Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Boršč z Jeseníku)

Celý recept

12 porcí

Energie8 669 kJ / 2 072 kcal
Bílkoviny396,93 g
– z toho živočišné bílkoviny381,10 g
– z toho rostlinné bílkoviny15,83 g
Tuky23,85 g
– nasycené9,84 g
– nenasycené11,36 g
–– mononenasycené9,14 g
–– polynenasycené2,22 g
––– omega 30,53 g
Vláknina23,75 g
Cholesterol 805 mg
Sodík 956 mg
Sůl1,78 g
Sacharidy55,50 g
– cukry36,25 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1,5 kg 1,5 kg hovězího masa Hovězí kýta 1500 g
3 3 morkové kosti Kost hovězí
1 1 klobása čabajského typu Klobása
200 g 200 g uzených krůtích prsou Krůta prsa bez kůže 200 g
kořenová zelenina (jako na svíčkovou) Mrkev čerstvá
1/4 hlávky 1/4 hlávky modrého zelí Zelí bílé čerstvé 750 g
1 1 červená řepa Červená řepa čerstvá
1 sklenice 1 sklenice šťávy z červené řepy Šťáva z červené řepy
1 konzerva 1 konzerva loupaných rajčat Dužina červeného rajčete čerstvá 425 g
1 konzerva 1 konzerva sterilovaných červených fazolí Fazole červená ledvina sterilované
sádlo Sádlo vepřové
sladká paprika mletá Paprika červená sušená
nové koření Nové koření
bobkový list Bobkový list sušený
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
ocet Ocet lihový
zakyslá smetana na servírování Smetana kravská sladká 12%

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.