Burek
Burek pochází z turecké kuchyně, velmi populární je v zemích bývalé Jugoslávie a na celém Balkánu. Burek je pečené nebo smažené pečivo, které se peče z tenkého listového těsta - filo. Plnit se může mletým masem, sýrem nebo zeleninou.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Burek pochází z turecké kuchyně, velmi populární je v zemích bývalé Jugoslávie a na celém Balkánu. Burek je pečené nebo smažené pečivo, které se peče z tenkého listového těsta - filo. Plnit se může mletým masem, sýrem nebo zeleninou.
Gril je zařízení pro tepelnou úpravu surovin, především masa, ale i zeleniny, ovoce a sýrů. Grily… Číst dál
Grilovací koření je univerzální kořenící směs, která obsahuje papriku, černý pepř a šalvěj. Pokud… Číst dál
Grilování je velmi oblíbená příprava potravin, při které na ně dopadá tepelné záření. Aby… Číst dál
Guacamole bychom mohli nazvat avokádovou salsou. Je to naprosto geniální dip, omáčka nebo pomazánka… Číst dál
Je mnoho druhů gulášů, které se liší svým názvem podle použitých surovin. Můžeme si pochutnat na… Číst dál
Slovo gurmán jsme převzali z francouzštiny. Znamená to labužník a znalec dobrého jídla a pití.… Číst dál
Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál
Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál
Nori je populární jedlá japonská mořská řasa, slouží jako mimořádně bohatý zdroj bílkovin, vitamínů… Číst dál
Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál
Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál
Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál