Červenořepná buchta s chutí jahody

sardinka Kuchařka: sardinka

střední plech Moučníky , Bábovky, Ostatní 8 názorů

Suroviny

300g syrové červené řepy (1 malá nebo půlka větší)
3 vejce
1 hrnek (=250ml) polohrubé mouky
1 hrnek krystalového cukru
1/2 hrnku oleje
1 sáček jahodového pudinkového prášku
1 lžíce jahodové marmelády
1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva
2 lžičky kakaa
špetka soli
tuk
strouhanka na vymazání a vysypání plechu
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Celá vajíčka řádně vyšleháme s cukrem a špetkou soli, poté zašleháme olej a marmeládu.

  2. Řepu škrabkou oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a přidáme k vyšlehané hmotě. Vařečkou promícháme.

  3. Mouku smícháme s pudinkovým práškem a práškem do pečiva a vmícháme do těstíčka.

  4. Plech si prsty vytřeme tukem a vysypeme strouhankou. Vlijeme do něj 2/3 těsta, poslední třetinu obarvíme kakaem a pocákáme jí světlé těsto.

  5. Vložíme do vyhřáté trouby na 175°C a pečeme přibližně 35 minut. Zkoušíme špejlí, zda už se na ni těsto nelepí.

Poznámka

Inspirovala jsem se receptem zde http://www.toprecepty.cz/recept/27741-kolac-z-cerv...

akorát jsem měla nutkání onu sytě červenou barvu přiřadit k nějaké typické chuti, tak jsem zvolila jahodu.

Chuť řepy byla nepatrná, buchta mi moc chutnala.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 32 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Červenořepná buchta s chutí jahody

  • winklerka winklerka

    Buchta výborná, jen mi to přišlo takové ''chudé'' ;-), tak jsem nahoru dala smíchanou zakysanou smetanu s pomazánkovým máslem a třtinovým cukrem a vážně to nemá chybu. :-)

    Odpovědět

  • Inatorek Inatorek

    Včera upečeno. Je úžasný, vláčný, nečekala jsem , že bude tak moc dobrý, jen místo jahodového pudinku jsem dala pudink vanilkový, uloženo mezi moje top recepty, :yes::yes::yes::yes::-p:-8

    Odpovědět

  • Jarda Jarda(neregistrovaná)

    Vypadá to dobře, ale mimo sezónu se jahody schánějí špatně.Kompotované jahody s obsahem E124 prý u dětí způsobují hyperaktivitu, takže už je nekupuju. Bez E124 jsem v obchodě ještě neviděl. Pokud víte, please napište kde. A co se týká mražených tak podle odkazu níže (zdroj duchna.cz) nevím nevím... Asi počkám na 12 měsíčků...www.duchna.cz

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    tohle peče moje ségra a je to ukrutánské dobrotisko:yes::yes::-K:-p:-p

    Odpovědět

  • Tanicka Tanicka

    Recept se mi líbí, o řepě do koláče jsem už slyšela, ale zatím nebyla odvaha to zkusit - popravdě samotnou ji moc nemusím. Ale tohle vypadá dobře :yes:

    Odpovědět

  • JaneeS JaneeS

    Hledím jako puk :-O Když jsou velice chutné moučníky z cukety tak proč ne z řepy... :yes:

    Odpovědět

  • mischelinka mischelinka

    Zajímavé:-O:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Líbíí!!:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: buchta z červené řepy syrové buchta z jahod buchta s jahody buchta s červenou řepou brownies z červené řepy buchty z jahod buchta s řepou brownies z červené řepy s tvarohem koláč ze syrové červené řepy buchty s jahody buchta s jahod buchta ze syrové červené řepy buchta s jahodami australská buchta recept buchta s jahody bucta z červené řepy buchty s jahod buchta jahody červená řepa-buchta červena řepa jarda

Zapomněl/a jsem heslo