

BeBe-buchta
Suroviny asi 20-25
- 1.vrstva-třená klasika:
- 4 vejce
- 150 g cukru
- 100 ml oleje
- 200 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 100 ml vody
- 2. vrstva-pudink:
- 3 balíčky vanilkového pudinku
- kakaový prášek
- 4 lžíce cukru
- 1 l mléka
- 3. vrstva:
- sušenky Bebe (nebo jiné hranaté čajové sušenky 30ks)
- 4. vrstva-čokoláda:
- velká čokoláda na vaření
Postup přípravy receptu
Buchta: vejce třeme s cukrem do pěny, přidáme olej, mouku s práškem a vodu, jen lehce promícháme, aby se těsto spojilo (mám zkušenost, že čím je těsto řidší, tím je buchta nadýchanější) a pečeme 10 min na 180°C, snížíme na 150°C a dopečeme asi 20 min.
Puding: nevaříme podle návodu, ale uděláme hustší kakaový pudink, cukr a kakao dejte podle chuti, nekupuju čokoládový pudink, nechutná mi :), lijeme na vychladlý korpus, tak se nejlépe urovná.
Na chladný pudink skládáme sušenky a rovnoměrně je polijeme rozpuštěnou čokoládou (nejlepší je rozpustit ve vodní lázni).
Poznámka od kuchařky
Vím, že už je tady pár podobných receptů, ale vždycky jsem v nich objevila něco jinak, taky tady je můj nejoblíbenější.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu BeBe-buchta
-
výbornýý jen ale je buchta dost nízká po upečení
-
Aneta19:ano 1 litr mléka na uvaření pudinku
-
1 litr mléka?
-
Daranea:Je to supr, nikdy bych tomu nevěřila, kombinace kakaa a skořice je super v perníku, ale tady jsou recepty, kde se zakysanka zapráší skořicí s cukrem, udělala jsem to a nemá to fakt chybu. Mňam.
-
-
Olinka5555:to mám taky ráda, jen ta skořice mě nikdy nenapadla a to skořici miluju
-
Pěkné a určitě dobré. Dělám něco podobného - na upečený světlý základ dám uvařené 3 čokoládové pudinky a po vychladnutí na to dám zakysanou smetanu. Popráším škořicí s cukrem - je to hodně podobné jako ty dobroty, kdy se pudink peče s těstem, jen to nemá ten tvar.
Posílám bod a s BBčkama určitě vyzkouším. -
tak jdu to zkusit, tak doufám že to bude výtečné.
-
mňam