý. Krém vydrží určitě několik dní v ledničce.

Recept: Výpečky
Popravdě už minimálně 1,5 roku jsem nepřidávám recepty. Nelíbí se mi, jak spousta lidí hanebně kritizuje recepty. Takže si myslete co chcete. Tzv. komu se to nelíbí ať si pr... políbí. Je to zbytečná práce a nakonec se najde stejně nějakej ...., kterej vždycky dokáže podělat každou radost. Já si to dělala i pro sebe, abych měla seznam svých receptů a mohla rychle juknout na ingredience a nebo si půjčit recept někoho jinýho. Není špatný říct, že to někomu nechutná, ale není potřeba kohokoliv ponižovat. A ať už na tohle reaguje kdo chce, tak odpovídat nemíním!

hroudis: Mě ta náplň taky tekla a v tom receptu se to zrovna nepsalo. Ale na chuť to bylo výborný. Stupeň obtížnosti není zrovna lehký. Takže při krájení z toho nevznikl krásný vzhledný koláček :-)

Lucie: Ahoj Lucko, mlíka dát 300 ml, ale jinak postupovat dle návodu.

Bábovka je chuťově výborná, ale na můj vkus příliš suchá. Rozhodně bych přidala víc oleje. Ale mému ročnímu synovi chutná.

Kriss: Musíš dávat pozor, aby se to nepotrhalo při přenášení. Doporučuji podsypávat cukrem, lepí se to na váleček i desku. Vždy pod to vkládám ruce až po lokty :-) Zbytek ořezáváš nožem a postupně přitiskáváš opatrně na stěny. Na poprvé se mi to nepovedlo do hladka, ale po nesčetně potahování jsem si techniku našla. Uznávám, je to fuška :-) Popřípadě můžeš udělat nějaké ozdobné záložky a je po trápení.

Kriss: Ahoj, děkuji za bod. Formu mám 23cm. Marcipán dělám podle postupu. Přes sítko přesiješ cukr a sušené mléko, pak dodáš ostatní suroviny. Té vody zkus asi 11 kávových lžiček. Když je to moc lepivý, tak dodáš sušené mléko, popřípadě cukr a naopak. Přesívat to musíš, jinak marcipán není hladký, ale jsou tam malinký hrudečky, který jsou vidět. Zkoušela jsem to. Tak snad se povede. Dá se koupit i hotová hmota přes net. Tu jsem dávala na svatební dort a taky to šlo. Je to na www.lilie.cz - potahovací hmota formix mandlová.

Popravdě jsem z toho byla ze začátku trochu vyjukaná, protože jakmile jsem dala do mléka citrónovou šťávu, mlíko se jakoby zdrclo a byly v něm malé žmolky, ale vařením postupně zhoustlo a náplň se pak přecedí přes sítko, takže nakonec je z toho krásně hladký krém a velmi chutný. Mě i manželovi chutnal dokonce i samotný. Prostě jsem se nedivila a dělala vše podle receptu :-)

Popravdě si vůbec nepamatuji, kolik žloutků to bylo, protože jsem to zapomněla počítat. Ale myslím, že 6-8 žloutků určitě a jestli víc, to se bohužel omlouvám. Vzala jsem prostě odměrku a házela do ní žloutky. Ale upozorňuji, že to je na dvě dávky, což jsem taky nevěděla. Není to zrovna šikovně napsaný recept, ale byl tak lákavý, že jsem to prostě chtěla zkusit a jela přesně podle knihy. A ve výsledku se ještě teď olizuju až za ušima :-)

Receptů na tiramisu je tady milion, tak jsem si dovolila přidat fotku, protože používám taky pomazánkové máslo a zakysanou smetanu. Přidám ještě nakrájené jahody, určitě doslazuji cukrem a nahoru strouhám hořkou čokoládu. Manžel by mi to bez cukru nejedl, příjde mu to dost nakyslé. Ale jinak super recept a rozhodně méně tučná varianta :yes: