Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Olejový korpus na dort

Ozdobou každé oslavy je rozhodně dort. Vsaďte na osvědčený piškotový korpus, který se vám vždy povede. Díky oleji bude i dostatečně vláčný. Recept může působit složitě, ale ve skutečnosti je pouze detailně popsaný, aby ho zvládl i začátečník.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

7. 1. 2011 19:24

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 481 kJ / 2 983 kcal
Bílkoviny54,72 g
Tuky142,24 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 642 mg
Sůl2,76 g
Sacharidy368,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Když jsem začínala s dorty, řešila jsem korpus, který by nebyl piškotový (připadají mi příliš suché a dusivé), ale obsahoval olej a postupně jsem se dopracovala k tomuto poměru surovin. Možná se bude někomu hodit :)

Průměr formy je 24 cm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jsob01

23. 12. 2020 16:15

Nejlepší dortový korpus. Jiný už nedělám. Dělám často do malé formy jen z poloviční dávky. A kombinuji s ovocem a krémem ze zakysané smetany. Milujeme to <3

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

10. 11. 2020 14:31

isindy: Tento recept není jenom výborný, ale úplně blbuvzdorný ! Cokoliv se vám nezdaří u přípravy, na to se vybodněte, dejte do formy, upečte a uvidíte! Mě se totálně rozpadl sníh, vždycky dávám do šlehání cukr, dnes jsem zapomněla, ze sněhu zbylo pár vloček a vodička, dále jsem zapoměla kolik jsem dala lžic oleje a vody,/ vyrušila mě polovička s nějakým nesmyslem/ pak jsem 5 minut přemýšlela, že to vyhodím a udělám znovu....;-( Patlála - matlála , dala jsem to do formy , jen z hecu, zuřivě vhodila do trouby, že to vyhodím až potom! :-// A vono se z toho upekl krásný korpus! :-K No, totok ! ;-)

Frantiska Frantiska

4. 10. 2020 14:22

konečně jsem se dostala k tomu ho vyzkoušet. Chuťově mi prijde skvělý :) po přečteni komentařů jsem chvilku váhala jestli ho mam pect v jedne nobo ve dvou formach. Mam prumer 20cm, nakonec jsem ho pekla v jedné. Vyskočil neuvěřitelně překonal veškeré moje očekávání, klidne jsem ho mohla pect ve dvou formách. a po upečení nespadnul. Přesně jsem dodržela recept a šlahala v robotu a kazdou lzici vody i oleje poradne zašlehala a snih vmichala take podle navodu a velmi opatrně.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 9. 2020 13:02

Kvalita!:yes: Super recept. Bez chybyčky. :yes: Už se chladí . Pro Isindy : Tentokrát jsem překlápěla a vmíchala sníh dle receptu. ;-) Vajíčka jsem měla jen z obchodu. Teď v půl sedmé jsem nakrojila dortík!:-O No, ale ten dlouho nevydrží!<3<3<3

sapim sapim

4. 4. 2020 13:55

Za mě nejlepší korpus! :-8 Zkoušela jsem i jiný korpusy na dorty, ale tenhle je prostě :yes: , sice mi nikdy nevyběhne úplně vysoko, většinou peču 2 korpusy na dort, ale nedá se chuťově srovnat s jinýma.

janatka janatka

24. 11. 2019 23:36

Vždy sáhnu po tomto receptu na dortík a pokaždé se povede.:-K

bebeoli

10. 2. 2019 12:22

Skvělý recept. Dceři (13 let)se povedl upéct a to byl její první korpus na dort, který pekla. :-):-)

Marienkka

21. 9. 2018 09:20

Tak právě peču...jsem zvědavá...foto přidám...:yes::-)

veru.hol

20. 6. 2018 08:18

Naprosto luxusni, prvni klasicky korpus ktery pri peceni zustal pekne rovny, zadne boule uprostred. Na chut super, nic sucheho :yes:

Šárka

24. 5. 2017 10:19

Tak jsem těsto dala do trouby a už teď vypadá luxusně, budu dělat i kakovou variantu na proložení potahovaného dortu.
Myslím, že receptík je báječnej :-). Foto vložím až bude hotovo :-).
Pohodové pečení! :yes::yes:

Eva

19. 5. 2017 10:09

Vypadá opravdu moc dobře. Jdu do něj :-) Jen potřebuji udělat korpus na plech, myslíte že mám udělat dvě dávky a nebo to nabude? :-)

isindy isindy

6. 3. 2017 16:13

Elena : je na výšku formy - prokrojit lze 1-2x

Elena

6. 3. 2017 15:59

isindy: mohla bych se prosím zeptat....jak vysoký je korpus?

lena

2. 3. 2017 12:53

tento korpus peču již léta a je to pravda je nejlepší. Zkoušela jsem i jiné a vždy jsem se vrátila k tomuto. Do dortové formy o průměru 25 cm a lze 2x proříznout.je výborný

Nela

21. 2. 2017 17:42

jak tady čtu ty komentáře mám chuť to jít hned vyzkoušet :yes::-8;-)

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: korpus na dort dortovy korpus nejlepší recept na dortový korpus recepty na korpusy dortové vysoké korpus na dorty recepty nejlepší korpus na dort olejový piškot korpus na dort recept nejlepší dortový korpus recepty na nejlepší dortové korpusy dort korpus světlý korpus na dort nejlepší korpusy na dorty dortove korpusy korpus na dort s olejem kakaový olejový korpus na dort dortový korpus s olejem těsto na dort korpus dort recept na dortový korpus

Suroviny: mouka polohrubá, cukr písek, vejce, prášek do pečiva, olej, voda, sůl

TopRecepty.cz

Olejový korpus na dort

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N8nD