Den bramborových lupínků
Národní den
Každý z nás si čas od času rád pochutná na misce křupavých slaných bramborových lupínků. Tak proč si ji nedopřát třeba zrovna 14. března, kdy slavíme den bramborových lupínků? Dáme si je večer k televizi, nebo nabídneme přátelům ke sklence dobrého vína.
Všichni to známe – když nás večer u televize popadnou chutě na slané křupavé mlsání, není nic jednoduššího než otevřít si sáček bramborových chipsů. U těch kupovaných máme na výběr z opravdu velmi široké nabídky příchutí. Mezi nejoblíbenější určitě patří klasické solené, paprikové, ale také sýrové či slaninové, nebo pikantní hořčicové či křenové. Všechny však mají jedno společné – většinou jsou hodně slané a mastné. Pokud to s jejich konzumací nepřeháníme, jednou za čas si je můžeme dopřát bez výčitek. Zkuste si ale připravit misku křupavých bramborových lupínků doma. Stačí znát několik důležitých zásad, které je potřeba dodržovat, a výsledek bude dokonalý. Důležité je oloupané brambory nakrájet na opravdu tenké plátky a před smažením je dokonale osušit. Mokré plátky brambor by po vložení do horkého oleje silně prskaly, a hrozilo by popálení. Hotové bramborové chipsy z oleje vyndáme na talíř s papírovou utěrkou, která odsaje přebytečný tuk.
Mohlo by vás zajímat
Zdravější bramborové lupínky?
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den bramborových lupínků?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 13 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 13 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 14 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 23 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přečtěte si Zobrazit více
Místo nezdravých brambůrek můžeme mlsat zeleninové chipsy. Snadno si je připravíme sami v troubě na plechu
Mléko nahradí maso, psalo se v kuchařkách 50. let. Nechyběly rady na správné dojení a na tvarohový krém dětem místo bonbónů
Jak vznikly chipsy? Pomsta naštvaného kuchaře přerostla v celosvětový hit