Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celer bulvový

yanull yanull
Celer bulvový

Miřík celer je známá zelenina, patřící do čeledi miříkovitých. Celer pěstujeme pro kořeny a listy. Použití v kuchyni je všestranné, přidává se do polévek a omáček. Bulvu, nakrájenou na plátky, lze smažit a zapékat. Jemně nastrouhaná, v syrovém stavu, je výtečná do pomazánek. Celer působí močopudně, má příznivý vliv na činnost ledvin, podporuje trávení, a je také oblíbený jako neškodné afrodiziakum.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Kaki

Kaki (někde tomel nebo churma) jsou oranžové plody tomelu japonského. Má výbornou chuť, která… Číst dál

Kaki

Kaldoun

Kaldoun je ideální zimní pokrm, sytý a hřejivý. Je to vlastně klasická staročeská sváteční polévka… Číst dál

Kaldoun

Kamut

Kamut je starodávný příbuzný tvrdé pšenice, ceněný v současnosti pro vysoký obsah minerálů a… Číst dál

Kamut

Kandované ovoce

Kandované ovoce (viz Kandování) je ovoce napuštěné cukrem. Nejčastěji je kandovaná pomerančová (a… Číst dál

Kandování

Kandování je konzervování ovoce cukrem. Jde o několikadení napouštění ovocných plodů cukernatým… Číst dál

Kapary

Kapary jsou uzavřená, nerozvitá, olivově zelená poupata kapary trnité ze Středomoří. Nakládané v… Číst dál

Kapary

Pojmy, které by vás mohly zajímat