Dort s krémem z bílé čokolády

Veroly Kuchařka: Veroly

Dorty 39 názorů

Suroviny

Korpus:
6 vajec (bílky zvlášť)
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
150 ml oleje
100 ml horké vody
2 lžíce kakaa
Krém:
300 ml mléka
1 vanilkový pudink
100 g moučkového cukru
1 bílá čokoláda
250 g másla
Ostatní:
marmeláda
banán
jahody
rum (na pokapání korpusu)
Marcipán:
300 g moučkového cukru
150 g sušeného polotučného mléka
1 lžička oleje
1 lžička mandlové tresti
2 lžičky medu
trochu vody (asi 11 lžiček) - na tvarování růží a postaviček stačí míň vody, na potažení je potřeba trochu měkkčí
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. KORPUS: Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a druhou polovinu zašleháme do bílků. Přidáme vanilkový cukr, olej, vodu (v této fázi už beru vařečku s míchám ručně), mouku a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme našlehané bílky. Oddělíme 1/3 těsta a do té dáme kakao. Korpusy světlý a tmavý pečeme zvlášť. Světlý korpus po vychladnutí rozřízneme na dva v půlce.

  2. KRÉM: Z mléka uvaříme pudink dle návodu, jak začne houstnout přidáme rozlámanou bílou čokoládu a mícháme do rozpuštění, pak sundáme ze sporáku a vmícháme větší kousek másla. Necháme vychladnout a občas zamícháme, aby se neutvořil škraloup. Do vychladlého pudinku zašleháme máslo pokojové teploty a cukr.

  3. MARCIPÁN: Vše smícháme dohromady a vytvoříme tvárnou hmotu (jde hůř k sobě, chce to chvilku trpělivostí a hnětení). Cukr a sušené mléko musí být přesypané, jinak jsou ve vyváleném marcipánu vidět hrudky. Hmotu podsypáváme cukrem (přesypaným) a vyválíme. Navineme na váleček a přesuneme na dort, který musí být pomazaný krémem, aby marcipán přilnul k dortu.

  4. Dolů dáme světlý korpus, pokapeme rumem, natřeme marmeládou, dáme jahody a na to krém, potom dáme tmavý korpus, opět pokapeme rumem, potřeme marmeládou, poklademe banány nakrájené na kolečka, dáme krém a nahoru dáme druhý světlý korpus, který potřeme krémem. Potom potřeme krémem i boky dortu, potáhneme marcipánem. Ozdoby lepíme zbylým krémem.

Poznámka

Aby marcipán k dortu přilnul a byl hladký, začněte uhlazovat od vrchu. Přebytečný marcipán postupně odkrajujte nožem a boky z vrchu dolů uhlaďte.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dort s krémem z bílé čokolády

  • Ondřej Legerský Ondřej Legerský(neregistrovaný)

    Dobrý den.
    Omlouvám se, ale jsem v pečení nováček, a nikde v tomto receptu jsem nenašel ani teplotu, ani dobu pečení. Pokud byl tady někdo tak hodný a poradí mi, tak budu velice vděčný :-8

    Odpovědět

  • Veroly Veroly(autorka receptu)

    Lucie: Ahoj Lucko, mlíka dát 300 ml, ale jinak postupovat dle návodu.

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Lucie: Nejsem sice autorem receptu,ale toho mléka bych tam dál určitě 300 ml.:-8

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    ahoj prosim vas,chtela bych se zeptat jak je to stim pudinkem pisete ze mame mit 300ml mleka ale uvarit puding dle navodu a v navodu je 500ml mleka? tak cim se mam ridit?

    Odpovědět

  • Zuzka Zuzka(neregistrovaná)

    nevím, jestli mi tak rychle někdo odpoví (plánuju dort péct už dnes večer), ale chtěla bych se zeptat, na jaký průměr dortové formy je recept určen. děkuji :-)

    Odpovědět

  • marunda marunda

    danika1211: moc hezký dort. Jednoduchý a krásný:yes:

    Odpovědět

  • danika1211 danika1211

    Tak toto je moja uplne prva torta s marcipanom..a musim podotknut ze sa podarila a vsetkym chutila..:) pridavam samozrejme bodik a fotecku...:)

    Odpovědět

  • andrejika andrejika

    Děkuji za úžasný recept, dort jsem pekla vůbec kdy poprvé a zrovna dcerce k 2. narozeninkám :-) povedl se náramně! s dovolením připojuju fotečku:-K Co mně nejvíc potěšilo, že nebyl žádný zádrhel (kromě zdobení) a to jsem začátečnice!

    Odpovědět

  • Helena Platzová Helena Platzová(neregistrovaný)

    V kavárně jsem pila bílou čokoládu ,moc chutnala a podle chuti
    jsem poznala,o jaké složení jde.Abych si byla jistá,vyhledala
    jsem váš dort a zkusila si podle návodu udělat doma jen krém
    Krém jsem uděla řidší a do šálku jsem nahoru nasypala lískové
    oříšky.Hostům chutnala děkuji za inspiraci.vynikající.;-(

    Odpovědět

  • Veroly Veroly(autorka receptu)

    Já dala tabulku bílé milky :-) V receptu jsem údaj opravila, aby to bylo jasné.

    Odpovědět

  • Kik Kik(neregistrovaný)

    Mohu se zeptat kolik té bílé čokolády ? :-)

    Odpovědět

  • Barbora Barbora(neregistrovaná)

    Tak jsem to upekla ale místo marzipanu jsem ho namerhovala tvarohem,ani nevíte jak jsem vám vděčná,všechno se povedlo na výbornou,bez jakýchkoli komplikací!!!Moc moc děkuji výborné,chutnal i tchýni ,a to je důkaz že je opravdu opravdu výborný!!!!chválím a vřele doporučuji:-DDDD:-K:-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Hoppe Hoppe

    už dlouho také dělám krém s čokoládou, má lepší chuť než samotný pudink. :yes:

    Odpovědět

  • Veroly Veroly(autorka receptu)

    Bílky se vmíchávají vždy do těsta nakonec, aby těsto bylo nadýchané. V receptu jsem to upravila, tak snad se dost povede :-)

    Odpovědět

  • bauti46 bauti46(neregistrovaný)

    když mám ušlehat část cukru s bílky a část se žloutky, mám potom tyto dvě směsi smíchat?

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: dort rafaelo s bílou čokoládou bílý dort dort s bílou čokoládou dort s krémem čokoláda na dort bílá čokoláda recept recept na bílou čokoládu bily krem jak udělat bílou čokoládu krém s bílou čokoládou bílé dorty bílá čokoláda krém z bílé.čokolády dortovy krem s bílou cokoladou bílý čokoládový krém čokoláda na zdobení dortů bílý dortový krém krém do dortu s bílou čokoládou bílý čokoládový dort dorty bílé

Zapomněl/a jsem heslo