Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

září
5

Den sýrové pizzy


Den sýrové pizzy
Zdroj: Pixabay

Národní den

Ze všech možných druhů pizz patří ta sýrová mezi nejpopulárnější. A je jedno, jestli si na ni pochutnáte ve své oblíbené pizzerii, koupíte si ji mraženou v obchodě nebo se pustíte do její domácí přípravy. Domácí sýrovou pizzu můžete zkusit třeba na Den sýrové pizzy, který připadá na 5. září.

Pizzerie jsou sice ve větších městech téměř na každém rohu, přesto má své kouzlo si zkusit připravit pizzu pěkně sami. Udělat těsto na pizzu není nic složitého. Podle tohoto receptu doma připravíte těsto na pizzu velmi jednoduše. Těsto pak rozválíme, přeneseme na plech, potřeme kečupem a dáme na něj, co máme rádi. V tomto případě sýr, nebo kombinaci více druhů sýrů. Po vykynutí upečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C.

Jak na pizzu se sýrovými okraji

Oblibě se také těší pizza se sýrovými okraji. Jde o vychytávku, kterou hravě zvládnete. Když máte už na plechu těsto ve tvaru pizzy, tak na jeho okraje umístěte na proužky nakrájený sýr a do těsta jej zabalte. Pak pokračujte jako při přípravě klasické pizzy. A jaké sýry se hodí na pizzu? Můžete samozřejmě použít i levný eidam, ale s ním nečekejte žádné zázraky. Hodí se naopak použít kvalitní mozzarellu. Navrch pizzy se dává pro dochucení parmezán. Dáváte si rádi pizzu Quattro formaggi neboli pizzu se čtyřmi druhy sýrů? Pak možná víte, o bývá zpravidla složena z těchto sýrů: mozzarella, stracchino (můžeme nahradit nivou), fontina (může být nahrazen blaťáckým zlatem) a gorgonzola. 

 

Kdo by neměl promeškat Den sýrové pizzy?
Dejte jim vědět

V následujících letech tento den připadá na

Marie

Po Út St Čt So Ne

    Marie

    Náhodný recept Zobrazit více

    Nejnovější recepty Více