Nutriční hodnoty (Makaróny se žampióny a bylinkovo-sýrovou omáčkou)
Celý recept
Energie | 13 187 kJ / 3 152 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,22 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 38,78 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 61,44 g |
Tuky | 129,80 g |
– nasycené | 62,26 g |
– nenasycené | 52,57 g |
–– mononenasycené | 43,81 g |
–– polynenasycené | 8,77 g |
––– omega 3 | 1,61 g |
Vláknina | 17,57 g |
Cholesterol | 474 mg |
Sodík | 892 mg |
Sůl | 2,23 g |
Sacharidy | 388,05 g |
– cukry | 21,72 g |
––– laktóza | 11,30 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g makarónů | Těstoviny pšeničné | 500 g |
300 300 g žampiónů nakrájených na větší kousky | Žampion čerstvý | |
2 lžíce 2 lžíce arašídového oleje | Olej podzemnicový | 30 ml |
3 stroužky 3 stroužky nastrouhaného česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
8 8 sušených rajčat v oleji nakrájených na plátky | Rajčata červená sušená v oleji | |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
nasekaná čerstvá bazalka | Bazalka čerstvá | |
150 g 150 g ricotty | Ricotta | 150 g |
1 1 vaječný žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
1,5 dcl 1,5 dcl smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 150 ml |
4 lžíce 4 lžíce strouhaného parmazánu | Parmezán | 60 g |
1 lžička 1 lžička najemno nasekané čerstvé pažitky | Pažitka čerstvá | 5 g |
1 lžička 1 lžička nasekané čerstvé zelené petrželky | Petržel nať čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
hrubě mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý |