Asi jsem málo rozvařila třešně, měla jsem je dost velké a zůstaly poměrně vcelku, takže se to velmi špatně krájí, ale hlavně určitě to chce promazat a proložit i vrstvou tvarohu nebo podobně, možná by to bylo lepší než to dávat pak zvlášť na každou porci. Ale tato vrstva tam určitě chuťově chybí.
Petra: Po roce je asi odpověď už pasé , ale možná pro ostatní: pozor, nesplést s konvalikami, ty jsou strašně hořké a hlavně jedovaté! Píšu to proto, že se mi to v začátcích jednou stalo, mají velice podobné listy a neznalým se to může lehce stát. Tak pokud chutná list hořce, vyhodit.
Buchta výborná, jen mi to přišlo takové ''chudé'' , tak jsem nahoru dala smíchanou zakysanou smetanu s pomazánkovým máslem a třtinovým cukrem a vážně to nemá chybu.
Tak to se mi ještě nestalo. Korpus mi při pečení v troubě div neutekl z formy, jak naběhl , ale po upečení totálně spadl a je to placka. Upozorňuju, že jsem dělala všechno dle receptu a nechala vychladnout v zavřené troubě, takže jsem na něj ani nešáhla. Evidentně jsem něco udělala špatně, ale nemám tušení co.
Před chvílí jsem dopekla, je opravdu moc dobrý a voňavý po másle. Jen jsem ovoce nepoložila na těsto, ale do tvarohové náplně jsem ho rozmixovala, viděla jsem to u tety v Německu a přišlo mi to takové zajímavé.
Upekla jsem buchtu bez ovoce, myslela jsem, že puding bude stačit, ale není to ono, je docela taková nic moc. Takže pro ty, kteří by měli stejný nápad - určitě tam nějaké to ovoce dejte!
Tak jsem dnes vyzkoušela a měla jsem také řídké těsto, přitom vajíčka jsem měla docela malá... No nevadí, nahňácala jsem to přímo na plechu do tvaru jakoby-válečků , takže nejsou tak úhledné, jako na fotkách, ale chuťově výborné a vypadají aspoň zajímavě.
Aknel: Mačingová dieta je o detoxikaci organismu, první týden je hlavně o ovoci a zelenině, což je pro nás nejpřirozenější potrava - odedávna, tak nechápu, proč byste po dni a půl měla mít zničený žaludek?? Si šáhněte do svědomí, váš žaludek nemá určitě na svědomí trošku červené řepy, ale váš dosavadní živnotní styl a stravovací návyky.
Jinak, celerové hranolky nejsou špatné, ale dělala jsem je vždy na pánvi, takže byly docela mastné, příště zkusím v té troubě.
Jinak, celerové hranolky nejsou špatné, ale dělala jsem je vždy na pánvi, takže byly docela mastné, příště zkusím v té troubě.