Mramorový dort s čokoládovým krémem

Veroly Kuchařka: Veroly

Soutěžní recept. Přidejte fotku a vyhrajte.

Dorty 43 názorů

Suroviny

Korpus:
4 vejce
240 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
250 g hladké mouky
1 necelý prášek do pečiva
150 ml oleje
100 ml horké vody
2 lžíce kakaa
Krém:
1 čokoládový pudink
300 ml mléka
100 g hořké čokolády
250 g másla
3 lžíce moučkového cukru
Marcipán:
300 g moučkového cukru
150 g sušeného polotučného mléka
1 lžička oleje
2 lžičky medu
1 lžička mandlové tresti
trochu vody
Recept si zatím oblíbilo 49 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Bílky ušleháme s polovinou cukru zvlášť.

  2. Zbylý cukr + vanilkový cukr přidáme ke žloutkům a společně šleháme, dokud hmota nezesvětlá.

  3. Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání přiléváme olej a vodu. Potom přimícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh.

  4. Třetinu těsta přelijeme do jiné mísy a obarvíme kakaem.

  5. Formu vymažeme a vysypeme moukou, střídavě dáváme 1 lžící kakaového těsta a 2 lžíce světlého těsta (těsto lžící vléváme stále na prostředek přes sebe do vypotřebování obou těst, do stran se rozlévá samo).

  6. Vložíme do trouby na 180 stupňů a pečeme asi hodinu (je potřeba zkoušet špejlí, jestli se těsto lepí).

  7. Krém: z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, ještě, než pudink sundáme z plotny, přidáme nalámanou čokoládu a necháme rozpustit, pak všleháme asi 50g másla.

  8. Necháme za občasného míchání vychladnout.

  9. Pak zašleháme postupně zbytek másla a podle chuti dosladíme.

Poznámka

Krém se 3 lžícemi cukru se mi zdál málo sladký. Dala jsem asi 5 lžic. Já osobně nemám ráda klasické máslové krémy, ale uznávám, že tehle je prostě výborný. Korpus jsem rozkrojila na 3 pláty a každý z nich jsem pokapala rumem a potřela marmeládou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 76 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mramorový dort s čokoládovým krémem

  • mata3636 mata3636

    Veronika: áno, celú tortu treba natrieť krémom a tak dať poťahovú hmotu :-K

    Odpovědět

  • Veronika Veronika(neregistrovaná)

    Dnes se mi podařilo upéct korpus podle Vašeho receptu a už teď vypadá úžasně! :-) Zítra se chystám na krém a vrtá mi hlavou, jestli mám před potažením marcipanem celý dort potírat krémem nebo ne...??? :-O Děkuji za jakoukoliv odpověď. :-)

    Odpovědět

  • Kelisova Kelisova

    ten je nádherný <3:yes: určitě upeču ;-):yes::-K

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Tak jsem se odhodlala upect svuj prvni potahovany dort a volba padla na Vas recept. Musim rict, ze se povedl skvele:-) Korpus super, krem super i marcipan v pohode. Ochutnali jsme hned, ale teprve druhy den to byla pecka. Nadherne se rozlezel a chutnal fakt vyborne, snedla jsem tri kousky na posezeni:-!:-!:-! Uz se tesim az bude mit nekdo dalsi narozky a opet upecu:-p
    Moc moc dekuji za recept a pridavam fotecky.

    Odpovědět

  • Joskob Joskob

  • Veroly Veroly(autorka receptu)

    Aja: Dort se dá upéct jak světlý, tak tmavý. Krém vydrží určitě několik dní v ledničce.

    Odpovědět

  • Aja Aja(neregistrovaná)

    a taky bych se ráda zeptala zda mohu krém dělat již v neděli a zdobit v pondělí večer, oslavu máme v úterý...jak dlouho vydrží? Děkuji :)

    Odpovědět

  • Aja Aja(neregistrovaná)

    Chtěla jsem se zeptat zda se dá korpus upéct i jen jako bílý nebo jen jako hnědý...že by se těsto prostě nalilo do formy a nemramorovalo...? Díky moc:-K

    Odpovědět

  • Verča Verča(neregistrovaná)

    upečeno, vyšlo všechno dobře. taky se udělal kopeček-tak jsem ho seřízla. děkuju za inspiraci

    Odpovědět

  • MarketO7 MarketO7

    Korpus i krém jsou opravdu vynikající :-)

    Odpovědět

  • martina martina(neregistrovaná)

    muf:právě jsme ho dodělala, nesrazí se to , musím říct ,že je to vynikající krém, jen mně mrzí ,že mi vyšel uplně nízky korpus a to jsem neotvírala troubu celou hodinu ,čekala jsme ,že nabyde když je tam tolik prášku do pečiva ...:-( asi udělám jěště jeden korpus ... jak je to i na obrazku
    ale krém je fantázie !!!doporučuji !!

    Odpovědět

  • DajaH DajaH

    Tohle je výborný dort, znám ho pod názvem "kapaný dort", plní se pařížskou šlehačkou, tj. den předem si svařím 2 šlehačky s 2 tabulkami čokolády, před zdobením vyšlehám, jinak postup stejný. Navrchu potřu taky troškou krému a zdobím čokohoblinama.

    Recept proběhl v pořadu Jiřiny Bohdalové a pekl to tam tuším Petr Martinák.

    Odpovědět

  • muf muf(neregistrovaný)

    do teplého pudinku všlehat máslo? Jak to mám udělat aby se mi to nesrazilo? na srážení jsem expert, mně se srazí uplně všechno, a tohle k tomu uplně navádí :-S ;-(:-(

    Odpovědět

  • moniii moniii

    já měla kopec jak Sněžku

    Odpovědět

  • Kriss Kriss

    Tak dort byl bezkonkurenční, krém do něj opravdu výborný, jak už tady některé z vás psaly.:-) Jenom mě zklamalo, že jsem měla tvar kopečku, nikoliv zarovnaný jako ve většině případů, ale i tak byl skvělý.:-K Teď už ho budu péct každému členovi v rodině k výjimečné příležitosti.:-))

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: mramorový dort mramorový korpus na dort kapaný dort dort s čokoládovým krémem mramorový dortový korpus mramorový dort recept čokoládový dort s čokoládovým krémem cokoladovy krem do dortu mramorové těsto mramorový marcipán mramorové těsto na dort čokoládový krém na dort vánoční piškotový dort jiřiny bohdalové jak dlouho pect dort dorty s čokoládovým zdobením dort muf jak dlouho dopredu pect dort recept na mramorový dort dort mramorový dort jiřiny bohdalové

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít