Nutriční hodnoty (Boršč z Jeseníku)
Celý recept
12 porcí
Energie | 8 669 kJ / 2 072 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 396,93 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 381,10 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,83 g |
Tuky | 23,85 g |
– nasycené | 9,84 g |
– nenasycené | 11,36 g |
–– mononenasycené | 9,14 g |
–– polynenasycené | 2,22 g |
––– omega 3 | 0,53 g |
Vláknina | 23,75 g |
Cholesterol | 805 mg |
Sodík | 956 mg |
Sůl | 1,78 g |
Sacharidy | 55,50 g |
– cukry | 36,25 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5 kg 1,5 kg hovězího masa | Hovězí kýta | 1500 g |
3 3 morkové kosti | Kost hovězí | |
1 1 klobása čabajského typu | Klobása | |
200 g 200 g uzených krůtích prsou | Krůta prsa bez kůže | 200 g |
kořenová zelenina (jako na svíčkovou) | Mrkev čerstvá | |
1/4 hlávky 1/4 hlávky modrého zelí | Zelí bílé čerstvé | 750 g |
1 1 červená řepa | Červená řepa čerstvá | |
1 sklenice 1 sklenice šťávy z červené řepy | Šťáva z červené řepy | |
1 konzerva 1 konzerva loupaných rajčat | Dužina červeného rajčete čerstvá | 425 g |
1 konzerva 1 konzerva sterilovaných červených fazolí | Fazole červená ledvina sterilované | |
sádlo | Sádlo vepřové | |
sladká paprika mletá | Paprika červená sušená | |
nové koření | Nové koření | |
bobkový list | Bobkový list sušený | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
ocet | Ocet lihový | |
zakyslá smetana na servírování | Smetana kravská sladká 12% |