Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele winklerka

Asi jsem málo rozvařila třešně, měla jsem je dost velké a zůstaly poměrně vcelku, takže se to velmi špatně krájí, ale hlavně určitě to chce promazat a proložit i vrstvou tvarohu nebo podobně, možná by to bylo lepší než to dávat pak zvlášť na každou porci. Ale tato vrstva tam určitě chuťově chybí.

Petra: Po roce je asi odpověď už pasé ;-), ale možná pro ostatní: pozor, nesplést s konvalikami, ty jsou strašně hořké a hlavně jedovaté! Píšu to proto, že se mi to v začátcích jednou stalo, mají velice podobné listy a neznalým se to může lehce stát. Tak pokud chutná list hořce, vyhodit. :-)

Koláč výborný, jen se mi někam během pečení ztratila drobenka... :-D Mák jsem použila nemletý, chutná mi to tak víc, zkuste to. :-)

Super! Udělala jsem přesně podle receptu, jen jsem tedy dala cukr moučka, krásně to ztuhlo a chuť jako originál. :-)

Buchta výborná, jen mi to přišlo takové ''chudé'' ;-), tak jsem nahoru dala smíchanou zakysanou smetanu s pomazánkovým máslem a třtinovým cukrem a vážně to nemá chybu. :-)

Tak to se mi ještě nestalo. Korpus mi při pečení v troubě div neutekl z formy, jak naběhl :-D, ale po upečení totálně spadl a je to placka. :-( Upozorňuju, že jsem dělala všechno dle receptu a nechala vychladnout v zavřené troubě, takže jsem na něj ani nešáhla. Evidentně jsem něco udělala špatně, ale nemám tušení co. ;-(

Před chvílí jsem dopekla, je opravdu moc dobrý a voňavý po másle. :-) Jen jsem ovoce nepoložila na těsto, ale do tvarohové náplně jsem ho rozmixovala, viděla jsem to u tety v Německu a přišlo mi to takové zajímavé. :-)

Upekla jsem buchtu bez ovoce, myslela jsem, že puding bude stačit, ale není to ono, je docela taková nic moc. Takže pro ty, kteří by měli stejný nápad - určitě tam nějaké to ovoce dejte! :-)

Tak jsem dnes vyzkoušela a měla jsem také řídké těsto, přitom vajíčka jsem měla docela malá... No nevadí, nahňácala jsem to přímo na plechu do tvaru jakoby-válečků :-D, takže nejsou tak úhledné, jako na fotkách, ale chuťově výborné a vypadají aspoň zajímavě. ;-)

Aknel: Mačingová dieta je o detoxikaci organismu, první týden je hlavně o ovoci a zelenině, což je pro nás nejpřirozenější potrava - odedávna, tak nechápu, proč byste po dni a půl měla mít zničený žaludek?? Si šáhněte do svědomí, váš žaludek nemá určitě na svědomí trošku červené řepy, ale váš dosavadní živnotní styl a stravovací návyky. :-((
Jinak, celerové hranolky nejsou špatné, ale dělala jsem je vždy na pánvi, takže byly docela mastné, příště zkusím v té troubě.