Holandský sekaný vepřový řízek

Mleté maso Doba přípravy: 50 minut 2 názory

Mleté maso Doba přípravy: 50 minut 2 názory

Suroviny 4 porce

400 g mletého vepřového masa
sůl
pepř mletý
1 hrst petrželky - plocholisté
100 g sýru gouda, hrubě strouhaného
cca 100 ml studené (ledové) vody
Suroviny na trojobal:
mouka
vejce
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mleté vepřové maso (bůček nebo plec) dáme do mísy a zalijeme cca 100 ml studené vody. Poté řádně promícháme, aby se maso s vodou dobře spojilo. Přidáme nastrouhaný Gouda sýr (lze použít i tučný Eidam), jemně nasekanou plocholistou petrželovou nať, osolíme a opepříme.

  2. Vše opět dobře propracujeme a mokrou rukou tvarujeme karbanátky (placičky), které obalíme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova z obou stran.
    Podáváme ihned po usmažení, nejlépe s hedvábnou bramborovou kaší.

Poznámka od kuchařky

Receptem jsem se kdysi inspiroval u "Kluků v akci" a nelitoval jsem :-)

Komentáře k receptu Holandský sekaný vepřový řízek

  • recepty73 recepty73(autor receptu)

    czvlakan77: ...děkuji za komentář:-K:-K:-K a ano, v troubě je lze upéct také;-):yes: ...u nás bohužel frčí ta méně zdravá pánvičková varianta:-8

    Odpovědět

  • czvlakan77 czvlakan77

    Skvělý holanďan. Já dělám v troubě na 200°cca 13 minut každou sranou.

    Odpovědět

Tématické fráze: recept na sekaný holandský řízek holandský sekaný řízek recept holandský sekaný řízek sekany rizek holansky vepřový řízek holandský řízek sekaný řízek recepty recept na holandský řízek recept holandsky rizky přírodní holandský řízek holandske rizky sekany holandský řízek holanský sekaný řízek recept holandský řízek příprava sekané řízky sekany rizek recept holandský řízek recept holandský řízek přírodní příprava holandského řízku holanský sekaný řízek