Den milovníků piva
Národní den
Češi jsou národem pivařů, není proto divu, že v kalendáři najdeme několik dnů spojených s pivem. Den milovníků piva připadá každoročně na 7. září. Pojďme si při té příležitosti nejenom vychutnat tento zlatavý mok, ale se podívejme, jak jej můžeme uplatnit v kuchyni.
S pivem se dá v kuchyni kouzlit. Můžeme s ním péct maso a uzeniny, ale můžeme jej také přilévat do těst na pečivo či moučníky. Přidává se také do pomazánek. Ideální pro vaření je pivo tmavé, které má výraznou karamelovou chuť. Navíc pokrmům předá svou barvu. Aby výsledný pokrm nebyl příliš hořký, používáme k podlévání masa pivo zředěné trochou vody. Kdo rád griluje, pak jistě již zkoušel použít pivo jako součást marinád.
Nejoblíbenější jídla s pivem
Pivo se hodí třeba na zmíněné podlévání masa, které díky němu získá specifickou chuť. Pivo zředíme pro takovou příležitost vodou či vývarem. Pivo jde dohromady také se zvěřinou, podtrhne její chuť a doplní další chuťový rozměr. Oblíbené jsou také buřty na pivu, na jejichž přípravu se můžete podívat v přiloženém videu. Věděli jste, že obdobně můžeme místo buřtů připravit třeba karbanátky? Pivo lze více než doporučit také k obalování zeleniny, obal bude hezky křupavý, neboť cukr obsažený v pivu zkaramelizuje. Můžete se o tom přesvědčit třeba při přípravě květáku v pivním těstíčku. Pokud rádi pečete pečivo, může vám být pivo skvělým pomocníkem. Těsto na chleba bude díky pivu kypřejší. Chlebová kůrka je po pivu sladce nahořklá. Černé pivo se pak ideálně hodí také do moučníků, kterým dodá pikantní hořkosladký chuťový tón. Můžete zkusit třeba pivní štrúdl.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den milovníků piva?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 12 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 13 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 14 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 22 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přečtěte si Zobrazit více
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Jaké květy jsou jedlé? Můžeme vyzkoušet denivky - ozdobí naši zahradu a využijeme je ve studené kuchyni
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů