Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moje domácí tlačenka

Rádi byste si vyrobili poctivou domácí tlačenku, ale nevíte jak na to? S naším receptem to zvládne opravdu každý. Žádná éčka ani šizené masové odřezky. Uděláme si pořádnou domácí "tláču", za kterou by se nestyděl ani profesionální řezník.

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 200 min

200 min (200 min příprava)

2. 6. 2012 10:14

Suroviny pro 1

1

cca 12-15

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 164 kJ / 995 kcal
Bílkoviny159,52 g
Tuky29,32 g
Vláknina6,16 g
Cholesterol 1,25 g
Sodík 549 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy22,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Prosím ty, kteří budou mít v plánu psát do komentářů, že tam patří mnohem více koření, smažená nebo povařená cibule nebo česnek:

Ano, někdo ho dává, já ne. Je zbytečné maso překořenit a zničit tak jeho chuť. Stejně tak přidávat do vývarů kořenovou zeleninu (nevaříme polévku )!!! A co se týká cibule a česneku, můžete ji do receptu zařadit, ale tlačenka pak podléhá rychlejší zkáze.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

radekhk radekhk

2. 1. 2023 14:07

No recept vypadá dobře jen ... nedávám vnitřnosti-spousta lidí je nejenže nemusí,ale nakonec je vydloubou zůstanou na talíři,dávám krom masa,jazyku horní lalok a zvlášt si uvařím kůže-raději víc...vždy seberu z hotové tačenky v míse trochu z vrchu na talířek a známou metodou v mrazáku zkusím rosolovatění...syrová cibule a česnek tam patří..po naplnění rukávů je dám do vřelé vody na 70-80 stupňů a nechám cca 30 minut...pak je vyndám a nechám zchladit

wooddy

7. 11. 2017 20:54

PAVOL :
děkuju a určitě dej vědět jak jsi dopadl... případně nějaké foto :-)8-(:-K:-):yes::yes::yes::yes:

PAVOL

14. 10. 2017 18:03

Prave varim podla toho receptu Dufam že bude chutnat Dakujem za recept:-K

miroslav

22. 12. 2016 09:33

k receptu není co dodat, akorát já při kořenění dávám soli tolik, aby tlačenka byla za tepla přesolená, po vychladnutí se sůl rozloží a je to pak akorát. Vnitřnosti do tlačenky nedávám, přidám raději lalok, a o koleno víc.

casino casino

14. 12. 2016 23:38

Cvrček Obecní:
Někteří játra nedávají:-) my dáváme:yes: akorát nemají být převařená.
Rcp se mi zdál OK (postup ad.3:yes:), ale já si vystačím s jedním hrncem (kotlem) a hotové tlačenky ještě nechávám táhnout ve skoro vroucí vodě - glutin se chová lépe (zvláště jde-li tlačenka přes mrazák), než v nevařených tlačenkách.
A stran plnění "nohavic"máte recht: ve dvou se to dělá líp:yes:
Sice se mezi prostým lidem traduje přisprostlé rčení, že jen jedno je člověk schopen udělat sám, ale já dokážu, podobně jako wooddy: plnit i nohavice (samozřejmě tlačenkové) sám:-)

wooddy

14. 12. 2016 22:31

tak netuším kde jste pane Cvrčku vzal že játra nepatří do tlačenky :-) ale to čistě váš boj...také netuším proč by měli býti na plnění dva lidé...vždy si plním sám bez bryndání a padání.8-(:-Q;-)

Cvrček Obecní

14. 12. 2016 22:25

Myslím že do tlačenky vůbec nepatří játra to je úplně jiná chuť, játra se dávají do jitrnic. Přidám dobrý zlepšovák - pořád jsem měl problém s tím plněním do nohavice - musí u toho být 2 lidé někdy mi to spadlo nebo se vyvalilo...Takže tlačenku dávám do plastové láhve od mléka (má široké hrdlo a musí se naplnit úplně po vrch.pak nejsou problémy ani se zavazováním a vzduchovou bublinou. Trochu hůř se to krájí ale celkově je to lepší.

Johana

2. 12. 2015 02:49

Jirko,tak ta tlacenka,ktora na mna kuka z hora,je urcite super,a urcito vyskusam Tvoj recept,aj,ked niektory tvrdia,ze Amerikani toho nejedia,lebo nejadia,ale tiez sa to vsetko aj tuna da zakupit.Uz sa na to vsetko moc tesim.Dakujem za recept.Vopred sa ospravedlnujem vsetkym vazenym osobam,ktore to budu citat,za pravopis,ktory nie je zapricineny mojimi nevedomostami ,ale tak to vlastne je ,ako to je,a nech tak I zostane,Jedna sa o recept,na ktory sa vzdy budem tesit,ak bude s preklepom alebo bez.Prajem Vam vela zdravicka a vela napadov,krasne Vianoce prezite v rodinnom kruhu,a vsetko najlepsie.:-K

vlkoc

18. 2. 2014 11:02

tak mně zaujal ten pán co tu kritizuje ten termín pomlýt co je na tom k nepochopení ? v našich krajích s eti jinak neřekne jinak pán asi má zkušenosti přesn ědle jeho receptu výborná:-D

Ruban

17. 11. 2013 19:27

Já dělám často tlačenku jednoduše, takovou pro chudé. Hlavním cílem je totiž promazat artrotická kolena. Koupím tak asi 6 nožiček (delších) a čtvrt kila nějakých jater, třeba i slepičích, když jsou v akci. Vařím pomaleji napřed nožičky s kořenovou zeleninou, cibulí, pepřem, novým kořením a bobkáčem. Asi po hodině přidám játra a po další sůl. Mám to tak za tři hodky z jedné vody načisto. Vyndám rozpadající se nožičky i zeleninu. Nožičky poctivě oberu, až zbydou jen kůstky, které dám potom psovi. Co jsem obral, to i se zeleninou nakladu do umělohmotných misek (třeba od zmrzliny) jak to je - nekrájím. Potom nechám vývar přejít varem, přitom do něj vhodím asi 5 - 20 stroužků drceného česneku a hrstičku majoránky. Zaleju misky, nechám vychladnout, zavíčkuju a šup do lednice. Protože při konzumaci krájím na plátky, tak nevadí, že jsou tam velké kusy kusy kůží a šlach. Na řezu vytvoří mozaiku. Vydrží víc jak týden a kolena si nestěžují!:-))

spagetka spagetka

22. 9. 2013 08:41

Prosím, bavme se o receptu. Zde se jednalo ne o dyslexii (čtení), ale o dysgrafii(psaní) a recept je dávno v pořádku opraven (rok 2012:-!), tudíž připomínky k psaní jsou neadekvátní. Navíc mohlo jít i o obyčejný překlep.

honauerová

22. 9. 2013 08:19

Blb:přesně tak dislexie je omluvitelná,zde je to o receptech k čemu správně napsaný recept když stojí za h -bačkoru
:-D

venkovskejpepík

29. 10. 2012 14:26

No,nevím,jestli se nevloudila chybička do uvedeného receptu,ale nějak jsem nenašel zmínku o zavaření tlačenky po namíchání surovin s kořením,buď povařit takto namíchanou a potom naplnit obaly,nebo napřed naplnit obaly a následně povařit ve vodě.Bez zavaření se nerozloží koření a nedosáhne se aromatizace celého díla

Blb

24. 6. 2012 09:41

Mentor: Nevím ale tento web je o vaření a ne o pravopise. Já sám jsem dislektik a mám s ní velké problémy. Pán neumí vařit tak prudí že.??? Mel by jste se stydět! Jinak tlačenka vypadá užasně.

Mentor

23. 6. 2012 16:55

Líbí se mi výraz pomlýt - asi proto, že je to v mlýnku. Ale pravopis má nějaká pravidla.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše edice

Zvýhodněné balíčky

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí tlačenka tlačenka domácí domácí tlačenka recept jak se dělá domácí tlačenka recept na domaci tlacenku recept domácí tlačenka tlačenka domácí bez vaření tlačenka domácí recepty koření do tlačenky jak udělat domácí tlačenku vaření tlačenky příprava tlačenky jak se dělá tlačenka recepty domácí tlačenka tlačenka recept dobrá domácí tlačenka zavareni tlacenky příprava domácí tlačenky jak na domaci tlacenku koreni na tlacenku

Suroviny: plec vepřová, játra vepřová, ledvinky vepřové, srdce vepřové, nožička vepřová, koleno vepřové, jazyk vepřový, cibule, česnek, majoránka, pepř, koření nové koření, sůl, bobkový list

TopRecepty.cz

Moje domácí tlačenka

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q6V3