Pizza se sýrovými okraji

Pizzy Doba přípravy: 2,5 hodiny 0 názorů

Pizzy Doba přípravy: 2,5 hodiny 0 názorů

Suroviny

Těsto:
160 g hladké mouky
1/2 hrnku mléka
1/3 kostky droždí
5 PL olivového oleje
cukr
sůl
Na pizzu:
ingredience dle chuti
eidam v celku

Postup přípravy receptu

  1. Vlažné mléko smícháme s droždím a cukrem a necháme vyběhnout kvásek. Mezitím připravíme těsto z mouky, soli, oleje a přidáme vyběhnutý kvásek. Zpracujeme těsto, které se nebude lepit a necháme alespoň hodinu kynout na teplém místě.

  2. Na plech dáme papír a rozprostřeme těsto do tvaru pizzy. Na okraj pizzy dáme na proužky nakrájený eidam či jiný sýr a zabalíme do těsta. Jako základ jsem zvolila kečup smíchaný s česnekem, cibulkou a majoránkou. Na vrch pizzy jsem dala šunku, slaninu, eidam, mozzarellu, kukuřici a žampiony.

  3. Pizzu pečeme na 200 stupňů cca 20 minut - do ztmavnutí okrajů.

Poznámka od kuchařky

Dobrou chuť.

Komentáře k receptu Pizza se sýrovými okraji

K receptu nejsou žádné komentáře.