Burek
Burek pochází z turecké kuchyně, velmi populární je v zemích bývalé Jugoslávie a na celém Balkánu. Burek je pečené nebo smažené pečivo, které se peče z tenkého listového těsta - filo. Plnit se může mletým masem, sýrem nebo zeleninou.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Burek pochází z turecké kuchyně, velmi populární je v zemích bývalé Jugoslávie a na celém Balkánu. Burek je pečené nebo smažené pečivo, které se peče z tenkého listového těsta - filo. Plnit se může mletým masem, sýrem nebo zeleninou.
Balsamico, též balzámový ocet, je vinný kvasný ocet, který vzniká zráním moštu z vinných hroznů v… Číst dál
Banán je velice žádaná komodita, která roste v mnoha zemích a do dalších se dováží. Ovoce, tvořené… Číst dál
Banket je nejnáročnější a nejsložitější způsob občerstvení, ke kterému je třeba školený personál.… Číst dál
Barbecue je vlastně dlouhá a pomalá tepelná úprava ochuceného masa. Pochází z tradiční indiánské… Číst dál
Barista je specialista na přípravu a výrobu kvalitní kávy, nejčastěji espressa a nápojů na něm… Číst dál
Basmati je druh dlouhozrnné rýže, která se při vaření neslepí. Má dva roky "stárnout" v suchu a… Číst dál
Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál
Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál
Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál
Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál