Výpečky
S příchodem podzimu dáváme pomalu vale všem salátům i studeným jídlům. Zima si zkrátka žádá poctivá teplá jídla. Vepřové výpečky s bramborovým knedlíkem by sice neměly být na talíři každý den, ale čas od času to určitě neuškodí. Doplnili jsme je zelím, ale můžete zkusit i špenát.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 251 kJ / 60 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,76 g |
Tuky | 0,23 g |
Vláknina | 0,77 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Do cibulky jsem přidala 2 lžičky krystalového cukru, aby zkaramelizovala. Pokud se dává jako ozdoba nahoru na zelí nebo knedlíky, může se opéct více do hněda.
Vepřo-knedlo-zelo je klasika, ale přesto se dělím o tu moji.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 10. 2020 10:57
Vypadají krásně a k nakousnutí!
Ať si říká kdo chce co chce. Já také vařím jen z liboveho! Mám doma dvě malé děti a mlsneho chlapa co by tučné do pusy nedali a já také ne! Zlé komentáře si nechte od cesty pro někoho kdo je na to zvědavej má úcta. Největší hejty dávají ti co "vaří" doma polotovary!


30. 12. 2017 10:56
Proč grilovací koření???

11. 7. 2017 12:18
casino: už to tak asi bude,plete si to více lidí a nejen my na Topreceptech
http://www.rodicka.cz/vypecky-z-veproveho-masa/

http://www.rodicka.cz/vypecky-z-veproveho-masa/
7. 7. 2017 11:39
Jirka:




Anna Kocikova:
No, patrně si pletete (a podle vašeho komentáře nejen vy
VÝPEČKY s VRABCEM




Anna Kocikova:
No, patrně si pletete (a podle vašeho komentáře nejen vy


6. 7. 2017 15:45
No promiťe, ale dělat vejpečky z kotlety je zločin! Nejlepší jsou z bůčku, nebo alespoň z krkovice.
13. 2. 2017 15:02
Výpečky jsem dělala poprvé v životě a moc nám s manželem chutnaly podle tohoto receptíku. Místo kotlety jsem použila kýtu. Jeden den jsme měli se špenátem a bramborovým knedlíkem a druhý den pak s houskovým knedlíkem a bílým kysaným zelím. Moc dobré
, bodík a fotečka.

3. 2. 2017 10:45
Vynikající
. Máme je rádi i z bůčku nebo krkovice, ale tohle bylo fakt super
. Přidávám foto (se špenátem a bramborovým knedlíkem mám nejraději
).



23. 1. 2017 16:16
Jak říká nejen Pohlreich - S pravdou je to jako s dírou do pr.ele - každej má tu svoji.
Já děkuji za novou inspiraci s kořením, papriku i grilovací vyzkouším, já zrovna tohle dělám s kmínem, česnekem a cibulí tak aspon ozvláštním. Pečené kousky z pečeně na různé způsoby máme rádi, doma nesnášíme žvejkačku a mastné kolo na vršku omáčky, tak dělám z libového, no a co? Já zase tohle maso nepeču, ale dusím na plotně
ve vlastní štávě třeba dvě hodky, dokud se masíčko nerozpadá - a jak se i tchýně s tchánem oblizovali.. každej má rád něco jiného. Já sem nechodím kritizovat, chodím se sem inspirovat a zkoušet nové nápady.

Já děkuji za novou inspiraci s kořením, papriku i grilovací vyzkouším, já zrovna tohle dělám s kmínem, česnekem a cibulí tak aspon ozvláštním. Pečené kousky z pečeně na různé způsoby máme rádi, doma nesnášíme žvejkačku a mastné kolo na vršku omáčky, tak dělám z libového, no a co? Já zase tohle maso nepeču, ale dusím na plotně


7. 1. 2015 18:11
Veroly,Tvůj recept se mi líbí
Dělávám podobně z pleckahttp://www.toprecepty.cz/recept/29938-pikantni-ple...
Dnes jsem pekla opět z vepřové plece,ale koření jsem použila přesně podle Tebe
Pochutnali jsme si,děkuji
+22
Přidávám i foto
casino:Někdy dělávám"výpečky i z kuřecího,nebo krůtího masa,tak proč ne z libové kotlety
Co se týká názvu,tak si myslím,že každý kuchař,nebo kuchařinka si své jídlo může pojmenovat podle sebe.Nevidím na tom nic špatného.
A když si v Daskabátě kousek za Olomoucí v restauraci"U Matesa" v pátek vyberete výpečky a v neděli moravského brabce,tak máte pořád jedno a to samé
ale chuťově stále báječné

Dělávám podobně z pleckahttp://www.toprecepty.cz/recept/29938-pikantni-ple...
Dnes jsem pekla opět z vepřové plece,ale koření jsem použila přesně podle Tebe




casino:Někdy dělávám"výpečky i z kuřecího,nebo krůtího masa,tak proč ne z libové kotlety

Co se týká názvu,tak si myslím,že každý kuchař,nebo kuchařinka si své jídlo může pojmenovat podle sebe.Nevidím na tom nic špatného.
A když si v Daskabátě kousek za Olomoucí v restauraci"U Matesa" v pátek vyberete výpečky a v neděli moravského brabce,tak máte pořád jedno a to samé


30. 12. 2014 12:06
"Vepřová pečeně nakrájená na kostičky"
pazderka83:
...a opravdu to děláte z kotlety?
pazderka83:
...a opravdu to děláte z kotlety?
30. 12. 2014 11:22
Dnes zkusim Vase vypecky, vypadaji slibne,uz se na ne tesim
Co se tyce receptu,tak mate pravdu, jakmile sem clovek vlozi svuj recept a nepatri mezi ty "vyvolene", tak ho kazdy akorad hani. Smutne... Take sem radeji nic nevkladam


11. 5. 2014 11:02
to se to pomlouvá když nikdo z vás sem recept nepřidá
23. 1. 2014 13:22
Pavlina: Knedlík z penny znáš asi velmi dobře. Já bohužel ne. Ale co na to reaguješ, když bys to nejedla. Jak už jsem psala k jinýmu receptu, sem bych nedala žádnej recept snad už tak dva roky. Půjčuju si recepty ráda, ale bohužel, když jsem recept přidala, tak se vždycky našel nějakej rejpal, co musel napsat něco nechutnýho. Vždy se dá říct kritika i tak, aby nikoho neurazila. Knedlík z penny? Proč? Co na něm máš? Je tak skvělej, že děláš reklamu?
A k těm výpečkům. Jsou zrovna vytažený z lednice a neohřátý, takže vypadají poněkud ztuhle. Tohle maso není vhodný na výpečky, je sušší samo o sobě. Mě by doma tučný maso bohužel nikdo nejedl. Asi proto MOJE KLASIKA!!!!! Takže sem už recepty nikdy!!! Moje chyba, ale co už. Víc se nemám co vyjadřovat. Ať si každej vaří co chce a z čeho chce.
A k těm výpečkům. Jsou zrovna vytažený z lednice a neohřátý, takže vypadají poněkud ztuhle. Tohle maso není vhodný na výpečky, je sušší samo o sobě. Mě by doma tučný maso bohužel nikdo nejedl. Asi proto MOJE KLASIKA!!!!! Takže sem už recepty nikdy!!! Moje chyba, ale co už. Víc se nemám co vyjadřovat. Ať si každej vaří co chce a z čeho chce.
22. 1. 2014 19:11
casino: No já nevím,ale myslím si ,žei kysané zelí by se snad dalo připravit i lépe.
K výpečkum nemám komentář.

22. 1. 2014 16:57
Pavlina: máte pravdu
Myslím, že té výchozí suroviny je na výpečky škoda
Veroly: nikdo vás neponížil víc než vy sama sebe když píšete " komu se to nelíbí ať si pr... políbí."

Myslím, že té výchozí suroviny je na výpečky škoda

Veroly: nikdo vás neponížil víc než vy sama sebe když píšete " komu se to nelíbí ať si pr... políbí."
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Jablečné poháry
Přidáno před 2 hodinami

Hořčicové máslo na chlebíčky
Přidáno před 9 hodinami

Mušličky plněné džemem a šlehačkovým krémem
Přidáno před 14 hodinami

Jednohubky se sýrem a fíky
Přidáno před 14 hodinami

Jablečné řezy s čokoládou a švestkami
Přidáno 29. 9. 2023 19:12

Krémová kedlubnová polévka se sýrem
Přidáno 29. 9. 2023 17:52
Právě bylo uvařeno:

Fofr bublanina
uvařil/a Beruna
před 1 hodinou

Smažená kuřecí kapsa se šunkou a sýrem - Cordon Bleu
uvařil/a Merylas
před 1 hodinou

Šunkové lívanečky
uvařil/a Jan Nemec
před 4 hodinami

Zasmažená pórková polévka
uvařil/a Maggie7
před 4 hodinami

Čokoládovo-banánové muffiny
uvařil/a Zu.bart
před 5 hodinami

Kuřecí vývar
uvařil/a Theodor
před 6 hodinami

Jablková nutela
uvařil/a Leiinka
před 6 hodinami

Perníkové řezy
uvařil/a Panova
před 7 hodinami

Bramborovo - cibulový salát
uvařil/a Nomad
před 7 hodinami

Drobenkový koláč
uvařil/a Martasss
před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: výpečky výpečky se zelím veprove vypecky se zelím výpečky z vepřového masa výpečky recept vepřové výpečky výpečky z bůčku recept na výpečky vepřové výpečky dle pohlreicha výpečky z vepřového masa se zelim recept na vepřové výpečky se zelím vepřové výpečky recept vepřové výpečky knedlo zelo vepřo knedlo zelo výpeček vepřové výpečky s bramborovým knedlíkem vípečky recept výpečky výpečky z vepřové pečeně výpečky z krkovice vepřové výpečky se zelím recept
Suroviny: pečeně vepřová, sůl, pepř, paprika sušená sladká, koření grilovací, zelí kysané, kmín celý, mouka hrubá, cukr, cibule, olej
Výpečky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/27gN
41 názorů