Nutriční hodnoty (Podmáslový slaný závin)
Celý recept
Energie | 8 845 kJ / 2 114 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,63 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 73,13 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 34,50 g |
Tuky | 81,23 g |
– nasycené | 21,89 g |
– nenasycené | 57,30 g |
–– mononenasycené | 44,32 g |
–– polynenasycené | 12,98 g |
––– omega 3 | 0,57 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 390 mg |
Sodík | 8,59 g |
Sůl | 12,21 g |
Sacharidy | 233,62 g |
– cukry | 28,82 g |
––– laktóza | 13,75 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g hladké mouky + na vál | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
50 ml 50 ml olivového oleje | Olej olivový | 50 ml |
200 -250 ml 200 -250 ml vlažného podmáslí | Podmáslí | 225 g |
1 1 tvaroh z vaničky | Tvaroh polotučný | |
100 g 100 g roztíratelného smetanového sýra | Sýr tavený | 100 g |
100 g 100 g šunky | Šunka vepřová vařená | 100 g |
špetka špetka soli a pepře | Pepř černý | |
tymián | Tymián sušený | |
vejce na potření | Vejce slepičí |