Nutriční hodnoty (Polévka s pohankou a kopřivami)
Celý recept
4 porce
Energie | 1 688 kJ / 403 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,23 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,75 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,48 g |
Tuky | 22,79 g |
– nasycené | 11,20 g |
– nenasycené | 9,09 g |
–– mononenasycené | 6,10 g |
–– polynenasycené | 2,99 g |
––– omega 3 | 0,40 g |
Vláknina | 7,85 g |
Cholesterol | 285 mg |
Sodík | 568 mg |
Sůl | 1,31 g |
Sacharidy | 29,61 g |
– cukry | 7,28 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
2 2 střední brambory | Brambor zimní | 100 g |
2 hrsti 2 hrsti mladých kopřiv | Kopřiva dvoudomá listy čerstvé | |
1/2 hrnku 1/2 hrnku pohankové lámanky | Pohanka loupaná | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 l 1 l drůbežího vývaru | Vývar kuřecí | 1000 ml |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |