Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pěnová bábovka

Čerstvé ovoce plné chuti zatím není k dispozici, domácí mražené je dávno spotřebované a vy přemýšlíte, jaký dezert připravit? Možná uvítáte recept na tradiční pěnovou bábovku. Zabere trochu času, ale výsledkem je vláčný voňavý moučník, lehounký jako pírko.

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 50 min

90 min (40 min příprava + 50 min tepelná úprava)

18. 3. 2011 16:13

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 182 kJ / 3 868 kcal
Bílkoviny77,24 g
Tuky157,98 g
Vláknina7,90 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 724 mg
Sůl2,22 g
Sacharidy530,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept z ústřižku z kalendáře asi 12 roků starého.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ivulinka ivulinka

19. 1. 2020 16:42

radous30: dekuji, mam radost:-K

radous30

19. 1. 2020 16:37

bábovka výborná, nadejchaná. jen davám cca o 50g míň cukru. jinak nemá chybu. občas si trošku hraju a nedávám kakao ale třeba barvivo, takže dělám růžně barevné kombinace :-)

Astheart

22. 10. 2017 16:24

Mě tedy maminka vždycky učila napřed rozdělit těsto a do jedné části vmíchat kakao a až pak opatrně přimíchat sníh (taky rozdělený na dvě části). Přece kakao se musí dobře rozmíchat a když už tam máte sníh z bílků, tím mícháním ho rozbijete, takže nechápu, proč tam vlastně tedy je... :)

Sandra

23. 4. 2017 14:32

Jarmila:
Paní Jarmilko. Nechala jsem se ovlivnit Vaším názorem a zkusila bábovku dle Vás. Sníh jsem měla z více bílků( měla jsem uchované) a to vůbec nevadilo. Jinak jsem vše zanechala a bábovka je skutečně měkoučká, úžasná.
Jediné, co mě překvapilo, že byla i hotová již po půl hodině v keramické formě, jiné se mi pečou déle. Ale bylo to příjemné zjištění, že je rychlá a výborná!!!!
Velice Vám děkuji a budu dělat častěji. :yes: :-) Sandra

Acraj Acraj

21. 2. 2016 17:20

Jarmila:To vypadá dobře, cukru akorát, nemám ráda přeslazené moučníky:-p

Jarmila

21. 2. 2016 14:03

Babovka vypada dobre, ale ja uprednostnuji recept bez tuku jenom se slehackou a je vyborna, vlacna, vubec neni sucha..
3 vajicka
120g pr.cukru
270g polohr.mouky
3/4 pr.do peciva
250 ml slehacky na slehani
ja davam min pr.cukru ale pridam vanilkovy, citr.kuru a do casti testa kakao. Vysleham nejdriv slehacku se zloutky a cukrem, vmicham opratrne mouku s pr.do peciva a na stridacku snih z bilku. Polovic testa naleju do vymazane babovkove formy a do dalsi dam kakao podle chuti. Chutna skvele a zustane krasne vlacna.;-)

Veroly

17. 12. 2012 14:27

Bábovka je chuťově výborná, ale na můj vkus příliš suchá. Rozhodně bych přidala víc oleje. Ale mému ročnímu synovi chutná.

ivulinka ivulinka

18. 4. 2011 07:30

Alenko.kyp, děkuji a jsem ráda, že jsi s ní toik spokojená, fotka je parádní.

alena.kyp alena.kyp

17. 4. 2011 19:49

Já už jinou nepeču:-!:-K Po vmíchání sněhu oddělím část hmoty zpět do mísy od bílků a přimíchám kakao a pak vrstvím:-))

jahoda jahoda

23. 3. 2011 22:38

Dle mého názoru je s olejem víc nadýchaná, než s máslem.
Této bych hodně věřila. Důležité je vše pořádně našlehat a sníh jen lehounce vmíchat (sníh opravdu nemíchat zbytečně dlouho, protože vzduchové bublinky musí zůstat v těstě a dlouhým mícháním se vytratí...)

ivulinka ivulinka

23. 3. 2011 22:17

No pokud ji vysušíš v troubě tak bude sušší, nám chutanala.

Lenullka

23. 3. 2011 22:16

Lenullka: takže tahle je sušší ?

Lenullka

23. 3. 2011 21:40

Prosím o radu, chci upéct bábovku , ale nevím jaký bude rozdíl mezi touto či třebou,...
potřebuji vláčnoua nadýchanou

mysulka mysulka

19. 3. 2011 12:08

:-p mňam, ta je:yes::-K

jahoda jahoda

18. 3. 2011 22:02

Lenullka: zkus to vrstvit - t.j. ne najednou nalít světlé a na to celé tmavé, ale dej těsta buď do pytlíků, nebo do odměrek s úzkou nálevkou a těsto postupně liješ ve slabých vrstvách na dno formy -střídáš světlé+tmavé tak, že nejdřív např. světlé a do ní pomalu tmavé. Jde o to, že jak liješ tu další barvu, tak ta spodní se rozlízá/ustupuje a tím vzniká to mramorování.
Nejlépe to jde a také vynikne v kulaté formě,tam se těsto dává lžičkou - viz recept, z tohoto to pochopíš, čím slabší vrstvy, tím hezčí mramorování. Chce to trpělivost, ale je to potom krása:-K
http://www.www.toprecepty.cz/recept/12135-mramorov...

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Petra Burianová

nově v našem eshopu

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bábovka s pudinkovým práškem svetlá bábovka bábovka recept babovka tmavá bábovka bábovka se sněhem bábovka z pudinkovým práškem mramorovaní babovky recept na babovku bábovka jako peříčko bábovky recept bábovka tmavá recepty na bábovku recept na pěnovou bábovku recepty babovky bábovka recepty babovka z pudinku recept na světlou bábovku jak udělat mramorování v bábovce babovka postup

Suroviny: vejce, cukr písek, olej, voda, kůra citronová, pudink vanilkový, mouka polohrubá, prášek do pečiva, kakao, tuk, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Pěnová bábovka

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DY7k