

Andělské vanilkové rohlíčky
Suroviny cca.50ks
- 280 g hladké mouky
- 220 g másla
- 120 g moučkového cukru
- 120 g vlašských ořechů (mletých)
- moučkový cukr (na obalení)
Postup přípravy receptu
Měkké máslo zpracujeme s moukou, cukrem a ořechy na těsto. Zabalíme do fólie a dáme do chladu odležet.
Pak těsto vyjmeme z chladničky a tvarujeme rohlíčky nebo dáváme po kouscích těsto do masového strojku s nástavcem na cukroví a vytlačujeme stejně dlouhé tyčky, které na plechu mírně ohneme do tvaru rohlíčků.
Pečeme na plechu s pečícím papírem asi 10 minut na 180°C.
Ještě horké obalíme v moučkovém cukru, do kterého můžeme přimíchat pro lepší vůni vanilkový cukr.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Andělské vanilkové rohlíčky
-
Jenny: (1. 12. 2012 13:52:06)
No, mé slepice by se tohoto uzobaly
***
Rcp mám skoro stejný...
Z masomlýnku nedělám tyčky, ale střapaté těsto se zemskou tíží takřka samo tvaruje do rohlíčků...
Po upečení se na ně stačí křivě podívat a samy se rozpadnou...
Roky jsem měl problém s obalováním v cukru...
Konečně jsem na to přišel
Horké korpusy naberu z plechu špachtlí po několika kusech, všechny najednou je převrátím vzhůru nohama do cukru a pak beru opatrně po jednom (trošku jimi v cukru pohnu - lépe se obalí cukrem) a ukládám do zásobní krabice.
Ze čtyřech plechů se rozlomily 2 rohlíčky (jinak bych snad ani neochutnal jaké jsou) -
vyzkoušeno, moc dobrý recept.
-
vanilku? to někdy v polovině listopadu koupím ze dva vanilkový lusky, rozříznu, vyškrábnu, dám do moučkovýho cukru a ty "vypoužívaný" lusky k tomu přidám, vše uložím do mikrotenovýho sáčku, zauzluju, uložím a na vánoce v tom obaluju rohlíčky, vanilkový cukr nepoužívám...
-
fakt jsou vynikající. A to mi jen tak každý rohlíčky nechutnají.
-
jsou super, recept ukládám opravdu moc povedené a to sladké nejím, jen peču. udělala jsem rovnou čtyři dávky
víc jak 3kg těsta
-
y rohlíčky musí být strašně přeslazené dávám na stejné množství mouky a másla jen 7dkg cukru i 7 dkg ořechů někdy lískáčů,jsou výborné,v puse se rozplývají - není třeba je nechávat odležet
-
Ponda:možno sa len vo vanilkovom cukre obaľujú...
-
A proč jsou vanilkové, když tam nikde není o vanilce ani zmínka?
-
Kdybyste tu raději místo keců typu: jééé, ty jsou nádherné a jéééé musím vyzkoušet napsaly, jaké opravdu jsou, jak chutnají, když se vám pečou v troubě se spoustu dalších připomínek, uděláte líp
-
Tak testo zatim super, uz se chladí,uvidime jak dopadnou rohlicky v troubě
-
Máš je jeden jako druhý, chválím jak se ti povedly a už se moc těším jak si je zase po roce opět upečeme
-
Já rohlíčky dělám tak, že mám malou formičku rohlíčku, do ní vtlačím kousek těsta, vyklepnu a kladu na plech. Jsou jeden jako druhý a jde to moc dobře. Recept jsem si poznamenala a letos ho vyzkouším. Já každý rok dělala rohlíčky z lískáčů. Bude změna.
-
Jé,přesně takhle vykrajované dělala moje babička a opět je vidím po dlouhé době
Tohle jsou pro mě pravé vanilkové rohlíčky.Bodík letí,jsou nádherné
-
Tak jsem si udělala podle Tebe těsto, zatím je opravdu krásně vláčné, vyválím zítra ale radši klasika rohlíčky a dám fotku, pokud je nespálím,
ale ukládám si těsto, je
báječné
-
Krásné
Mám stejný recept po babičce
a dělám lisem na cukroví