Holandský sekaný vepřový řízek

recepty73 Kuchař: recepty73

Doba přípravy: 50 minut 4 porce Mleté maso 0 názorů

Suroviny

400 g mletého vepřového masa
sůl
pepř mletý
1 hrst petrželky - plocholisté
100 g sýru gouda, hrubě strouhaného
cca 100 ml studené (ledové) vody
Suroviny na trojobal:
mouka
vejce
strouhanka
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mleté vepřové maso (bůček nebo plec) dáme do mísy a zalijeme cca 100 ml studené vody. Poté řádně promícháme, aby se maso s vodou dobře spojilo. Přidáme nastrouhaný Gouda sýr (lze použít i tučný Eidam), jemně nasekanou plocholistou petrželovou nať, osolíme a opepříme.

  2. Vše opět dobře propracujeme a mokrou rukou tvarujeme karbanátky (placičky), které obalíme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova z obou stran.
    Podáváme ihned po usmažení, nejlépe s hedvábnou bramborovou kaší.

Poznámka

Receptem jsem se kdysi inspiroval u "Kluků v akci" a nelitoval jsem :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 98 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Holandský sekaný vepřový řízek

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: recept na sekaný holandský řízek holandský sekaný řízek holandský řízek přírodní holandský řízek sekany holandský řízek řízek holandský holandsky rizky holandský řízek recept holandské řízky bez strouhanky recept na holandský řízek recept na sekany řizek recept na holandský řízek vepřovou plec sekany rizek recept holandký řîzek top holandske rizky holandské řízka recept na holandský sekaný řízek holadský sekaný řízek holandký sekaný řízek holandský řízek z bucku

Zapomněl/a jsem heslo