Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mramorový dort s čokoládovým krémem

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

12. 4. 2010 13:43

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota36 287 kJ / 8 673 kcal
Bílkoviny133,52 g
Tuky454,24 g
Vláknina24,50 g
Cholesterol1 782 mg
Sodík1 188 mg
Sůl3,30 g
Sacharidy1 000,41 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Krém se 3 lžícemi cukru se mi zdál málo sladký. Dala jsem asi 5 lžic. Já osobně nemám ráda klasické máslové krémy, ale uznávám, že tehle je prostě výborný. Korpus jsem rozkrojila na 3 pláty a každý z nich jsem pokapala rumem a potřela marmeládou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Lucy81

13. 2. 2021 18:30

dá se použít rovnou potahovací hmotu nebo marcipán (kupované)?

mata3636

28. 7. 2017 07:25

Veronika: áno, celú tortu treba natrieť krémom a tak dať poťahovú hmotu :-K

Veronika

27. 7. 2017 20:51

Dnes se mi podařilo upéct korpus podle Vašeho receptu a už teď vypadá úžasně! :-) Zítra se chystám na krém a vrtá mi hlavou, jestli mám před potažením marcipanem celý dort potírat krémem nebo ne...??? :-O Děkuji za jakoukoliv odpověď. :-)

Kelisova

8. 9. 2016 23:18

ten je nádherný <3:yes: určitě upeču ;-):yes::-K

suzanna

20. 5. 2016 15:17

Tak jsem se odhodlala upect svuj prvni potahovany dort a volba padla na Vas recept. Musim rict, ze se povedl skvele:-) Korpus super, krem super i marcipan v pohode. Ochutnali jsme hned, ale teprve druhy den to byla pecka. Nadherne se rozlezel a chutnal fakt vyborne, snedla jsem tri kousky na posezeni:-!:-!:-! Uz se tesim az bude mit nekdo dalsi narozky a opet upecu:-p
Moc moc dekuji za recept a pridavam fotecky.

Joskob

29. 5. 2015 13:31

:-):yes:

Veroly

15. 11. 2013 13:05

Aja: Dort se dá upéct jak světlý, tak tmavý. Krém vydrží určitě několik dní v ledničce.

Aja

15. 11. 2013 08:58

a taky bych se ráda zeptala zda mohu krém dělat již v neděli a zdobit v pondělí večer, oslavu máme v úterý...jak dlouho vydrží? Děkuji :)

Aja

15. 11. 2013 08:50

Chtěla jsem se zeptat zda se dá korpus upéct i jen jako bílý nebo jen jako hnědý...že by se těsto prostě nalilo do formy a nemramorovalo...? Díky moc:-K

Verča

24. 8. 2013 17:36

upečeno, vyšlo všechno dobře. taky se udělal kopeček-tak jsem ho seřízla. děkuju za inspiraci

MarketO7

22. 5. 2013 17:26

Korpus i krém jsou opravdu vynikající :-)

martina

6. 9. 2012 21:20

muf:právě jsme ho dodělala, nesrazí se to , musím říct ,že je to vynikající krém, jen mně mrzí ,že mi vyšel uplně nízky korpus a to jsem neotvírala troubu celou hodinu ,čekala jsme ,že nabyde když je tam tolik prášku do pečiva ...:-( asi udělám jěště jeden korpus ... jak je to i na obrazku
ale krém je fantázie !!!doporučuji !!

DajaH

8. 6. 2012 09:42

Tohle je výborný dort, znám ho pod názvem "kapaný dort", plní se pařížskou šlehačkou, tj. den předem si svařím 2 šlehačky s 2 tabulkami čokolády, před zdobením vyšlehám, jinak postup stejný. Navrchu potřu taky troškou krému a zdobím čokohoblinama.

Recept proběhl v pořadu Jiřiny Bohdalové a pekl to tam tuším Petr Martinák.

muf

8. 6. 2012 00:24

do teplého pudinku všlehat máslo? Jak to mám udělat aby se mi to nesrazilo? na srážení jsem expert, mně se srazí uplně všechno, a tohle k tomu uplně navádí :-S ;-(:-(

moniii

22. 4. 2012 15:47

já měla kopec jak Sněžku

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: mramorový dort mramorový korpus na dort kapaný dort dort s čokoládovým krémem mramorový dortový korpus mramorový dort recept čokoládový dort s čokoládovým krémem cokoladovy krem do dortu mramorové těsto mramorové těsto na dort mramorový marcipán čokoládový krém na dort vánoční piškotový dort jiřiny bohdalové jak dlouho pect dort dorty s čokoládovým zdobením dort muf jak dlouho dopredu pect dort recept na mramorový dort dort mramorový dort jiřiny bohdalové

Suroviny: vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, mouka hladká, prášek do pečiva, olej, voda, kakao, pudink čokoládový, mléko, čokoláda hořká, máslo, cukr moučkový, cukr moučkový, mléko sušené polotučné, olej, med, tresť mandlová sladká, voda

TopRecepty.cz

Mramorový dort s čokoládovým krémem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NOgD