Den jahodové zmrzliny
Národní den
Den jahodové zmrzliny najdeme v kalendáři pod datem 15. ledna. Jak lépe tento den oslavit, než pořádnou porcí této pochoutky? A kdo si troufne na přípravu domácí zmrzliny, tak si pochutná ještě více než na té z obchodu.
Zmrzlin máme nepřeberné množství, jahodová však patří mezi ty nejoblíbenější. K přípravě postačí jahody, bílý jogurt, šlehačka, mléko, a cukr nebo med. Všechny suroviny smícháme. Hotovou zmrzlinu pak dáme zamrazit. V průběhu mražení několikrát promícháme, čímž zabráníme vytvoření ledových krystalů.
Jak na domácí zmrzlinu
Ideální jsou k přípravě jahody čerstvé, ale dobře poslouží i ty mražené, které nechte před rozmixování jen trochu povolit. Kdo vyzkouší domácí jahodovou zmrzlinu, tak už mu poté z obchodu sbíhat sliny pravděpodobně nebudou.
Zmrzlinu si můžete připravit v konzistence jaké chcete. Pokud vás lákají ve zmrzlině kousky jahod, tak je můžete jen rozmačkat vidličkou, kdo by chtěl zmzlinu hladké konzistence, měl by sáhnout po mixéru. Připravenou směs můžeme také nechat zmrznout ve tvořítkách na nanuky.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den jahodové zmrzliny?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 12 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 13 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 14 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 22 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přečtěte si Zobrazit více
Banánové minikoblihy jen ze dvou ingrediencí: Do deseti minut máte na stole vynikající sladké dobroty
Sváteční den začíná dobrou snídaní. Na Den matek mohou snídani pro maminku připravit i děti
Mléko nahradí maso, psalo se v kuchařkách 50. let. Nechyběly rady na správné dojení a na tvarohový krém dětem místo bonbónů