Holandský sekaný vepřový řízek

recepty73 Kuchař: recepty73

Doba přípravy: 50 minut 4 porce Mleté maso 0 názorů

Suroviny

400 g mletého vepřového masa
sůl
pepř mletý
1 hrst petrželky - plocholisté
100 g sýru gouda, hrubě strouhaného
cca 100 ml studené (ledové) vody
Suroviny na trojobal:
mouka
vejce
strouhanka
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mleté vepřové maso (bůček nebo plec) dáme do mísy a zalijeme cca 100 ml studené vody. Poté řádně promícháme, aby se maso s vodou dobře spojilo. Přidáme nastrouhaný Gouda sýr (lze použít i tučný Eidam), jemně nasekanou plocholistou petrželovou nať, osolíme a opepříme.

  2. Vše opět dobře propracujeme a mokrou rukou tvarujeme karbanátky (placičky), které obalíme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova z obou stran.
    Podáváme ihned po usmažení, nejlépe s hedvábnou bramborovou kaší.

Poznámka

Receptem jsem se kdysi inspiroval u "Kluků v akci" a nelitoval jsem :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Holandský sekaný vepřový řízek

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: recept na sekaný holandský řízek holandský sekaný řízek přírodní holandský řízek sekany holandský řízek recept na holandský řízek holandský řízek recept na sekany řizek sekany rizek holandský řízek bez strouhanky holandský sekaný řízek recept top recepty holandský řízek recept na holandský řízek s vodou recepty holandsky řízek sekané řízky v pečeného vepřového masa přírodní holandský řízek recept řízek holandský sekaný řízek přírodní holandské řízky z vepřového bůčku prirodni holandsky řízky sekanej řízek recept

Zapomněl/a jsem heslo